Ікра червона – корисні властивості

26 липня, 2012


Ікра червона - корисні властивості C давніх пір червона ікра вважається королівським делікатесом, вона присутня на святкових застіллях і кожен завжди тягнеться за смачним бутербродик.
Як відомо, її добувають з таких порід лососевих риб, як кета, горбуша , кижуч нерка. В часи СРСР дістати її було дуже складно і тільки по «блату» в магазині.

Тепер кожен може дозволити собі це ласощі. Але є її можна не просто для задоволення, а й для лікування. Так в народній і традиційній медицині її використовують при захворюваннях зору, щитовидної залози, нервових розладах, онкологічних хворобах, недокрів’ї. Адже ікра багата на корисні мінерали, білки і вітаміни. До того ж вона – продукт легкозасвоюваний і дуже смачний. Більше дізнатися про те чим багата ікра червона, корисні властивості, закладені в ній природою, ви зможете зі статті.


Отже, розповімо про цілющі властивості червоної ікри та їх вплив на здоров’я людини:


Змісту мікроелемента йоду – лікує захворювання щитовидної залози;


жирні поліненасичені кислоти можуть побороти атеросклероз або відстрочити його згубний вплив на людину


Вітамін А – виведе шлаки, зміцнить судини і поліпшить зір


Вітамін В – надзвичайно корисний для живлення нервової системи і всього головного мозку, поліпшить кровообіг і прискорить обмін речовин.


Вітамін D – допоможе зміцнити суглоби і кісткову систему;


Вітамін Е – стабілізує і стимулює процеси в статевих органах і залозах, омолоджує структуру клітин і надає незамінне дію при статевій слабкості .


Крім цього ікра червона багата на фолієву кислоту, фосфор і калій. При вагітності та годуванні груддю можете почути рекомендації лікарів для профілактики дитячого рахіту за допомогою цих речовин.


Відновлення організму після травм, хвороб операцій також прискориться якщо додати в раціон «червоний десерт». Підвищення рівня гемоглобіну в крові прискорює відновні процеси і підвищує рівень імунітету.


Необхідно зазначити, що ікра червона – це НЕ ліки, а лише загальнозміцнюючу і профілактичний засіб. Люди які займаються розумовою діяльністю давно помітили для себе, що від щоденного раціону залежить якість і продуктивність їхньої роботи. Розглянемо це питання зсередини.

Коли білок і кислоти Омега 3 і Омега 6 потрапляють в організм, вони починають розщеплюватися. Чим швидше відбувається процес засвоєння корисних речовин в тканині, тим швидше і в більшій кількості вони потраплять у місце призначення. В нашому випадку це кора головного мозку. При надходженні корисних компонентів зв’язок між нейронами поліпшується і продуктивність мозку теж, як наслідок, і прямо пропорційно.


При діабеті рекомендується дієта яка б включала мононенасичені жирні кислоти і кислоти Омега, так як ці речовини підвищують чутливість підшлункової залози до інсуліну. Следоват?
? Льно, оскільки червона ікра містить ці речовини і виявляє такі корисні властивості, то вона безумовно корисна при діабеті!


При скачках артеріального тиску вам допоможуть легкі жири і білки містяться в «червоному доктора. А ваш тиск буде стабілізуватися завдяки содержажемуся а ікрі залозу (підвищиться рівень гемоглобіну).


Роль рибної ікри для преверженцев здорового харчування та дієт

Кожен, хто стежить за своєю красою, здоров’ям і фігурою, безсумнівно, стежить за якістю і різноманітністю їжі. Один з тих небагатьох продуктів, який включає в себе повний комплекс потрібних для правильної роботи організму – це рибна червона ікра.

Але завжди необхідно стежити за якістю купується і кількістю споживаного продукту. Почнемо з якості.

При покупці потрібно звернути увагу на дату виготовлення. Ідеальний період для улову риб – з липня по вересень. Не потрібно брати ікру на вагу і в сумнівній упаковці, до таких відносяться всередину, а не назовні вбита дата виробництва, криві написи, етикетки.

Оптимальним варіантом для покупки є ікра в прозорих банках, без консерванту E229. Усередині однакових за розміром ікринок повинно проглядатися жовтувате плямочка – це зародок. Свідчить про натуральність продукту.

Тепер ви знаєте, що кожна ікринка є міні-капсулою з біологічно активними натуральними добавками. Денною нормою для споживання вважається 2-3 чайних ложки. Тижнева норма – не більше 200-300 грам. Для тих, хто хоче зберегти фігуру варто пам’ятати, що ікра висококалорійна і солона. Тому бутерброд з ікрою доведеться «відпрацьовувати» бігом, плаванням або іншими фізичними навантаженнями. Сіль в ній може бути шкідлива для тих у кого хворі нирки.

Їжте на здоров’я і з задоволенням, остерігайтеся підробок в пластикових упаковках і у знайомих з «Далекого Сходу» …

Бобришев Тарас,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті