Ізюм чорний: корисні властивості

26 липня, 2012


Ізюм чорний: корисні властивості Ізюмом називають сушений, в’ялений на сонці або в тіні виноград. Найбільшого поширення і застосування як продукт харчування отримав на Близькому, Середньому Сході, а також Середземномор’я. Ізюм готують з різних сортів винограду і тому різні сорти родзинок також відрізняються один від одного.

Чорний родзинки виходить з темних ягід. В основному такий родзинки виробляють в Середній Азії з місцевих сортів винограду. Причому сушені, в’ялені ягоди зберігають всі корисні властивості свіжого винограду. Причому концентрація корисних речовин в них набагато вище, тому родзинки не варто вживати у великих кількостях, втім, як і інші сухофрукти.

Причому в чорних сортах вміст корисних речовин найбільш виражено, приблизно, як червоне вино корисніше для здоров’я, ніж біле. Які корисні властивості цього продукту, як використовують його при лікуванні недуг, ми розповімо вам на нашому сайті , у статті: родзинки чорний – корисні властивості.

Чим корисний ізюм ?

У сушеному винограді високий вміст цінних мінеральних солей, органічних кислот, вітамінів і мікроелементів. Його склад різноманітний і багатий. Ізюм містить глюкозу, фруктозу, протеїни, жири, тіамін, ніацин. Завдяки високому вмісту речовини бору його застосовують для лікування остеопорозу.

Сушений виноград є природним джерелом антиоксидантів. Він містить олеанолевую кислоту, яка пригнічує ріст шкідливих бактерій. Напевно, тому любителі цього продукту рідше в два рази хворіють захворюванням порожнини рота, зубів, страждають від карієсу. Знаходяться в складі родзинок фіторечовини, благотворно впливають на ясна.

З давніх часів його використовують для лікування захворювань нервової системи. Його цінна якість – впливати на організм як заспокійливе і седативний засіб.

Корисні властивості чорного родзинок благотворно впливають на роботу серця, легенів. Його рекомендують для лікування анемії, загальної слабкості. Це справжні ліки при захворюванні лихоманкою, при хворобах видільної системи.

Ізюм має здатність пригнічувати гнів і дратівливість. Для цього з вечора залийте жменю вимитого чорного родзинок окропом. Вранці випийте настій, а ягоди з’їжте протягом дня, розділивши на невеликі порції. Таке лікування відрегулює роботу серцевого м’яза, заспокоїть нервову систему.

Цей продукт корисно вживати тим, хто страждає від низького тиску і тим, у кого знижений вміст гемоглобіну в крові.

Особливо корисний він вагітним жінкам. Саме вони дуже часто страждають анемією (недоліком заліза в організмі). А це дуже негативно позначається на харчуванні, розвитку майбутнього малюка. Тому майбутній мамі корисно вживати чорний родзинки, змішавши його з подрібненими волоськими горіхами та курагою. Це значно підвищити рівень заліза в крові у майбутньої мами.

Також під час вагітності подвоюється потреба в кальції. Ізюм може допомогти, тому що містить велику кількість цієї речовини. Майбутні мами часто страждають то набряків, підвищеного артеріального тиску. Справитися з цим допоможе калій, який містить сушений виноград.

За допомогою цього смачного продукту у годуючих жінок підвищується лактація, поліпшується якість молока. Для цього їм потрібно з’їдати по 5-10 ягід за день. Деякий східні жінки, коли відчувають нестачу молока, годують своїх малюків родзинками. Вони загортають кілька подрібнених ягід в марлю і дають дитині, як соску.

Як застосовують родзинки при лікуванні деяких недуг?

Лікарі рекомендують вживати сушений виноград страждаючим діабетом, вегето-судинну дистонію та іншими серцевими захворюваннями.

* При кашлі, нежиті, простудних захворюваннях залийте 100 р. родзинок 1 ст. окропу, накрийте кришкою, укутайте, залиште на 10 хвилин. Потім відіжміть, процідіть, долийте туди 1 ст. л. свіжовичавленого соку цибулі. Пийте по половині склянки тричі за день.

* Для лікування сильного кашлю, бронхіту, залийте 2 ст. л. промитих ягід водою кімнатної температури. Залиште на весь день. Увечері з’їжте, запиваючи гарячим молоком.

* Для лікування пневмонії, гіпертонії, пропустіть 200 р. ягід через м’ясорубку, залийте 0,5 л. води, закип’ятити, поваріть на малому вогні 10 хв. Процідіть, відіжміть через марлечку. Пийте невеликими порціями весь день.

Щоб позбутися позбавляючи натирайте пошкоджену шкіру розрізаним навпіл чорним родзинками. Це

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті