Маринування грибів опеньків – рецепт

26 липня, 2012


Маринування грибів опеньків - рецепт

Як підете в ліс по гриби, зверніть увагу на гриби, що ростуть на підгнилих пнях і деревах – опеньки. Зовні гриб схожий на поганку. Але, це не вона. Гриби опеньки – їстівні.

Мариновані молоді опеньки смачні і апетитно виглядають, коли приготовлені. Потрібно їх вміти відрізняти від помилкових опеньків, щоб не отруїтися, оскільки останні дійсно отруйні.

Для заготівлі грибів на зиму проведемо маринування грибів опеньків. Рецепт для цього перед вами.


Марінованіе грибів опеньків-рецепт

Для маринування зазвичай використовують тільки середні і дрібні гриби, великі гриби, як правило, сушать.


Марінованіе грибів опеньків-рецепт

Складіть опеньки в таз і залийте водою. Це потрібно, щоб краще їх вимити від пилу, бруду, піску. Ніжки у опеньків зрізають на відстані 1/2 см від капелюшки.

Після замочування, промийте гриби струменем води.

Доведіть до кипіння воду, посоліть її, щоб була добре солоної на смак і всипте в неї гриби. Поваріть їх півгодини.

У цей час можна зайнятися приготуванням маринаду для опеньків. На кожен літр води візьміть 1 ст. л. кухонної солі, 2 ст. л. цукру-піску, лавровий лист, 3 гвоздики, 4 горошини чорного та запашного перцю, 1,5 ст. л. 70-ти% оцтової есенції або 8 ст. л. 9-ти% оцту. Поставте маринад на вогонь.

Після 30 хвилин, як варяться гриби, вийміть їх з води і промийте струменем холодної води. Закладіть їх в киплячий маринад і 20 хвилин кип’ятіть. Цього часу буде досить, щоб стерилізувати в духовці банки і кришки.

Вийміть з духовки банки і починайте розкладати в них гриби. Заливаємо їх киплячим маринадом і відразу закриваємо кришками. Ставимо банки на газетку вниз кришкою і вичікуємо до їх повного охолодження. Зберігаємо їх у холодильнику або погребі. Маринування грибів опеньки закінчено!


Марінованіе грибів опеньків-рецепт

Можливо інше маринування грибів. Рецепт в цьому випадку пропонує відварювати гриби в трохи підсоленій воді (2 ст. Л. Кухонної солі на кожен літр води) 25-30 хвилин.

В цей же час на тихому вогні 25 хвилин кипить і маринад. Для нього на кожні 400 мл води кладуть 1 ч. л. кухонної солі, корицю, лист лаврушки, 6 горошків перцю, гвоздику і на кінчику ножа – лимонну кислоту. Перед вливанням в банки в нього додають третину склянки 9% оцту.

Гриби після варіння охолоджують, відкинувши на друшляк, а після розкладають по банках, заливаючи вже призупинення маринадом. На 1 кг грибів припадає приблизно 300 грам маринаду.

Не так важливо, які рецепти маринування грибів опеньків ви використовуєте, важливо щоб ви їм не тільки точно слідували, а й ретельно перебирали гриби на самому початку, щоб не допустити потрапляння в банку помилкових опеньків.

Олександр,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті