Настоянка червоного гіркого пекучого перцю стручкового для росту волосся

26 липня, 2012


Настоянка червоного гіркого пекучого перцю стручкового для росту волосся Думаю, що багато чули про позитивний вплив, який чиниться червоним стручковим перцем на волосся. Його вплив зрозуміло кожному. До складу перцю входить вітаміну А, без якого просто неможливий ріст волосся. Вхідні в нього вітамін С, каротиноїди, ефірні масла, сапоніни, капсаїцин та інші речовини взагалі наділяють його лікувальними властивостями. Застосування спиртової настойки перцю, завдяки її «пекучим спиртовим» властивостями, веде до розширення пор шкіри голови, стимулюючи тим самим приплив крові, поліпшення місцевого кровопостачання шкірних покривів і волосяних цибулин. Якщо приплив крові здійснювати якийсь час щодня, то спостерігається активація росту волосся. Через кілька десятків процедур з цибулинок починають відростати більш сильні і здорові волосся, мають здоровий вигляд і блиск.


Засоби для росту волосся зі стручковим перцем слід втирати виключно в шкіру голови, а не розтирати їх по всій довжині волосся щоб не висушити волосся. Настоянка червоного гіркого пекучого перцю стручкового для росту волосся продається в аптеці. Але якщо ви хочете приготувати її самостійно і як говориться вкласти в неї душу, то дам вам простий рецепт для цього.


Процес приготування настоянки гранично простий. Подрібнений перець слід залити 96% медичним спиртом 1:8 і помістити в герметичній бутлі в прохолодне і темне місце, де ця суміш повинна настоятися протягом 25 днів. При цьому настойку кожні 2-3 дні необхідно інтенсивно збовтувати протягом півхвилини. Через цей час фільтруйте настойку крізь марлю і зберігайте в холодному місці. Необхідна кількість настойки перед застосуванням розбавляйте 1:10-ти.


Так можна застосовувати «міцну» настоянку для лікування жирного волосся. Волосся ж схильні до сухості, а значить зростаючі з сухої шкіри не варто пересушувати. У цьому випадку додатково розбавляйте настойку маслом 1:4.


При нанесенні настойки на шкіру голови в нерозведеному вигляді ви повинні бути готовими відчути сильне печіння. І не всі його зможуть довго витерпіти. При цьому ви повинні розуміти, що саме це печіння і допомагає активізувати приплив крові до волосяних цибулин, що сприяє насиченню їх киснем і корисними речовинами, що входять до складу перцю.


Тому ми рекомендуємо спробувати вам перцеву настоянку в складі різних масок, а лише після цього спробувати застосовувати її в чистому вигляді. Якщо печіння буде нестерпним, то просто в перебігу 1 хвилини обполосніть шкіру голови теплою водою.


Чисту перцеву настоянку найчастіше змішують з медом, касторовою, реп’яховою, обліпиховою, оливковою маслами, яєчним жовтком, вітамінами та ефірними маслами. Пропорції в цьому випадку індивідуальні, оскільки сприйнятливість шкіри у всіх різна.


Нижче наведені рецепти приготування масок для волосся з додаванням перцевої настоянки:


Рецепт № 1

З’єднайте одну столову ложку перцевої настоянки з однією столовою ложкою касторки і одним яєчним жовтком. Цю суміш нанесіть на проділи між корінням волосся і залиште на годину. Після нанесення маски голову накрийте поліетиленовим пакетом, одягніть гумову шапочку і укутайте теплою хусткою. Після години голову потрібно вимити з шампунем.


Рецепт № 2

Для приготування цієї маски перцеву настоянку в рівних пропорціях слід змішати з маслом касторки, цибульним соком, жовтком, медом і коньяком. Ця маска також, як і в першому випадку, наноситься на коріння волосся і залишається на годину. Голову слід «утеплити».


Для досягнення максимального результату процедури із застосуванням масок на основі червоного перцю слід проводити не менше 2-3 місяців, але не частіше 2-3 разів на тиждень.


При застосуванні настойки, приготовленої з червоного стручкового перцю важливо не забувати і про запобіжні заходи. Наносити склад маски або настоянку слід тільки в рукавичках або за допомогою пензлика і жодним чином не допускати її потрапляння на слизову оболонку очей.

Поліна Миколаївна,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті