Коричневий не шліфований рис

26 липня, 2012


Коричневий не шліфований рис Зрозуміти харчову цінність зерен коричневого рису людству допомогла хвороба «бери-бери», яка свірепстововала близько 1890 року. Сталося це в той час, коли моряків елітного підрозділу японської армії вирішили годувати не коричневим, а елітним в той час рисом – тобто білим. Через два тижні годування їм, під час плавання у моряків став поступово пропадати апетит, їх стало мучити запаморочення, нудота, з’явилися м’язові і серцеві болі, набряки, галюцинації. Так проявляла себе ця хвороба. Коли в їх раціон повернули коричневий рис, їх здоров’я поступово поправилося. Причина такої реакції організму залишалася довго невідомою. Але в 1926 році, вчені відкрили тіамін – один з вітамінів групи В. Тоді вони і зрозуміли, що дефіцит цього вітаміну в білому рисі і змушував моряків страждати.

Що з себе являє коричневий рис?

Це не шліфований рис, тобто очищений тільки від зовнішньої і годиться в їжу лушпиння. При знятті лушпиння на зернах залишається висівковій, через кольори якої рис і знаходить коричневий колір. Коричневий не шліфований рис – це корисний рис, оскільки в ньому найбільше вітамінів, мінералів і клітковини. В ньому присутні всі речовини, необхідні людині – жири, білки, складні вуглеводи, мінеральні речовини (магній, кальцій). Чи не шліфований коричневий рис – містить вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6).
Він користується меншим попитом, а тому дорожче білого, та й до того ж менше зберігається, тому що містить ефірні масла.

Каша з не шліфованого коричневого рису може дуже швидко знизити рівень холестерину в організмі. Вживання не шліфованого рису тричі на тиждень знижує ризик раку прямої кишки, інфаркту міокарда, ожиріння і діабету. Правда не шліфований рис містить крохмаль і вуглеводи. З цієї причини зловживати ним не варто. Але саме з цієї ж причини коричневий рис просто ідеальний тим, хто на дієті, або веде здоровий спосіб життя.

Він дуже енергетичних, тому просто снідайте вареним коричневим рисом, змішавши його з медом і сухофруктами. Але не мучте себе питанням, ну так, а як готувати коричневий рис ? Адже його приготування нічим не відрізняється від приготування звичайного білого рису. Ну вариться він, звичайно, довше – близько 40 – 50 хвилин. Але він більш ароматний, і виходить трохи потверже білого. Спробуйте, вам повинно сподобатися! При цьому не забувайте, що праця на його приготування варто, того, щоб скористатися корисними властивостями, якими він володіє.



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті