Хлібний домашній квас користь

26 липня, 2012


Хлібний домашній квас користь Квас вважається традиційним напоєм на Русі. Він виготовляється з повністю натуральної сировини, шляхом бродіння дріжджів, цукру і злаків. Цей напій здатний допомогти при нестачі вітамінних речовин, недокрів’ї та цинзі. У квасі міститься маса мінеральних речовин і вітамінів. Його користь доведена століттями і навіть визнана офіційною медициною. Вживання квасу може допомогти в лікуванні багатьох різних захворювань. А тому поговоримо сьогодні про те чим може допомогти нам звичайний хлібний домашній квас, користь від нього яка.

У чому ж саме полягає користь квасу?

Квас робить позитивний вплив на роботу і загальний стан шлунково-кишкового тракту, пригнічуючи при цьому зростання шкідливою і патогенної мікрофлори. Він допомагає збалансувати обмін речовин, благотворно впливає на серцево-судинну, нервову й ендокринну системи. Крім цього регулярний прийом квасу позитивно позначається на зовнішності. Він покращує зовнішній вигляд волосся і шкіри, робить нігті міцнішими і сильнішими.

Користь хлібного квасу пояснюється складом його сировини – сусла. Воно може бути приготоване на основі пшеничного або ячмінного пророслого зерна, хлібних скоринок, вівса і жита, родзинок і дріжджів, а також інших інгредієнтів. Під час процесу бродіння напій збагачується безліччю мікроорганізмів. Саме вони і оптимізують роботу травної системи, допомагаючи позбутися від дисбактеріозу.

Ті вітаміни, на які багатий квас, допомагають підвищити опірність організму інфекціям.

Особливо корисний цей напій для людей з такими недугами як гастрит зі зниженою кислотністю, безсоння, невроз, депресія, гіпертонія, атеросклероз і ішемічна хвороба серця.

Квас використовується не тільки як корисний і дуже смачний напій. Його можна застосовувати і для приготування різних блюд – окрошки, особливого заливного, холодного супу, хлібного киселю, розсолу для приготування буженини та різних соусів.

У квасі міститься велика кількість молочної кислоти. Вона необхідна для виведення з організму шлаків і допомагає у розщепленні їжі. Так як в квасі містяться вітаміни А і С, а також вітаміни групи В, він є відмінним помічником у боротьбі з весняним авітамінозом, хронічною втомою і депресією.

У цьому напої містяться дріжджі. Вони допомагають стабілізувати стан хворого при ентероколітах і колітах, цукровому діабеті, ниркових і печінкових недугах, захворюваннях підшлункової залози.

Велика кількість ферментів і корисних речовин робить квас ліками навіть для очних захворювань – глаукоми, атрофії зорового нерва, відшарування сітківки і короткозорості.

Цей напій допоможе в лікуванні недуг дихальних шляхів, фурункульозу, диспепсії, облітеруючого ендартеріїту. Завдяки своєму складу квас є відмінним засобом для профілактики і лікування вірусних та інфекційних захворювань, а також усіляких нагноєнь.

Як приготувати цей цілющий напій своїми руками?

Для цього потрібно закип’ятити три літри води і залити нею кілограм житніх сухарів. Ємність приберіть в темне місце і залиште на ніч. З ранку процідіть, і всипте в заготовку столову ложку родзинок, чотири столові ложки цукру і чайну ложку дріжджів. Приберіть в тепле місце для бродіння. Через добу квас можна вважати готовим. Його слід процідити, а посуд під кришкою прибрати в холодильник.

Споживання хлібного квасу не показано при гастритах з підвищеною кислотністю, а також при важких печінкових недугах.

Народна медицина рекомендує такі рецепти лікування квасом :

– При вуграх, фурункулах, виразках, екземі і геморої робіть примочки, використовуючи для цього підігрітий квасний ячмінний солод.

Місця поразок на шкірі можна два рази на день протирати квасом. Потім можна сполоснути водою – хвилин через десять.

– Якщо ви скаржитеся на недуги нирок, цистит або уретрит, а також на хронічні захворювання бронхів або легенів – випивайте три рази на день склянку теплого ячмінного квасу, розмішавши в ньому ложку меду. Це краще за все робити за півгодини до їди.

– Для лікування очних захворювань, а також при атеросклерозі, порушеннях кровообігу в мозку, варикозному розширенні вен і тромбофлебіті, випивайте щоранку натщесерце стаканчик хлібного квасу прохолодною температури.

– При затяжному кашлі, застуді і бронхіті, а також при різних захворюваннях попереку або суглобі

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті