Кетчуп на зиму рецепт домашній

26 липня, 2012


Кетчуп на зиму рецепт домашній У Радянському Союзі був дуже популярний томатний соус «Краснодарський», але мало хто знав, що таке «кетчуп». З появою все нових марок в змісті продукту було все менше томатів і все більше барвників і загустителей. Зараз вже не реально купити 100% натуральний продукт, тому пропонуємо вам рецепти для приготування кетчупу своїми руками. І перший рецепт, який я хочу вам запропонувати, щоб ви заготовили кетчуп на зиму – рецепт домашній:

Вам знадобиться:
Помідоров 6,5 кг,
Часника 10 г ,
Лука 300 г,
Сахара 450 г,
* Солі 100 г,
Кориці 1/3 ч.л.,
* Гірчиця 1 / 3 ч.л.,
Гвоздкі 6 шт.,
* Перець горошок 6 шт.,
* Запашний перець горошок 6 шт.,
* Оцет 350 мл 9%.

Надрізати помідори хрест-навхрест, бланшувати в окропі, потім опустити в крижану воду, щоб легше було зняти шкірку. Розкласти в каструлі помідори і сильно подрібнити блендером (або м’ясорубкою) до появи однорідної маси. Спеції перемолоти на млинку або кавомолці, додати подрібнену цибулю і часник. Додати в каструлю, варити 30 хвилин на повільному вогні помішуючи, щоб маса уварилася в 2 рази. Додати цукор сіль і оцет і варити 10 хвилин. Кетчуп домашній потрібно законсервувати в гарячому вигляді.

Томатний кетчуп «Класичний»
* Томати 3 кг
* Цукор 150 г
* Сіль 25 г
Оцет 6% 80 г
Гвоздики 20 штук
Перець горошок 25 штук
* Часник 1 зубчик
Кориці 1 щіпка
Червоний перець за смаком.

Дрібно нарізані помідори розкласти в каструлі, поставити на піч і на 1/3 частина уварити. Додати цукор і ще 10 хвилин проварити, потім сіль – 3 хвилини. Після цього змішати спеції і всипати в каструлю. Варити 10 хвилин. Перетерти всю суміш через сито, довести до кипіння додавши оцет. Розкласти по банках і закатати. Кетчуп на зиму готовий!

Гострий томатний кетчуп
помідорів 3 кг,
лука 500 г,
цукру 300-400 г,
гірчиці 2 столові ложки,
оцту 9% 300-400 г,
лаврових листа 2-3 штуки,
чорного перцю 5-7 горошин,
* ялівцю 3-5 ягід,
* сіль за смаком.

Подрібнити помідори, нарізати цибулю, розпарити на повільному вогні в каструлі, перетерти через сито. Підігріти оцет і всипати прянощі, закип’ятити, остудити і додати в томатний кетчуп. На 1/3 уварити отриману суміш, заправивши сіллю, цукром і гірчицею. Варити ще 10 хвилин, потім покласти в гарячі стерилізовані банки і закупорити.

Звичайний кетчуп:
Помідоров 5 кг,
подрібненого лука 1 стакан ,
Сахара 150-200 г,
* Солі 30 г,
Оцту 1 стакан 9%,
Горошок чорного перцю
Гвоздики 1 чайна ложка,
* Шматочок кориці,
мелених насіння селери 1/3 ч.л.

Порізати помідори і змішати їх з цибулею, злегка протушкувати на повільному вогні, суміш перетерти через сито. Зворотно перекласти в каструлю, поставити на слабкий вогонь. Всипати прянощі в мішечок з марлі і занурити в киплячу суміш. Уварити на 1/3. Після додавання цукру і солі варити 7-10 хвилин. Дістати мішечок з прянощами. Розкласти по стерилізованим баночках і закатати.

Смачний кетчуп
Помідоров 3 кг,
Часника 10-15 великих зубців,
Сахара 1 стакан
* Солі 1 столова ложка з верхом,
Перцев болгарських великих 10 штук
меленого перцю Чилі і чи кайенского 1 чайна ложка.


Гострий і солодкий перець разом з помідорами подрібнити блендером або м’ясорубкою. Розкласти масу в каструлі, додати цукор і сіль. Поставити на сильний вогонь, після закипання варити 40 хвилин на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця варіння додати часник пропущений через чеснокодавку. Спробувати, додати сіль або цукор в разі необхідності, 5 хвилин проварити і розкласти по стерильним банкам і закатати.

Гострий кетчуп
томатів 0,5 кг,
* Лука 0,5 кг,
Солодкого перцю 1 кг,
рослинного масла 100 г,
оцту 9% 1 стакан,
Сахара півсклянки,
* Солі одна чайна ложка,
Часника 7 зубчиків,
запашного перцю 8 горошин.

Лук, перець (пекучий і солодкий), помідори – все обробити блендером до однорідної маси. Поставити на вогонь і дати закипіти, потім на слабкому вогні тушкувати півгодини періодично помішуючи. Додати сіль, цукор, перець горошок, оцет, масло і часник. Уварювати до бажаної консистенції. Не забувати помішувати. Розкласти по стерилізованим банкам і закатати.

Яблучний кетчуп
Розрахунок складу на 300 грамову банку.
10 м’ясистих томатів,
яблук солодких 4 штуки,
* Мелена мускатний горіх, мелений чорний перець – по 1 чайній ложці
Кориці 0,5 чайної ложки,
Меду 1 чайна ложка
* Солі 0, 5 чайної ложки,
Оцту 9% 2 столові ложки,
* Часник 3 зубчики.
Спосіб приготування:

Нарізати помідори, гасити їх в каструлі до тих пір поки вони не стануть м’якими. Перетерти томати через сито або м’ясорубку, додати яблучне пюре і тушкувати 10 хвилин або до тих пір поки не загусне. Після додати мускатний горіх, мед, сіль, перець і ще на 10 хвилин залишити на повільному вогні. Подрібнити часник, влити разом з оцтом в каструлю і через 5-7 хвилин можна розкладати по банках і консервувати.

Сподіваюся, Вам сподобається, як я вдома готую кетчуп домашній – рецепт на зиму якийсь для себе підберете. Приємного Вам апетиту, їжте тільки натуральне!

Бобришев Тарас,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті