Підшлункова залоза: симптоми, лікування народними засобами

26 липня, 2012


Підшлункова залоза: симптоми, лікування народними засобами Проблеми з підшлунковою залозою можуть наздогнати вас зовсім раптово. Багато хто відносить хвороби підшлункової залози до класу хвороб неблагополучних людей – алкоголіків, ненажер і т.п. Насправді ж підшлункова залоза може всього лише запалиться через перенесеного грипу або ангіни, також подібні захворювання можуть бути реакцією на сильний стрес. Запалення підшлункової залози називається панкреатитом, який в свою чергу буває гострим і хронічним. Сьогодні ми поговоримо не тільки про причини по яких захворює підшлункова залоза, симптоми, лікування народними засобами також розглянемо.


Симптоми

Першим симптомом запалення підшлункової залози – гострого панкреатиту – прийнято вважати біль. Підшлункова залоза дає різку біль, який локалізується в області шлунка. При цьому вона може віддавати під ребра, або навіть мати нелокальний оперізувальний характер.


Хворобливі відчуття супроводжуються сильною блювотою, а пізніше здуттям живота і затримкою стільця. Внаслідок гострого панкреатиту розвивається отруєння всього організму, що може виражатися в жовтяниці, ниркової недостатності, сплутаності свідомості.


При хронічному панкреатиті болю менш виражені, а періоди загострень змінюються періодами ремісії. Якщо у випадках отруєння організму продуктами розпаду не справити своєчасне лікування і підшлункова залоза так і буде продовжувати переварювати своїми ж соками саму себе, то скоро може наступити летальний результат.

Лікування

Першою рекомендацією щодо лікування запалення підшлункової залози є голод з рясним лужним питтям. Можна також пити відвар шипшини. Подальше харчування строго дієтичне. Існує можливість використовувати лікування засобами народної медицини. Розглянемо деякі з них.


Приготуйте збір з рівних частин подорожника, кукурудзяних рилець, календули, м’яти, ромашки польової. 1ч ложку збору залийте 800мл окропу. Потримайте на водяній бані хвилин 15-ть. Дайте настоятися близько години, процідіть. Варто приймати цей настій за 15 хв перед їдою, тричі на день, десь по чверті склянки, розведеного теплою водою. Зберігайте настій в холодильнику не більше 5 днів.


Також рекомендується пити жовчогінний. Для його приготування слід узяти чистотіл, плоди анісу, горець пташиний, кукурудзяні рильця, корінь фіалки триколірної і кульбаби (всього по 10гр). Цю суміш необхідно залити півлітра окропу і довести до кипіння.


На слабкому вогні потримати 2-3 хвилини. Настій потрібно охолодити і пити тричі на день по півсклянки. Коли настій закінчиться необхідно приготувати наступну порцію. Для нього візьміть насіння кропу і листя м’яти перцевої (по 30гр), плоди глоду і квітки безсмертника (по 20гр) і квітки ромашки (10гр). Все це перемішайте, залийте півлітра окропу і залишіть настоюватися до охолодження. Потім процідіть, і приймайте місяць після їжі.


Зробіть збір з рівних частин трав пустирника, календули і квіток безсмертника. Приготуйте відвар з 3ст.л збору на 1л. окропу. Приймайте по третині склянки до 6 разів на день.


Візьміть кору осики (300гр), і затока невеликою кількістю води, прокип’ятіть двадцять хвилин. Знявши з вогню, укутайте каструлю, і відправте настоюватися на 12:00. Пити відвар потрібно по 50гр, за годину до прийому їжі. Зберігати в холодильнику, але пити трохи підігрітим. Краще всього приймати настій протягом місяця.


Для зняття запалення підшлункової залози приготуйте відвар з квіток безсмертника. Для цього візьміть 1ст л подрібнених квітів на склянку гарячої води, доведіть до кипіння і часто помішуючи, прокип’ятіть півгодини. Приймайте теплим по півсклянки тричі на день, за півгодини до їди.


Дуже популярним є лікування панкреатиту відваром вівса. Для його приготування необхідно замочити перебрані зерна рослини і залишити їх в теплому місці для проростання. Після того їх потрібно ще раз промити і висушити.


просохлої овес перемеліть до стану борошна. Розведіть її холодною водою, залийте окропом і проваріть пару хвилин. Відставте відвар вівса на півгодини, давши йому настоятися. Після чого процідіть і пийте. Важливо вживати виключно свіжий відвар.


Також при лікуванні запальних захворювань підшлункової залози рекомендується пити сік квашеної капусти. Вважається, що він покращує її роботу.


Приготуйте також відвар лопуха. Кілька столових ложок потрібно залити літром окропу. Рекомендується наполягати його близько трьох годин, після чого проварити 10хв на слабкому вогні. Проціджений відвар приймайте до їжі по чайній ложці. Якщо запити його настойкою деревію – ефект буде більш помітний.


Для попередження гострих нападів рекомендують пити настоянки елеутерококу і ехінацеї. Також можна використовувати настоянку календули (по чайній ложці кілька разів на день).


При хронічному панкреатиті фітотерапію рекомендується проводити сезонно – в профілактичних цілях, щоб уникнути рецидивів.


Природно, лікування підшлункової залози повинно бути комплексним. І не тільки народними засобами. Але вони стануть хорошим доповненням до лікарс

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті