Морська сіль харчова застосування в домашніх умовах

26 липня, 2012


Морська сіль харчова застосування в домашніх умовах Останнім часом застосування морської солі стало дуже популярним методом оздоровити свій раціон і, відповідно, принести користь організму. Для того щоб зрозуміти наскільки мають рацію прихильники такого дару морів, необхідно розібратися, що ж являє собою цей продукт і чим він відрізняється від звичної для нас кухонної солі.

Кухонна сіль буває декількох видів, залежно від помелу – велика або дрібна, і залежно від складу – йодована чи ні. Стандартна сіль являє собою перероблений рафінований продукт, що складається виключно їх хлориду натрію. При виробництві відбувається видалення всіх інших складових за допомогою хімічної обробки.


Для того щоб зробити випарювання продукту з розчину – необхідно застосовувати дуже високу температуру в печах. Подібний спосіб висушування порушує структуру сольового кристала.


Постійне застосування її в їжу може призводити до порушень в роботі багатьох внутрішніх органів. Людина починає прагнути до більшого і більшого її споживання, не дивлячись на достатню кількість в раціоні. До цього призводить зовсім небезпечна трансформація хлориду натрію під час освітлення.


Натуральна морська сіль відрізняється від звичайної кухонної. Її видобувають шляхом природного випаровування морської води. У прибережних затоках це можливо виключно за умови постійного впливу прямих і пекучих променів сонця.


Вважається, що морська сіль отримує природну сонячну енергію, набираючись цілющої сили.
Відомо, що саме в морській солоній воді колись зародилися перші живі клітини.


Це також пояснює те, чому морська сіль настільки підходить клітин тканин нашого організму. Згідно з дослідженнями наша лімфа схожа на неї за складом мікроелементів. А це ні багато ні мало – практично всі елементи з системи Менделєєва, нехай і в мікродозах.


Таким чином, застосування морської солі в щоденному раціоні людини є дуже корисним. Наявні в складі іони натрію необхідні для клітинного обміну та стабілізації артеріального тиску.


Іони калію регулюють функціональні здатності серцевого м’яза. У морській солі містяться і іони кальцію, що позитивно діє на структуру клітинних мембран, зміцнюючи їх, а також на склад кісткової тканини, запобігаючи розвитку остеопорозу.


Постійне споживання цього продукту дає нашому організму і інші іони – міді, хлору, селену, цинку, заліза та йоду. Вони важливі для регулювання функцій статевих залоз, стимуляції імунітету, а також для профілактики онкологічних захворювань.


Подібний вплив морської солі було ще багато століть тому відмічено нашими предками. Вони здійснювали тривалі подорожі до місць її видобутку, а коштував цей продукт буквально врівень з дорогоцінними металами.


Застосування морської солі не має меж. Нею можна приправляти готові салати, використовувати в приготуванні різних страв і при подсолке вже готових. Дл цих цілей випускається спеціальний вид такої солі – пластівці. Вони настільки ніжні і повітряні, що їх застосування здатне доставити як смакове, так і естетичну насолоду. Але не варто споживати морську сіль для консервації, оскільки різноманіття мінеральних речовин розм’якшує овочі.


Якщо ви вибираєте морську сіль, варто пам’ятати, що різні її види мають різний склад. Це залежить і від походження, і від різних добавок. У широкому асортименті сьогодні надана морська сіль з різними приправами, як наприклад, м’ята, базилік, кріп.


Крім цього, в ній обов’язково присутні мікрочастинки водоростей, що розрізняються в залежності від моря, де її здобули. Вони додають солі приємний смак і додатково насичують її вітамінами і мікроелементами. Водорості багаті вітамінами А і Е, а також мають у складі йод.


Морська сіль робить позитивний вплив на хворих цукровим діабетом. При її помірному споживанні можна добитися значного зниження рівня цукру в крові.


Дієтологи також рекомендують включати її в дитячий раціон. Так як вітаміни і мінерали морської солі характеризуються легкою засвоюваністю, вона стимулює роботу імунітету, служить профілактикою захворювань щитовидної залози, а також сприяє інтелектуальному розвитку.


Так що якщо в магазині ви побачите пакетик «Морська сіль харчова », застосування в домашніх умовах її у Вас не повинно викликати ні якого побоювання. Бо використання натуральної морської солі може виявитися куди більш корисним, ніж звичайної кухонної. Це гідно буде оцінений вашим організмом і не забуде відбитися на загальному стані.

Катерина,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті