Холодні страви з м’яса птиці

26 липня, 2012


Холодні страви з м Холодні страви з м’яса птиці відносяться до закусок, і на столі грають роль додаткового страви до основного частування, але в вечірньому застілля, можуть бути і незалежним делікатесом. Приготування холодних закусок зовсім не відрізняється від готування гарячих.

Готові тушки птахів, обробляють для початку, навпіл, зверху вниз, а потім, за необхідності, ще на кілька частин. Кладуть їх на красиве блюдо, попередньо укладене листям салату. Зверху птицю посипають рубаною зеленню або цільними гілочками.

Як гарнір служать зелень, різні фрукти, овочі, іноді і те й інше разом. Застосовують і мариновані заготовки (брусниця, виноград, слива), квашену капусту будь-якого різновиду. Деяким подобається холодна птах з майонезом або разновкусовимі соусами – кислими, солодкими. Дичина ж, можна навіть, гарнірувати з варенням, особливо підходить брусничне.

Сьогодні, в нашому розділі здорового харчування, ми допоможемо вам правильно приготувати холодні страви їх птиці, щоб вони були смачними, і при цьому красиво і апетитно виглядали на вашому святковому столі.


В’ялений гусак

Гусячу тушку гарненько промийте, спочатку видаливши нутрощі. Потім грунтовно просочіть її з усіх сторін сіллю, і щільно обернувши в пергамент, зав’яжіть, виключивши можливість попадання до неї повітря.

Після всього, даний пакет, необхідно підвісити до стелі на горищі, де приміщення добре провітрюється, і далеко від сонця. Вяление триває 3-4 місяці. До цього часу папір вся просочиться талим гусячим жиром. Саме м’ясо буде відрізнятися пружністю і кольором – з червоним відтінком.

Таке м’ясо, розбивши на шматочки, можна їсти сирим або вареним, трохи прокип’ятивши його, потім охолодженим нарізавши на тонкі скибочки.

М’ясо в’яленого гусака не псуватися протягом 2-3 років, якщо дотримуватися умов зберігання – темрява і прохолода.

Хлібці з курки

Інгредієнти: куряче філе – 700 гр.; пісне м’ясо – 100 гр.; скибочки старого хліба – 4 шт.; яйця – 2 шт.; молоко – 1 ст.; спеції (сіль, перець) – на смак; овочі і зелень для прикраси; майонез.

відокремити м’якоть курячої тушки від кісток, і разом з шкіркою і жиром перейдіть в блендері. За бажанням, можете, змішати з пісним м’ясом теляти, поросяти. В отриманий фарш додайте яйця, хлібний м’якуш, змочений в молоці і спеції.

Готову суміш повторно пропустіть через блендер. Потім, дерев’яною ложкою фарш треба вспушіть. Після того як ви його зіб’є, перекладіть, в попередньо змащену маслом, форму для випічки. Підрівняйте, і зверху прикрийте пергаментом. Форму поставте в духову шафу з t 150-170 С.

Через годину вийміть з духовки. Остигнула, протягом 15 хвилин, заготівлю витягаємо з форми. Нарізаємо тонкими часточками, і, розклавши на тарілці, прикрашаємо овочами та зеленим горошком. У невеликій чашці подаємо майонез. Ця страва, як і багато страв з м’яса вживають в остившем вигляді.

Сациви з качки

Необхідні продукти: 800 гр. качиної тушки, 2 ст. л. вершкового масла.
На соус: 1,5 головки цибулі, 4 зубчики часнику, 0,5 пучка кинзи; хмелі-сунелі, 1 ст. л. борошна; 40 мл. винного оцту, сіль.

На заправку: 2 яєчних жовтки, перець, гвоздика, шафран, 0,5 ст. волоських горіхів.

М’ясо. Тіло качки промийте і поставте варитися. Напівготову тушку перекладіть на духовий лист, на черевце, і, змастивши маслом, закінчите підсмажування вже в духовці. Бульйон не виливаємо. Для того, щоб качка не пригоріла і не висохла, час від часу міняйте її положення, не забуваючи просочувати виділився з неї соком. Смажену птицю, порційно обробити.

Соус. Нашатковану цибулю, поставте його, на 10 хвилин, гаситися. Потім додавши борошно, не припиняючи пассировать, потроху вливайте частину бульйону від качки. Ароматизують спеціями: сіль, дрібно нарізана зелень, оцет, роздавлений в часничниці часник, приправа хмелі-сунелі.

В отриманий соус, перекладіть качине шматки і на протязі 10 хвилин проварювати.
За цей час приготуйте заправку, змішавши: червоний товчений перець, гвоздику, подрібнені волоські горіхи, жовтки, шафрановий настій і бульйон, що залишився. Додайте готову заправку в соус. Перемішайте і зніміть з вогню. Охолодіть і подавайте на стіл, прикрасивши гілочкою зелені.

Фазанів запіканка

Нам знадобиться: дичину – 1 фазан / ріпчаста цибуля – 5-6 головок / тушкований рис – 0,5 кг / вершкове масло – 150 гр., плюс 50 гр. для соусу / нарізані петрушка і цибуля-порей – 1 розетка / перець – 6-7 горошин / мускатний горіх / борошно (для соусу) – 40 гр.

підстреленого фазана, обскубти, розпатрати і вимити. Після просочити його шпиком і сіллю. Підготуйте сковорідку. Потушкуйте в ній, на невеликій частині вершкового масла, нашатковані цибулини, пару часточок шпику і горошини чорного перцю.

Зверху розташувавши нашпигованого фазана, прожарте все разом. Готову дичину вийміть з сковороди, охолодіть. Після чого, видаліть з неї всі кістки, і, нарізавши на порції, знову змішайте зі смаженими спеціями.

В окремому посуді тушкуємо рис. Потім готуємо соус для гарніру: прожарюється борошно на маслі, а щоб він не вийшов густим, додамо трохи соку від фазана, що виділився при смаження.

Беремо смажені шматки фазана, змішуємо з готовим рисом, посоливши, додаємо мускатний горіх. Слідом за тим, змащуємо жиром духовий лист і викладаємо на нього всю масу. Поверх неї розкладаємо тонко нарізані пласти масла і швидко відправляємо в духовку. Перед подачею до столу м’яса птиці посипте його петрушкою і цибулею-пореєм, змішаним з нарізаними помідорами. Запіканка апетитна і в холодному і в теплому варіанті.

Bakinka,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті