Консервування огірків з помідорами на зиму

26 липня, 2012


Консервування огірків з помідорами на зиму Нинішній рік видався особливо врожайним. На дачах, городах зібрано велику кількість помідорів, огірків, кабачків, капусти! Що робити з такою кількістю овочів? Будь дбайлива господиня знає відповідь на це питання. Звичайно, зробити смачні, корисні домашні заготовки.

Консервування помідорів і огірків здатне перетворити нашу звичайну кухню в творчу майстерню, в якій ми самі перетворюємося на художників. Ми творимо, змішуємо фарби, смаки, запахи минулого літа. Взимку, коли ми відкриємо баночку з нашим «художнім твором», літо знову відродиться в самому серці холодної зими.

Я пропоную вам консервування огірків з помідорами на зиму по цікавим, незвичайним рецептами.

Консервовані помідори «Привіти літа»

Вам знадобляться міцні помідори середніх розмірів, очищена, порізана на бруски моркву, кріп, хрін (коріння, листя), перець горошком, листя чорної смородини, очищений, порізаний часник.

Розсіл: порізаний кріп, перець, лист хрону, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру залийте 1 л. води.

Помийте помідори в проточній воді, видаліть плодоніжки. Коріння хріну ретельно очистіть, поріжте брусочками. Банки, кришки простерилизуйте.
На дно 3-х літрової банки складіть по 3 листа вишні, смородини, 2-3 зубчики часнику і кілька шматочків хрону. Щільно укладіть помідори, чергуючи їх зі шматочками моркви.


Закип’ятіть розсіл, залийте до верху, закрутіть кришку. Перевернуті банки тримайте під ковдрою не менше доби. Потім поставте їх у прохолодне місце на зберігання.

Консервування огірків і помідор на зиму справа дуже важливе, поставтеся до нього відповідально. Обов’язково стежите, щоб овочі були чистими, не зіпсовані, не мали вм’ятин, цвілі. Посуд ретельно мийте і стерилізують.

Якщо все зробити правильно, вийдуть чудові овочеві літні консерви! До речі, ось ще один рецепт такий закуски:

Різнобарвний салат «Літній»

Ретельно помийте, обсушіть міцні середні помідори, невеликі огірки, очистіть від насіння солодкий перець (2 шт. червоний, жовтий), покладіть поруч на стіл коріандр, листя вишні, дрібно порізаний кріп, покришений часник.

Щоб приготувати розсіл, розчиніть в 1 л. води 2 ст.л. солі, 1 ст.л. цукру, покладіть подрібнений лист хріну, горошки чорного перцю.

Банки (3 л.) помийте, прокип’ятіть. На денце кожної покладіть кріп, вишневий лист, укладіть красиво порізані на чвертки різнокольорові перцю, помідори, огірки, по 1 ч. л. насіння коріандру, чорного перцю, 1 ст. л. подрібненого часнику. Залийте киплячим розсолом, засукайте, переверніть. Накрийте ковдрою, залиште на добу.

Овочева закуска для бутербродів «Здрастуй, осінь»

Консервування помідорів з огірками почніть з того, що підготуйте по 2 кг міцних огірків, невеликих цілих помідорів, по 1 кг моркви, буряка, 4 середніх цибулини, часник. Всі овочі помийте, з лука, часнику зніміть лушпиння, дрібно порубаєте. Морква, буряк очистіть від шкірки.

Помідори порубаєте на 4 частини, поваріть 10 хвилин, протріть через сито. Зваріть ще раз. Додайте в готову масу цукор, сіль (на 1 кг отриманого продукту 0,5 ст. Цукру, 1 ст. Л. Солі).

Огірки, моркву, буряк псуєте на крупній тертці, але їх не перемішуйте . Покладіть кожен овоч в окремий посуд. Порубаний лук, часник покладіть на окремі тарілки. Візьміть літрову прокип’ячену банку, складайте в неї овочі шарами: шар огірків, шар буряків. Потім цибулю, моркву, часник. Залийте овочі гарячим томатним соусом.

У кожну баночку додайте 1 ч. л (неповну) 9% оцту, закрутіть кришку.

Огірки «п’яні молодці»

Підготуйте дрібні міцні свіжі огірки, парасольки кропу, листя чорної смородини, вишні, хрін (корінь), чорний перець горошком, часник. Ще нам знадобиться трохи горілки.

Для приготування розсолу знадобиться 2 ст.л. солі, 1 ст.л. цукру, 1 літр чистої води.

Отже, помийте гарненько овочі. Огірки залийте холодною водою, нехай постоять 3-4 години (у воді вони наберуть вологи, потім в банках не будуть зморщуватися). Кріп, листя смородини, вишні, хрін наріжте дрібно. Часник очистіть, часточки поріжте навпіл.

Трилітрові банки промийте з содою, простерилизуйте. Приготуйте розсіл, закип’ятити його.

У кожну банку складіть по 2 листочка смородини, вишні, парасолька кропу, половину кореня хрону, щіпку перцю. Зверху щільно укладіть огірочки. Додайте 2 ст.л. горілки, 1 неповну дес. л.70% оцтової есенції. Потім долийте гарячим розсолом, закрутіть машинкою кришку.

Банку переверніть догори. Таким же чином заповніть інші ємності. Накрийте перевернуті банки ковдрою на добу. Консервування помідор і огірків – завершено! Потім зберігайте консерви в звичайному положенні в прохолодному місці.

Існує ще не один рецепт консервування огірків з помідорами на зиму. Але я постаралася вибрати для вас найбільш прості в приготуванні, зате дуже смачні рецепти. До того ж, овочі приготовані таким способом, добре зберігаються і рідко псуються. Спробуйте їх приготувати. Бажаю вам приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті