Коліт кишечника – симптоми, лікування

26 липня, 2012


Коліт кишечника - симптоми, лікування Коліт – не що інше, як запалення всередині товстої кишки. Виразковий коліт – перетікає із звичайного коліту і являє собою його хронічну форму, що супроводжується появою виразок на слизовій з наступним крововиливом. Коліт буває двох видів: гострий і хронічний. Коліт, як правило, хвороба тривалого терміну одужання, в процесі якого запальні процеси проходять головним чином на слизовій кишечника. Щоб вчасно діагностувати захворювання потрібно знати його симптоми, а щоб позбутися від нього – лікувати. Ось про це ми сьогодні і поговоримо в статті «Коліт кишечника – симптоми, лікування».


Причини

Причини поразки організму коліт напевно до цих пір не встановлені.
Правильну роботу кишечника порушують хвороботворні мікроорганізми; інфекція в органах, які анатомічно підходять до кишечнику; регулярне споживання трудноусваиваемой їжі та алкогольних напоїв.


Симптоми

Основні симптоми, за якими можна визначити коліт: болі в низу живота, пронос, домішки слизу або крові (рідше гною) в екскрементах, апатія, нудота, втрата апетиту, підвищена температура.


Лікування

Лікування може тривати протягом декількох років.

Існують безліч способів як лікувати хворобу, ми ж розглянемо що рекомендує робити якщо у вас виявлений коліт кишечника – лікування в народній медицині. Але перед початком застосування цих методів обов’язково необхідно проконсультуватися з лікарем!

Це потрібно для того щоб узгодити призначений ним курс лікування з народними препаратами і щоб врахувати букет супутніх хвороб. Ми розглянемо найпопулярніші рецепти, а тому найпоширеніші. Отже, виразковий коліт та методи боротьби з ним в народі. Що рекомендується робити?


1) При слаборозвиненою формі коліту необхідно перед кожним прийомом їжі пити настій листя або ягід малини, з розрахунку 4 чайні ложки сировини на 2 склянки окропу. Приймати по півсклянки за раз.


2) Залити склянкою окропу збір з трав, що включає в себе по чайній ложці золототисячника, шавлії і аптечної ромашки, настоювати півгодини з подальшим споживанням по столовій ложці кожні 2:00. Після закінчення пари місяців можна зменшувати дозу і збільшувати час прийому.


3) Взяти не більше 100 г висушених корок від кавуна і залити їх окропом, в кількості двох склянок. Готовий настій процідити і вживати по півсклянки 5 разів на день.


4) При сильному загостренні коліту, в сукупності з дієтою та препаратами, які призначив лікар можна приймати наступний трав’яний настій. Листя шавлії, м’яти, ромашки, звіробою, а так же плоди кмину змішати в рівних частках. Після чого дві столові ложки цієї суміші залити на ніч склянкою окропу і дати настоятися. Після проціджування приймати 3 рази на день по півсклянки.


5) Сік ріпчастої цибулі слід споживати 3-4 рази на день по 1 чайній ложки. Рекомендують при запаленні шлунково-кишкового тракту.


6) Для лікування колітів та ентероколітів можна приймати 2 рази на день по 2 столові ложки гранатового відвару. Для його приготування беруть 20г сухих кірок, або 50 г. свіжого граната з насінням. Кип’ятять на повільному вогні, попередньо заливши 200 мл. води.


7) Суміш трав, що складаються з вільхи сірої, кореневища перстачу прямостоячі, кореня пекучої кропиви в рівній частки. Досить 50 гр. цієї суміші для приготування пиття. Заливаємо літром холодної води і даємо постояти приблизно півдня. Після чого кип’ятимо ще чверть години. По готовності цедім і один стакан гарячого настою п’ємо відразу, а все інше протягом дня в 4 прийоми.


8) Свого часу Ванга також давала свої рецепти проти цього захворювання і ось один із них. Приблизно чверть року необхідно між прийомами їжі є волоські горіхи. Не багато, менше 100 гр. в день. Воду замінити відваром з кореня живокосту, лляного насіння і калгану. Вже через місяць можна спостерігати помітні поліпшення, а буквально місяців через 4 слід повне одужання.


І не можна забувати при коліті кишечника про дієту. Рекомендується пару діб поголодувати, а вже після цього можна вводити в раціон овочі на пару, рису, вареного м’яса. Не можна вживати в їжу грубу клітковину, незбиране молоко, жирні, а також гострі страви.

Євгенія,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті