Консервування баклажанів на зиму

26 липня, 2012


Консервування баклажанів на зиму Мало виростити урожай баклажан на дачній ділянці, головне – його зберегти. Допоможуть нам у цьому рецепти страв та консервування баклажан на зиму в томатному соку, приготування баклажанною ікри, маринування баклажан з помідорами і часником і рецепт їх простій консервації з помідорами. Отже, як консервувати баклажани на зиму?

Краще всього використовувати молоді плоди, але якщо таких немає, то знайдеться застосування і плодам постарше. У кожному рецепті докладно говориться про те, що робити з баклажаном, тому на цьому зупинятися зараз не будемо. Краще перейдемо відразу до рецептурою.

Консервовані баклажани

Приготуйте 1,4 кг баклажанів, 160 г рослинного масла, 100 г пшеничного борошна, 250 г цибулі ріпчастої, 600 г помідорів, сіль, 3 г чорного меленого перцю.

Вимийте баклажани, наріжте їх кружечками по 0,5 см, посоліть, відіжміть через півгодини сік і обполосніть водою. Посипте перцем, запаніруйте в борошні й обсмажте на олії, додайте нарізані помідори, посоліть. В пастерилизованное банки покладіть упереміж з помідорами та цибулею – смажені гарячі баклажани. Стерилізуйте банки 20 хвилин, накривши їх кришками. Закупорте банки.

Баклажани з часником і помідорами

Очистіть 1кг цілих баклажанів, поваріть 20 хвилин в солоній воді до напівготовності. Вийміть їх з води і остудіть. Наріжте кружками остиглі баклажани, посипте перцем, обсмажте в 200 г рослинного масла до готовності. Роздушіть 600 г часнику, 1 кг помідорів наріжте кружечками. На кожен гурток баклажана покладіть роздавлений часник і гурток томата, щільніше складіть такі заготовки в літрові банки. Залийте банки маслом від смаження баклажанів. Покладіть перець горошком, по лавровому листу і 1 ст. л. оцту. Пастеризують банки під кришками близько 30 хвилин. Відразу ж засукайте банки.

Баклажани з овочами в томатному соусі

Вимийте довгі зрілі молоді баклажани, видаліть плодоніжки і порізати на рівні гуртки товщиною під 2 см. Приготуйте солоний розчин 1 ст. л. кухонної солі на 1 літр води і покладіть в нього баклажани. Через 10 хвилин, вийміть їх з води і витримавши хвилинку на вазі, щоб стекла вода, приступають до обсмажування в соняшниковій олії до рівномірної золотистої забарвлення. В цей час перекладіть їх шумівкою на деко і дайте стекти маслу. Після охолодження всі гуртки укладають щільніше в 2 рада в гарячі пастеризовані банки, налив на дно гарячий томатний соус (40 грам). Зверху них йде шар фаршу з овочів, і така «зебра» повторюється до горлечка банки. Зверху овочі заливають 75 З томатним соусом, не доливаючи 2 см до горлечка. При цьому соусу повинна бути 1/3 від загального обсягу банки, відповідно 2/3 – це овочі та баклажани консервовані на зиму. Перед тим як закатати таку банку, її ще потрібно стерилізувати. Нагадаю, для 0,5 літрових банок – це 40 хвилин, для 1 літрових – 50 хвилин.

Ікра баклажанна

Цей рецепт консервування баклажанів на зиму, мабуть, найпопулярніший. Ще б адже це ікра заморська баклажанна! Для її приготування промийте 1 кг міцних стиглих баклажанів, зніміть шкірку, наріжте кубиками, обсмажте в соняшниковій олії. 2 цибулини ріпчастої цибулі, 2 солодких перцю, 2 морквини промийте, очистіть, поріжте. Цибуля – кубиками, перець – квадратами, крупно натріть моркву на тертці. Обсмажте порізно всі овочі в соняшниковій олії, потім з’єднайте їх в емальовану чавунний посуд, посоліть небагато, перемішайте, закрийте кришкою і поставте на 15 хвилин в розігріту духовку. Розфасовують гарячу масу в стерильні скляні банки, закрийте їх стерильними кришками, опустіть в гарячу воду, стерилізують 30 хвилин. Відразу засукайте. Зберігайте ікру при 15 С.

Кароліна,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті