Квасоля стручкова: страви, рецепти

26 липня, 2012


Квасоля стручкова: страви, рецепти У багатьох країнах, особливо на півдні Європи, страви з стручкової квасолі користуються особливою популярністю. Жовта і зелена стручкова квасоля перебувають у родинних відносинах між собою. У них дуже схожі смакові якості, та й корисних речовин в них однаково багато. Напевно тому люди здавна і використовують квасоля для приготування різних блюд. Про них ми і поговоримо сьогодні на сайті в матеріалі «Квасоля стручкова: страви, рецепти».

Корисні речовини, які містяться в стручкової квасолі

• в такий квасолі є вітаміни Е, А, аскорбінова, фолієва кислоти, цинк, магній, калій;

• стручкова квасоля містить клітковину, завдяки якій вона прекрасно засвоюється організмом;

• така квасоля малокалорійні, тому її з успіхом використовують для схуднення

У будь-якій бочці меду є ложка дьогтю. Так і в квасолі. Знайте, що перед прийомом в їжу стручкову квасолю завжди слід піддавати тепловій обробці, оскільки в ній міститься отруйний феазін, що руйнує лише при варінні, смаженні і гасінні.

Як правильно вибирати стручкову квасолю?

• При покупці слід звернути особливу увагу на її зовнішній вигляд. Вам потрібна пружна стручкова квасоля, розламуючи яку ви бачите сік. Не можна брати квасоля з вологими стручками, так як вона швидко псується.

• Перед тим, як використовувати квасоля, обов’язково слід застосувати до неї теплову обробку для того, щоб позбутися від знаходиться в ній отруйної речовини феазіна, який руйнується при смаженні, гасінні або варінні.

Які готують страви з квасолі стручкової?

• рагу з овочів;

• салати;

• просто варена квасоля

Не забувайте про те, що для приготування страв краще всього використовувати молоду квасолю, так як вона більш ніжна.

Як варити стручкову квасолю?

Очистіть стручки квасолі від гілочок, ретельно промийте і поставте варитися в підсоленій воді. Чим спелее стручкова квасоля, тим швидше вона звариться. Так, для молодого плода час варіння становить від п’яти до семи хвилин, а для перестиглого цей час збільшується до восьми – десяти хвилин. Дуже важливо не переварити квасоля, тому звертайте увагу на її зовнішній вигляд, а також спробуйте її на смак.

Після того, як квасоля звариться, перекладіть її на друшляк і дайте стекти воді. Потім її можна використовувати для приготування різних смачних страв.

Як заморозити зварену стручкову квасолю?

Для того, щоб заморозити варену квасолю, достатньо її остудити, потім розрізати на рівні частини і скласти в целофанові пакети, після чого відправити їх в морозилку.

Рецепти страв з квасолі стручкової

У деяких видів стручкової квасолі із зовнішнього боку стручка намацуються щільні волокна. Їх перед використанням стручка найкраще видалити. Ну а далі видаліть плодоніжки і використовуйте плід для приготування їжі.

Рецепт № 1

Дуже смачна квасоля з яйцем. Для її приготування слід розтопити вершкове масло на сковороді і викласти на неї попередньо відварені і порізані на однакові частини стручки квасолі.
Вам знадобиться триста грам квасолі для цієї страви. На ту ж сковороду додайте одне сире яйце. Посоліть і поперчіть за смаком, а потім все перемішайте і смажте до готовності яйця.

Рецепт № 2

Наріжте кубиками дві картоплини, два кабачка і тушкуйте цю суміш на соняшниковій олії, додавши трохи води. Коли ця суміш буде майже готова, додайте один болгарський перець, попередньо нарізану кільцями, і один ріпчаста цибуля, порізаний також. Далі тушкуйте блюдо ще протягом п’яти хвилин. Потім додайте до всього стручкову квасолю, нарізану рівними частинами, і один помідор. Все тепер слід посолити і поперчити. Блюдо буде готове тоді, коли картопля добре протушкується.

Рецепт № 3

Квасоля в горщику – це дуже смачна страва. Наріжте невеликими кубиками півкілограма свинини, потім обсмажте її з двома дрібно нарізаними цибулинами і двома також дрібно нарізаними помідорами. Коли м’ясо буде вже наполовину готове, додайте півкілограма стручкової квасолі, заздалегідь очищеної від волокон і розрізаної навпіл. Залийте все гарячою водою і приправити сіллю і перцем за смаком. Потім продовжуйте гасити блюдо на повільному вогні. Очистіть 250 грам грибів, ретельно їх промийте й наріжте, після чого протушкувати до м’якості і додайте туди столову ложку томатної пасти, одне яйце, дві столові ложки сметани і посипте все борошном, після чого ще трошки згасите. Після цього змішайте грибну суміш із квасолею і складіть все в вогнетривкий горщик, зверху посипте трьома столовими ложками натертого сиру, поставте горщик в духовку, нехай блюдо запікається. Зверху повинна утворитися рум’яна кірочка. Вона говорить про повну готовність приготавливаемого нами страви зі стручкової квасолею.

Рецепт № 4

Салат із стручкової квасолі. Для нього потрібно очистити 140 грам стручкової квасолі, промити її і нарізати, а потім посолити. Через півгодини занурте квасолю в киплячу воду і зваріть. Далі відкиньте її на сито і дайте воді стекти. З’єднайте зварену стручкову квасолю з двадцятьма грамами дрібно нарізаного зеленого лука і додайте заправку, приготовану з 12 грам соняшникової олії, восьми грам оцту і трьох грам часнику, перетертого з сіллю.

Рецепт № 5

Дуже смачним виходить суп із стручкової квасолі з вермішеллю. Зваріть в півтора літрах бульйону попередньо очищену і нарізану дрібними кружечками моркву. Також додайте в бульйон один дрібно порізану цибулю і 200 грам також нарізаною стручкової квасолі. В іншій каструлі зваріть в підсоленій воді вермішель або макарони, потім злийте воду і додайте готову вермішель в суп. Можна додати в готовий суп дрібно нарізану зелень.

Bagirrra123,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті