Плодове дерево груша лісова

26 липня, 2012


Плодове дерево груша лісова
Опис.

Груша лісова – плодове дерево висотою від 20 до 25 м. Віднесено до сімейства розоцвітих. Її стовбур зазвичай викривлений і покритий зморшкуватою бурою корою. Листя груші чергові, черешкові, дрібнозубчасте по краю, овальні. Молоде листя дерева вкриті повстяним нальотом, старе листя – темно-зеленого кольору, блискучі, голі. Квітки зібрані в суцвіття щитки, двостатеві, правильні, блідо-рожеві або білі. Плоди соковиті, округлі або грушоподібні. Дерево груші лісової цвіте в квітні – травні, а плодами обдаровує у вересні.

Поширення.

Плодове дерево груша лісова росте в європейській частині Росії, в Білорусії і на Україну. Вона росте в світлих мішаних і листяних лісах, на узліссях, серед чагарників, у ярах та в лісопосадках.
Культивується повсюдно як садова рослина.

Заготівля.

Лікарські препарати виготовляють з плодів лісової груші. Доспілі плоди спочатку сушать при 85 ° С, а потім при 70 ° С в тій же сушарці.

Хімічний склад.

У плодах дерева виявлені цукру, дубильні речовини, білки, клітковина, каротин, ефірна олія, мікроелементи, органічні кислоти (яблучна і лимонна), вітаміни РР і В.

Фармакологічні властивості.

Груша має протигарячковий, терпким і сечогінною властивостями.

Застосування.

У практиці народної медицини свіжі плоди та виготовлену з них наливку використовують як в’яжучий засіб при розладах шлунково-кишкового тракту.
Лікарський відвар з сушених груш корисний при лихоманці, проносі, кашлі, хворобах верхніх дихальних шляхів.
Грушевий сік – це джерело вітамінів, тому його радять як лікарський засіб для зміцнення капілярів. Сік лісової груші використовують як засіб, який добре «жене» сечу, його призначають при сечокам’яній хворобі. Насіння плодового дерева мають противоглистное дію на організм людини.

Лікарські препарати.

При проносі.

100 грам сухих мельченних груш залийте 1 літром води, а далі 30 хв. кип’ятіть на малому вогні. Наполягайте 2:00 і профільтруйте. Приймайте 3 р. в день по 1/2 склянки.

При авітамінозах, діабеті.

Вживайте свіжі лісові груші по 100 грам 2 – 3 р. в день.

Протипоказання.

Є грушу треба в міру, через 0,5 – 1 годину після їжі. Після це не пийте сиру воду, і не їжте м’ясо, а також важку і щільну їжу. Вживання лісової груші протипоказано при запорах.



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті