Лікування шлунково-кишкового тракту травами, прополісом, медом

26 липня, 2012


Лікування шлунково-кишкового тракту травами, прополісом, медом Для лікування недуг шлунково-кишкового тракту існує маса різноманітних способів. Це і рецепти офіційної медицини, і, звичайно ж, перевірені роками народні рекомендації. Не останнє місце в лікуванні таких захворювань відіграє прополіс, трави та мед. Ось про мед хочеться сказати окремо. Мед – не лише поживна речовина, але і універсальні ліки. Цей продукт бджільництва позитивно впливає на роботу всієї системи травлення і практично не має протипоказань у використанні, на відміну від фармацевтичних засобів.


Потрапляючи в наш шлунок, їжа затримується там на кілька годин. В цей час вона проходить безперервну обробку шлунковим соком. Для меду характерним є властивість знижуючим чином діяти на загальну кислотність шлунка. Це і робить його незамінним засобом у боротьбі з недугами травної системи.

Цей продукт може прибрати напад печії, нейтралізувати відрижку, він діє як ранозагоювальний, знеболюючий і антисептичний засіб. Ну а тепер безпосередньо розповімо про лікування шлунково-кишкового тракту травами, прополісом, медом.

-Їжте натуральний мед натщесерце, відразу після сну і через три години після вечері. Його можна також розчиняти в стакані теплої води. Він сприяє розрідженню слизу в шлунку і швидко абсорбується без роздратування стінки кишечника.

– Подрібніть в блендері або будь-яким іншим способом 200гр кураги, 200гр чорносливу і пачку олександрійського листа. Отриману суміш заправте ста грамами меду. Ретельно вимішайте і приймайте по чайній ложці під час вечері. Найкраще при цьому запити суміш склянкою теплої води. Цей засіб допоможе рухової активності кишечника.


– Мед здатний діяти і як легке проносне. Приймайте його по 100гр, запиваючи теплою водою, або додавайте в суміш для клізм (10гр на літр рідини).


-Якщо ви страждаєте від підвищеної кислотності – розчиняйте в склянці теплої води столову ложку меду і приймайте перед їжею. Найкраще це робити за 2:00 до прийому їжі. Курс лікування – два місяці.


– При зниженій кислотності рецепт такий же, тільки вода повинна бути холодною.


– Якщо ви страждаєте від гастриту , а також при періодичних атонічних колітах і ентероколітах приготуйте наступне ліки. Змішайте півкілограма меду з півлітра свіжовичавленого соку подорожника і доведіть до кипіння. Потримайте на слабкому вогні з чверть години. Приймайте по столовій ложці перед їдою тричі на день. Засіб можна зберігати в холодильнику в скляній посудині з герметичною кришкою.


– При запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, спастичних запорах і недугах кишечника показаний прийом гарбузової каші з медом. Вона сприяє поліпшенню моторної функції, виводить солі і активізує сечовиділення.


Очищену і нарізану шматочками гарбуз без насіння слід припустити на вершковому маслі, додати манну крупу або пшоно, покласти мед і тримати на маленькому вогні до готовності. На півкілограма гарбуза вам знадобиться стакан води, 60гр крупи, пара столових ложок натурального меду, близько 50гр вершкового масла.


– Гарбуз також допоможе при наявності глистів. Приготуйте очищені від шкірки і висушені насіння (близько 300гр) і розітріть їх в ступці. Також для подрібнення підійде і м’ясорубка. В отриману суміш накапати близько 50гр води і 15гр меду.


Слід приймати по чайній ложці протягом години з маленькими перервами. Після прийняття всієї дози засікти час і прийняти через 3:00 проносне, а ще через годину необхідно зробити очисну клізму. Процедуру найкраще повторювати ще два-три дні. Дітям рекомендується прийом меншої дози – від 50 до 150грамм насіння в залежності від віку.


– При захворюваннях шлунково-кишкового тракту пов’язаних з інфекційним зараженням рекомендується змішати дві частини меду з однією частиною кашки з ріпчастої лука. Приймати отриману суміш найкраще перед їжею.


– Якщо ви страждаєте від запору – відмінним засобом буде мед, змішаний з соком столітника. Перед застосуванням листя, рослина не варто поливати пару тижнів. Свіжовичавлений сік у кількості 150гр змішайте з трохи розтопленим медом – 300гр. Приймайте це засіб натщесерце вранці і перед сном, по столовій ложці, запиваючи його теплою водою. Зберігати суміш можна в холодильнику, щільно закритою.


– При виразці дванадцятипалої кишки або шлунку приймайте 5 – 10% настоянку. Якщо переносимість нормальна, лік

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті