Ікра баклажанна – рецепт на зиму

26 липня, 2012


Ікра баклажанна - рецепт на зиму Ікра заморська, баклажанна – одне з найулюбленіших страв росіян. Особливо смачна та, що приготовлена вдома, турботливими жіночими руками. Адже така смакота не містить в собі жодних хімічних добавок, наповнювачів, консервантів, але і без них може зберігатися всю зиму.


А готується вона тільки з натуральних овочів і спецій. Її можна їсти як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір до м’ясних страв.


Хочу запропонувати вам приготувати таке смачне блюдо і зберегти кілька баночок про запас. Отже, поговоримо про те, як готується ікра баклажанна, рецепт на зиму дам вам.


Ікра баклажанна домашня класична

Для її приготування вам знадобляться: По 1 кг. блискучих свіжих баклажанів, помідорів. Також потрібні 2 – 3 цибулини, 2 середніх морквини, 5 солодких болгарських перців, невеликий пучок петрушки, половинку яблука, сіль, перець, цукор за смаком і рослинне масло для смаження овочів.


Отже , гарненько промийте проточною водою овочі, баклажани очистіть від шкірки, наріжте кружками по 1 см. товщиною, обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки на рослинному маслі. Дайте трохи охолонути, пропустіть через м’ясорубку.


Тепер обдайте окропом помідори, зніміть з них шкірку, перейдіть через м’ясорубку. Моркву, цибулю, петрушку дрібно поріжте, обсмажте на олії до золотистого кольору. Також перейдіть в м’ясорубці.


Тепер овочі змішайте, томіть на слабкому вогні, поки не загусне. Посоліть, додайте мелений перець, цукор за смаком, а також пропущену через м’ясорубку половинку яблука.


Гарячу ікру розкладіть по простерилізованою пів-літровим баночках, пастеризують 15 хвилин, закатати, переверніть, дайте охолонути . Приберіть на зберігання на зиму.


Ікра баклажанна-рецепт на зіму

Баклажанна ікра з кабачками

Ікра з баклажанами дивно добре поєднується з кабачками! А тому для цього рецепта підготуйте 3 великих баклажана, середнього розміру кабачок, 6-8 свіжих помідорів, 2-3 солодких, болгарських перцю, 5-6 зубчиків свіжого часнику, 2 головки цибулі, 3 невеликих моркви, кріп, петрушку, сіль, цукор , мелений чорний перець за смаком.


Овочі гарненько промийте, очистіть від шкірки. З кабачка видаліть насіння. Розріжте баклажани на дрібні кубики, покладіть в глибоку каструлю з розігрітим рослинним маслом, обсмажити 5 хв., Також наріжте кабачок, солодкий перець і додайте до баклажанів.


Тепер натріть на тертці моркву, поріжте цибулю, додайте до овочів. Нехай гасяться на слабкому вогні. А ви поки перейдіть на м’ясорубці помідори, часник. Додайте їх до овочів. Кришкою не закривайте і не соліть поки, щоб волога при гасінні випаровувалася.


Коли ікра буде майже готова, додайте дрібно нарізану петрушку, кріп, сіль, цукор, перець. Поваріть ще хвилин 5 і приберіть з плити. Гарячу ікру розкладіть по банках, пастеризують, як і в першому рецепті, засукайте кришками, переверніть, дайте охолонути, приберіть на зиму.


Спробуйте приготувати баклажанну ікру будинку, вона набагато корисніше продукту з магазину , адже в ній не буде консервантів. Використовуйте способи приготування, описані мною і ікра баклажанна на зиму у вас обов’язково вдасться! І перший, і другий рецепт зовсім не складні, а тому їх легко освоїть будь-яка, навіть починаюча, господиня. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті