Масло волоського горіха, корисні властивості

26 липня, 2012


Масло волоського горіха, корисні властивості Наша природа подарувала людям цілу «веселку» корисних і цілющих рослин і плодів. В більшості випадків їх не потрібно навіть шукати в далеких краях, потрібно просто озирнутися навколо і побачити, стільки ліків навколо – стільки в жодній аптеці ви не знайдете! А якщо подумати, то при грамотному вживанні будь-які фрукти і овочі, коренеплоди та ягоди, листя і трави можуть служити як лікувальний засіб. Сьогодні ми розповімо про масло волоського горіха, корисні властивості ув’язнені в ньому.


При екстракції з волоського горіха отримують олію, яка вважається цінним продуктом, насичує організм людини корисними речовинами, такими як жирні кислоти ( їх немає в оливковій та соняшниковій олії). Вітамінний склад горіха також вражає широким спектром – в ньому є вітаміни А, Е, В, С.


Багатий він і на мікроелементи – магній, мідь, кальцій, йод, фосфор і кобальт, які надзвичайно рідко зустрічається в продуктах харчування. А тому можна рекомендувати додавати масло в соуси, салати, десерти, закуски. Навіть при різних дієтах вживання олії з волоських горіхів не забороняється, так як воно надзвичайно легке і швидко засвоюється.


Корисні властивості продукту часто використовує народна медицина, як засіб для зміцнення організму після хірургічних втручань, для профілактики ішемічної хвороби, серцево-судинної дистонії, для лікування діабету, атеросклерозу, гіпертонії.


Високо цінується горіхове масло серед страждаючих гепатитом, бронхіальну астму, туберкульоз – завдяки тому, що відходження мокроти полегшується. Людям які схильні до онко захворювань необхідно вживати масло з волоського горіха, щоб надати гальмівну дію на утворення злоякісних клітин. При вживанні в їжу масла в організмі розщеплюються і виводяться канцерогени, що сприяє поліпшенню самопочуття і збільшенню тривалості життя.


Як не дивно дієтологи призначають вживати горіхове масло тим, хто хоче скинути зайву вагу. Таке «полегшує» дія виявляється завдяки тому, що організм очищується, травлення поліпшується разом з обміном речовин, а клітини організму омолоджуються. Багатий набір вітамінів дозволяє боротися з простудними захворюваннями і зміцнювати імунітет.


В період сльоти і міжсезоння, коли відчувається гостра нестача вітамінів, а грип та ГРЗ переслідує нас на роботі і в транспорті – рекомендується пити кожен день по столовій ложці горіхового масла. Вченими помічено, що для чоловіків і жінок воно однаково корисно.

При вагітності вживання в їжу масла допоможе уникнути або пом’якшити неприємні відчуття, що виникають при токсикозі. У чоловіків поліпшується ерекція і витривалість під час статевого акту.


Окремо розглянемо таку область застосування горіхового масла, як косметологія.
Дари природи здавна вважалися кращим засобом для догляду за шкірою. Дуже багато бальзамів і кремів містять в своєму складі горіхове масло, так як воно надає живильний, який відновлює, зволожуючий, тонізуючий ефект. Для засмаги любительки шоколадного відтінку шкіри попередньо змащують її маслом волоських горіхів, тим більше що застосовують його можна маючи будь-який тип шкіри і на різних частинах тіла.


Як казав давній арабський лікар Авіценна: «Масло волоських горіхів дає можливість поліпшити мозкову діяльність і підвищити рівень свого інтелекту ». Жерці тих часів зобов’язані кожен день були пити масло, щоб приймати вірні і зважені рішення і бути розважливими і мудрими. Горіхове ядро називали мозком людини, а масло – думками.


Рекомендується вживати не горіхи, а саме масло із них, тому що в лушпинні знаходяться дубильні речовини і груба клітковина. Ці речовини можуть не завжди позитивно впливати на травний тракт і до того ж викликають гіркоту під час вживання. Тому більш ніжним продуктом є масло.


Але все ж можна приготувати смачну і корисну солодкість і з них. Для цього нам знадобиться півкілограма очищених від шкаралупи горіхів, кориця і 50-100 грамів цукру.

Покладіть горіхи в сатейнік, щоб там залишалося місце і залийте їх крутим окропом, через 20 хвилин злийте і зніміть шкірку. Горіхи будуть на смак дуже ніжними, але все ж посипте їх цукром за смаком і на кінчику ножа і додайте кориці. Блюдо готове!


Дуже смачними виходять марципани з такою начинкою, особливо якщо додати мак та родзинки. Включіть

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті