Глінтвейн: рецепт в домашніх умовах, користь

26 липня, 2012


Глінтвейн: рецепт в домашніх умовах, користь Напередодні новорічних і Різдвяних свят створюється незабутня аура: запах ялинкової хвої, мандаринів, а також пряного глінтвейну, який зігріє в морозний, зимовий вечір, вбереже від застуди. Давайте детальніше поговоримо про напій в статті «Глінтвейн: рецепт в домашніх умовах, користь»

Глінтвейн традиційно вживають в Німеччині, Австрії, скандинавських країнах, Канаді, особливо на відкритому повітрі під час різдвяних святкувань. Адже і слово «глінтвейн» походить від німецького словосполучення «палаюче вино».

Як відомо, витоки приготування глінтвейну йдуть в Древній Рим, коли вино змішували з прянощами, але не нагрівали. Пізніше, в роки Середньовіччя в країнах Британії, Скандинавії та Північної Європи в вино (бордо і кларет) стали додавати пряну траву галангал і нагрівати.

Зараз для приготування напою використовують червоні сухі або напівсухі вина. В Німеччині навіть існують вимоги до теперішнього глінтвейну, згідно з якими фортеця повинна бути не менше 7%. Іноді до вина додають коньяк або ром. Проте, основними способами приготування є два: з додаванням води або без.

Виготовити глінтвейн в домашніх умовах цілком під силу будь гурману. Як правило, в процесі приготування додаються гвоздика, імбир, кардамон, кориця, гвоздика, мед, аніс, кірка лимона, апельсина. Іноді чорний перець, лавровий лист.

Можна використовувати яблука, горіхи, сухофрукти (родзинки, чорнослив). Що стосується спецій, то не додавайте їх у молотом вигляді, так як відфільтрувати напій буде дуже складно.

Як приготувати напій з додаванням води ?

У посуд налийте 150-200 мл води, коли закипить, додайте прянощі, небагато уварите їх. Потім додайте мед або цукор і, в самому кінці, один літр вина. Необхідно знати, що глінтвейн у жодному разі не можна кип’ятити, інакше він втратить алкогольну міцність і свої смакові якості. Тому як тільки ви побачили, що з поверхні нагрітого вина зникла біла піна, знімайте посуд з вогню.

Як зробити глінтвейн без додавання води?

В процесі приготування вино нагрівається до 70-80 градусів і періодично помішує. Додаються цукор і прянощі. Не можна доводити глінтвейн до кипіння. Важливо після того, як ви зняли посуд з глінтвейном з вогню, дати їй постояти близько години, щоб дати прянощів повністю розкрити свій аромат.

Напевно хтось захоче спробувати ще якийсь нестандартний рецепт в домашніх умовах.

Глінтвейн чайний

Візьміть міцний настій чаю 100 мл, додайте до суміші яблучного 30 мл і абрикосового (або виноградного соків) 30 мл, покладіть 20 грамів цукру. Потім накрийте кришкою і поставте на вогонь приблизно на 30 хвилин, проте стежте, щоб напій не закипів. Також потім додати ром або коньяк. З спецій корицю або гвоздику.

Глінтвейн апельсиновий

Налийте в посуд 100 мл червоного портвейну, нагрійте, не кип’ятячи. Зніміть з плити, покладіть в вино корицю і гвоздику за смаком, долийте 25 мл апельсинового лікеру. Дайте настоятися, потім розлийте по келихах і присипте злегка мускатним горіхом .

Досить цікавий ось такий незвичайний глінтвейн, рецепт медового напою з чорним перцем.

Наріжте апельсин кружками разом з шкіркою. Нагрійте вино і додайте туди щіпку кориці, гвоздику 5-6 штук, 3-4 горошини чорного перцю, щіпку солі і одну чайну ложку меду.

Процідіть і, не відкладаючи, подавайте. Такий глінтвейн особливо хороший для того, щоб зігрітися і попередити застуду. З метою профілактики хвороби краще випити келих на ніч.

Відомо дуже багато рецептів приготування глінтвейну в домашніх умовах, можливо ви самі придумаєте свій власний унікальний рецепт.


Глінтвейн: рецепт в домашніх умовах, користь

Ну а користь цього ароматного напою в тому, що він може запобігти простудні захворювання завдяки поєднанню нагрітого вина і спецій, які володіють цілющими властивостями.

Звичайно, не варто захоплюватися великими порціями і знати міру, щоб повністю насолодитися смаком і ароматом і отримати користь, а не шкоду для здоров’я.

Олена, www.rasteniya-lecarstvennie . ru



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті