Перга бджолина: застосування, цілющі властивості

26 липня, 2012


Перга бджолина: застосування, цілющі властивості Перга бджолина містить досить багато амінокислот, які використовуються для синтезу білків в організмі, жирних кислот, вітамінів, мінералів, а також невелика кількість фітогормонів. Її багатий хімічний склад робить її продуктом корисним для відновлення здоров’я. Ось тому ми з редакцією сайту і вирішили поговорити детальніше про те що є перга бджолина, застосування, цілющі властивості в цій статті.

Перга бджолина – один з найбільш корисних продуктів бджільництва , який представляє собою зібрану бджолами квітковий пилок. Особливість її в тому, що бджоли утрамбовують пилок у стільники, після чого перга піддається процесу молочнокислого бродіння без доступу кисню. Взагалі цей продукт є дуже важливим і цінним для бджіл з живильним точки зору. Частина її молоді бджоли використовують відразу, частина зберігають для личинок, для яких стерильна за своїм станом вона ідеальна як корм.

Розрізняють декілька видів перги:

• В сотах – не піддавалася людської обробці. Мало зберігається, досить швидко пліснявіє. Крім того, така перга, як правило, міститься в старих сотах, які містять також залишки коконів;

• Мелена перга – виходить шляхом перемелювання сот і додавання меду. Зберігається краще, ніж в сотах. Однак, складно визначити концентрацію самої перги в такому продукті. Крім того, не підходить людям з алергією на мед;

• витягнута з сот – зберігається добре. Не містить меду і сторонніх домішок.

Перга бджолина зазвичай поєднує гіркий, солодкий і кислий смак, який залежить від рослин, з яких була зібрана квітковий пилок.

Бджолина перга володіє цілим поруч цілющих властивостей:

• Вона має антиоксидантну дію
• Може діяти як протипухлинний засіб
• Застосовується при лікуванні атеросклерозу
• Їй під силу побороти хвороби: передміхурової залози, ШКТ, печінки, нирок
• Вона ефективна при дитячому рахіті
• Виліковує цукровий діабет
• Зменшує запальні процеси, прискорює загоєння ран
• Перга омолоджує
• Вона посилює вплив антибіотиків, не викликає алергії

Всі цілющі властивості перги пояснюються її хімічним складом. Пилок з якої її виробляють бджоли включає приблизно 250 компонентів! Перга містить в собі 10 незамінних амінокислот, всі відомі вітаміни, 20 замінних амінокислот, близько півсотні ферментів, десятки мікроелементів і вуглеводів, різні гормони, у тому числі гетероауксин – «речовина зростання».

Застосування перги бджолиної

Цей продукт бджільництва дуже широко використовується в лікувальних цілях. Пергу вважають ефективною при таких захворюваннях:

• Виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки;

• гастритах, колітах;

• Анемії;

• Атеросклерозі;

• простатиті і гіперплазії передміхурової залози;

• гіпертонічної хвороби;

• Порушення мозкового кровообігу;

• Патологія нервової системи;

• Ендокринних порушеннях;

Перга надає стимулюючу дію на імунну систему. Можливе застосування у вагітних та дітей.

Вважається, що перга уповільнює старіння організму і зберігає молодість і здоров’я надовго.

Як правило, пергу вживають всередину шляхом розсмоктування. Такий спосіб обумовлений тим, що основні процеси вилучення корисних речовин з неї відбуваються саме в ротовій порожнині під дією слини і ферментів, що містяться там.

Важливо також дотримуватися дозування перги, щоб не спровокувати розвитку гіпервітамінозів. Дорослим людям для профілактики хвороб рекомендують щодня вживати 25-50 г, а дітям від одного до п’ятнадцяти грамів. У разі прийому суміші перги з медом доза дещо більше і розраховується в кожному випадку індивідуально.

Якщо ж ви вже захворіли, то можна приймати пергу в подвійній дозі протягом декількох днів. Захоплюватися збільшеними дозами перги не рекомендується, так як це може мати негативний вплив на печінку та нирки. Як правило, час прийому перги суворо не регламентується. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку, то краще вживати її після їди.

Припустимо використовувати пергу зовнішньо у косметичних цілях, наприклад, додавати в маски. Такі кошти можна застосовуючи 1-2 рази в тиждень, в результаті ваша шкіра стане пружною, покращиться колір обличчя, що особливо важливо зараз, коли під кінець зими ресурси організму виснажені.

Зберігати пергу краще в холодильнику.

Звичайно, не забувайте про те, що перед тим, як застосовувати пергу, потрібно обов’язково прокон
сультуватися з лікарем. Не виключайте можливість алергічних реакцій.

Незважаючи на те, що є думка, що перга гипоаллергенна, існує ймовірність виникнення алергії, особливо у людей, чутливих до пилку рослин. Тому після консультації починайте з малих доз і будьте уважні.

Олена,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті