Корисні властивості свіжої полуниці

26 липня, 2012


Корисні властивості свіжої полуниці Свіжа, соковита, солодка і надзвичайно корисна … Нерозумно було б не скористатися щедрими і безоплатними дарами матінки-природи і в самий розпал літнього сезону не наситити свій організм корисними речовинами, які містяться в полуниці. Полуниця, до речі, займає перше місце по популярності і перевагам серед всіх інших відомих ягід, які вживаються людиною.

Люди люблять цю соковиту ягоду, навіть і не підозрюючи іноді про те, що корисні властивості свіжої полуниці надзвичайно різноманітні . По-перше, в ній містяться вітаміни – С і В, вони необхідні для зміцнення здоров’я та розвитку імунітету у дітей та дорослих. У полуниці міститься достатньо велика кількість кальцію і фосфору, кобальту і марганцю, каротину і пектину. Крім того, ягідки суниці насичують організм яблучної і саліцилової кислотою, які мають загальнозміцнюючу дію.

Корисні властивості ягід полуниці проявляються у великому вмісті в них йоду. Ягоди свіжої полуниці влітку дають можливість відмовитися навіть від йодованої солі тим, хто зобов’язаний за станом здоров’я вживати її в їжу. Це означає, що люди, які мають проблеми з роботою щитовидної залози, можуть щодня вживати по кілька ягід свіжої полуниці, щоб поліпшити своє здоров’я.

Корисні властивості соковитих стиглих ягід полуниці можуть знадобитися і тим, хто страждає від хвороби каменів у жовчному міхурі. Особливо корисним для організму буде вживання свіжого полуничного соку, приготовленого якраз до сніданку. Досить випити всього четверту частину склянки, щоб поправити здоров’я.

Ягода до душі практично всім жінкам, проте цінувати можна не тільки її смак, але і дієтичні властивості полуниці, що сприяють зниженню зайвої ваги тіла. З використанням свіжої полуниці можна сміливо влаштовувати розвантажувальні дні влітку, які допоможуть відновити роботу травної системи, нормалізувати обмін речовин і, звичайно, схуднути. Ось, правда, захоплюватися ними потрібно в міру! Досить одного полуничного розвантажувального дня на протязі двох тижнів, щоб не принести собі шкоди.

Полуниця проявляє свої корисні властивості і при захворюванні анемією. Це симптом нестачі заліза в людському організмі, що може привести до серйозних захворювань. Тому полуниця має бути присутня на столі у людей, хворих анемією в обов’язковому порядку.

З полуниці готують на зимовий період компоти та варення. Влітку можна приготувати собі і корисний настій з полуничних ягід. Для цього візьміть дві ложки очищених ягід полуниці, залийте окропом і залиште на півгодини настоятися. Настій краще готувати в щільно закритому термосі. Після приготування його можна проціджувати, а можна вживати і так, оскільки ви отримали прекрасний засіб, що володіє сечогінною і потогінною ефектами. Занадто багато такого настою пити не рекомендується, щоб не спровокувати алергічну реакцію. Достатньо для досягнення очікуваного ефекту вживати по половині склянки кілька разів протягом дня.

Для тих, хто захворів на ангіну, також будуть надзвичайно до речі лікарські властивості полуниці. Приготуйте настій з ягід, потім остудіть його, процідіть і використовуйте для частого полоскання гортані. Цей настій має протизапальну дію і допоможе швидко позбутися від неприємної болю в горлі.

Полуниця використовується дуже часто при готуванні косметичних засобів для догляду за шкірою, якими користуються в домашніх умовах все представниці прекрасної статі. А все тому, що полунична маска допомагає звузити пори на шкірі обличчя, усунути пігментацію.


Людмила,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті