Очищення нирок у домашніх умовах

26 липня, 2012


Очищення нирок у домашніх умовах Перед очисної процедурою обов’язкова попередня консультація лікаря для того, щоб вірно оцінити «стартову» ситуацію – наявність каменів, піску, їх розмір, форму і тип (кальцієві, фосфатні, уратовие).

Категорично протипоказано очищення нирок у домашніх умовах при:

– наявності гострих, хронічних запальних процесів, у тому числі сечовивідних шляхів, а не тільки нирок;

– ниркової недостатності, що розвивалася тривалий час;

– наявності великих каменів, які можуть спровокувати ниркову кольку або забити протока;

– астенії, загальній слабкості або виснаженості організму.

Якщо камені в нирках дрібні, запальних процесів немає або вони не виражені, то до очищення можна приступати після курсу попередньої дієтотерапії, про яку мова піде нижче.

При нирковій недостатності спочатку необхідно усунути причини дисфункції органу – інфекції, кістозні освіти, серцево-судинну недостатність, закупорку ниркової артерії. За рекомендацією лікаря бажаний прийом настоїв рослин, інтенсифікують серцеву діяльність, поліпшують кровообіг нирок, – зелений чай, чорна смородина, гінкго білоба, буркун, чорниця.

При наявності великих каменів потрібно попередній курс лікування фітопрепаратами, що розчиняють камені , – настій або екстракт кукурудзяних рилець, корінь посконника пурпурного разом з солодкою або алтея.

Більшість авторів, які розповідають про те, як повинна проводиться чистка нирок у домашніх умовах, практично не приділяють уваги підготовчим заходам, що є занадто ризикованою справою, особливо якщо людина дійсно серйозно хворий, причому мається на увазі будь-яка хвороба. Такий грубий підхід до очищення рідко призводить до справді повноцінному позитивного результату оскільки є для організму шоком. Щоб цього уникнути, підготовку до очищення нирок слід починати дотримання декількох тижнів режиму харчування, максимально щадного цей орган. Крім того, дієта дозволяє розвантажити білковий обмін, збільшити діурез і ліквідувати набряки, також вона характеризується виключенням з раціону продуктів, що дратують нирки або збуджуючих серцево-судинну і нервову систему.

На весь підготовчий період усі страви потрібно готувати без солі або на пару, також їх бажано подавати переважно протертими. Харчуватися 5 – 6 разів на день малими порціями, не допускаючи переїдання.

До дозволеним продуктам слід віднести млинці (на дріжджах, без солі), ванілін, варення, вермішель (відварна), вінегрети, желе, зелень петрушки, зефір, кабачки (пюре, суфле, запечені биточки), капуста цвітна, картопля (відварна, пюре – помалу), каші (манна, протертий рис, гречка, все на воді з молоком), кефір, кисіль, компоти, кориця, котлети з моркви, крем, курага, лавровий лист, цибулю (виварений і обсмажений у стравах), мармелад, масло (несолоне вершкове, топлене або рослинне), мед, молоко, морква, мус, м’ясо (нежирні сорти яловичини, телятини, кролика, курки, індички) варене, протерте або рубане, оладки (на дріжджах, без солі), відвар шипшини, печиво (не здобне), кисле молоко, риба (нежирні види) відварна шматком або посічений, салати, цукор, буряк (тушкована з фруктами) , вершки, сметана (обмежено), соки (фр?% 8
3ктовие, ягідні, томатний), соуси (на воді, овочевому відварі, молоці, з додаванням томатного, фруктового соків), супи (круп’яні, овочеві, фруктові, заправляються сметаною, луком, зеленню), суфле, сир (свіжий протертий), гарбуз, кріп, урюк, фрукти, ягоди (сирі, печені, сушені), хліб (без солі пшеничний хліб I і II сорти, підсушений, у вигляді сухариків), чай (неміцний), чорнослив, яблука (печені або протерті свіжі), яйця (не більше одного на день, всмятку, паровий омлет). А ось виключити рекомендується алкогольні напої, бобові, виноград, гірчицю, гарячі спеції, гриби, жир (свинячий, баранячий, яловичий), ікру (рибну), какао, каші (пшоняна, ячна, перлова), ковбаси, консерви, копченості, кава , кремові вироби, цибулю (не виварений), макарони, маргарин, маринади, мінеральні води, молочний крем, морозиво, м’ясо (жирне жилаве – свинина, баранина, качка, гусак), овочі (квашені, солоні, мариновані), гострі приправи, відвари (м’ясні, рибні, грибні), перець, редис, редька, риба (жирні сорти), соуси (на м’ясному, рибному, грибному бульйонах), супи (з бобових), сир, хліб звичайного приготування, хрін, часник, шоколад, шпинат, щавель, яйця (зварені круто, смажені).

Тільки після попередньої підготовки можна починати очищення нирок народними засобами.


Очищення нирок оливковою олією

Виконувати даний вид очищення можна лише в домашніх умовах і в тому випадку, якщо камені ще не досягли великих розмірів, інакше ймовірність виникнення ускладнень дуже висока.

Перед проведенням очисної процедури необхідно добу утримуватися від їжі, але пити слабомінералізовану воду.

Після закінчення підготовчого періоду приготуйте суміш, що складається з 1 л капустяного розсолу, соку з 4-х лимонів, 400 мл оливкової олії. Все це слід ретельно перемішати і вживати по 100 мл кожні 30 хвилин.

Через 4 – 6:00 почнуть виходити ниркові камені.

Зверніть увагу, що вихід каменів може супроводжуватися болем, легкою нудотою, рідким стільцем. З цієї причини бажано, щоб поруч перебувала людина, яка зможе надати вам допомогу або з ким ви могли б попередньо проконсультуватися на випадок непередбачених ситуацій.


Ялицеве масло для очищення нирок

Очищення проводиться в два етапи за 12 днів. Спочатку необхідно створити так звану підготовчу суміш. Для цього візьміть такі трави, як материнка, меліса, спориш, звіробій продірявлений, листя шавлії лікарської, добре подрібнені плоди шипшини коричного. Всі перераховані компоненти необхідно взяти порівну. Потім дві столові ложки суміші залийте 0,5 л крутого окропу і настоюйте 3:00. Після цього процідіть і приймайте по 100 – 150 мл настою зі столовою ложкою меду перед кожним прийомом їжі протягом тижня.

Далі, з восьмого по дванадцятий день включно, в кожну порцію настою додавайте по 4 – 5 крапель пихтового масла.

Після двотижневої перерви, курс очищення з першого по дванадцятий день необхідно повторити.


Очищення нирок вівсом

Проведіть підготовку як, якби ви проводили очищення нирок з ялицевою олією. Далі 2 ст. л. вівса треба залити половиною літра окропу і трохи проварити. Потім отриманий відвар наполягають до киселеподібного стану. П’ють його тиждень.

Олександр,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті