Найкорисніші продукти харчування для людини

26 липня, 2012


Найкорисніші продукти харчування для людини Здорове харчування починається зі здорових продуктів. Одні продукти харчування допомагають нам зберегти здоровий глузд, інші – молодість нашого тіла. Наприклад, вживання сирої моркви, капусти та цибулі запобігає раку прямої кишки і шлунку. Зародки пшениці й горіхи допомагають запобігти розвитку атеросклерозу. А страви із сої захищають від раку грудей. Якщо ви навчитеся вибирати корисні продукти з лікарськими властивостями – значить, запобіжите хвороби та старіння. Які ж самі корисні продукти харчування для людини? Давайте розглянемо!

Абрікси. Чудовий джерело бета-каротину, який захищає від багатьох форм раку. Крім того, в них багато солей калію. Тому ці фрукти рекомендовані людям із захворюваннями нирок і серцево-судинної системи.

Авокадо. Ефективно знижує рівень холестерину в крові. Він багатий калієм і магнієм, яких потребують наші нерви і м’язи.

Апельсини. Багатий джерело аскорбінової кислоти і кальцію. В одному середньому апельсині міститься стільки ж кальцію, скільки в 30г сиру.

Арахіс. Принесе допомогу при артриті, завдяки великому вмісту корисних жирних кислот. Вони знижують рівень холестерину.

Кавун. Це низькокалорійна і надзвичайно смачна і цілюща ягода. Вживання кавуна знижує ризик розвитку раку шлунка та стравоходу.

Баклажани. Корисні при профілактиці та лікуванні атеросклерозу. Баклажани містять незначну кількість поживних речовин. Зате в них багато калію, мікроелементів і ніжних харчових волокон.


Банани. Дуже багаті вітаміном B6, який сприяє захисту організму від всіх несприятливих факторів. В деяких країнах банани взагалі використовуються для харчування людини і на сніданок і на обід і на вечерю, кожен раз в різних стравах, але по 3 кг в день!

Батат (солодка картопля). Цінне джерело вітаміну A. Він ефективно знижує рівень глюкози і холестерину в крові.

Диня. Багата аскорбінової кислотою, калієм і дуже ніжною клітковиною.

Брокколі. Зміцнює кістки, збагачує вітамінами, запобігає розвитку різних видів раку. Брокколі є цінним джерелом бета-каротину, вітаміну C, заліза і кальцію.

Коричневий рис. Містить багато клітковини, цинку, заліза, магнію, вітамінів Е і групи В. Є цінним джерелом селену, що запобігає багато видів раку.

Грейпфрут. Цей смачний фрукт надзвичайно багатий вітаміном C і флавоноїдами. Ці компоненти різко знижують вірогідність виникнення онкологічних і серцево-судинних захворювань.

Зелений горошок. Багатий білком вітамінами A, B1, B2, B3, калієм, кальцієм, залізом і фосфором.

Солодкий перець. В одному середньому перці міститься більше аскорбінової кислоти, ніж в чашці свіжого апельсинового соку! Крім того, в ньому міститься колосальна кількість кремнію, необхідного для здоров’я волосся і нігтів.

Гарбуз. Багата клітковиною, бета-каротином і вітаміном C, що робить її чудовим засобом профілактики онкологічних захворювань.

Ізюм. Багатий залізом і калієм. Містить надзвичайно широкий спектр мікроелементів, що робить його незамінним продуктом для стимуляції кровотворення і підвищення енергетичного тонусу організму.

Індичка. Є цінним джерелом цинку і нікотинової кислоти. Є кращою альтернативою шкідливому червоного м’яса.

Йогурт. Цей продукт підійде навіть тим, хто не переносить сире молоко. Він багатий кальцієм і вітаміном В12. При його регулярному вживанні відновиться оптимальний бактеріальний склад кишечника. Це робить його незамінним засобом профілактики багатьох захворювань.

Капуста. Багата клітковиною. І просто переповнена вітамінами і мікроелементами. Є потужним засобом профілактики раку всіх видів. Квашена капуста володіє більш вираженими цілющими властивостями.
Картопля. Його краще вживати в печеному вигляді. Він багатий калієм, який вкрай необхідний для підтримки здоров’я серця.

Каша з цільних зерен. Цінне джерело харчових волокон. Постачає організм білком, вітамінами E і групи B, селеном, залізом, магнієм, цинком, міддю і марганцем.

Полуниця. Містить багато розчинної клітковини, чому дає тривале відчуття насичення. Тому ця ягода корисна при ожирінні. Полуниця містить величезну кількість антиоксидантів, що перешкоджають передчасному старінню організму. Вона входить навіть в раціон космонавтів, для пом’якшення дії космічної радіації.

Лосось. Вживання 200г. лосося в тиждень допоможе запобігти атеросклерозу, старече недоумство, депресію, інсульт, інфаркт і деякі види раку.

Лук. Знижує ризик розвитку раку шлунку.

Листя буряка. Багаті бета-каротином і вітаміном C, які є потужними помічниками в боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Морква. Цей овоч містить найбільше бета-каротину. Усього одна середня морквина містить добову дозу цього протиракового речовини.

Знежирене молоко. Чудовий джерело всіх необхідних для нормального функціонування організму речовин. Є потужним профілактичним засобом від всіх захворювань.

Вівсяні висівки. Ефективно знижують рівень холестерину в крові.

Оливкова олія. Мабуть, кращий захисник серця і судин.

Далі до другої сторінці статті



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті