Профілактика раку народними засобами

26 липня, 2012


Профілактика раку народними засобами Ракові захворювання дуже поширені і стають причинами смерті багатьох людей. Цілком природно, що люди бояться раку, і замислюються про причини його виникнення. Згідно з деякими дослідженнями існують способи, якщо не на сто відсотків убезпечитися від цього захворювання, то хоча б знизити ризик виникнення ракових пухлин.


Профілактика засобами медицини зводиться до зміни способу життя. Відмові від шкідливих звичок, правильному харчуванню , помірної фізичної активності, правильному режиму дня, що звичайно ж, додасть вам шансів уникнути страшного діагнозу. Але в цій статті на я розповім вам про те, якою може бути профілактика раку народними засобами і розповім про один спосіб , який не можна назвати стандартним. Це вживання червоного вина.


Давно відомо, що воно володіє багатьма корисними властивостями. У ньому міститься безліч біологічно активних речовин. Ці речовини відносять до фітохімічним – тобто в природі вони утримуються виключно в рослинах. У червоному вині містяться поліфеноли – саме вони відіграють чільну роль у профілактиці раку. Ці речовини, а саме ресфератрол і катехіни мають антиоксидантні властивості і здатні запобігати розвитку злоякісних пухлин.


Що ж таке поліфеноли?

Поліфеноли міститися виключно в виноградних кісточках і шкірці винограду. Їх відносять до природних антиоксидантів. Після ферментації, під час приготування винного спирту, поліфеноли здатні розчиняться і залишатися у вині. У білому вині вони також наявні, але куди в меншій мірі. Згідно з методикою приготування білого вина – з винограду видаляють шкірку.


Поліфеноли складаються з декількох видів – це ресфератрол , катехін, кварцетин та ін Згідно з дослідженнями саме вони є активними антиоксидантами. До їх функцій відноситься захист клітин всього організму від пошкоджень. Ці ушкодження окислювального характеру можуть наносити вільні радикали. Вони можуть пошкодити білкам, мембран, ДНК і спровокувати початок розвитку ракової пухлини . Таким чином, антиоксидантні речовини здатні профілактичним чином впливати на розвиток ракових клітин.


Що таке ресфератрол і яка його роль в запобіганні раку?

Ресфератрол – один з видів винних антиоксидантів, поліфенолів. У живій природі цей елемент виробляється рослинами для їх же захисту від різних хвороб. Крім винограду він міститься і в інших рослинах – малині, арахісі. Але саме в червоному вині міститься висока його концентрація . Ресфератрол додають у фармацевтиці в різні лікарські препарати, що допомагають швидкої регенерації шкіри.


Дія ресфератрола перевірялося дослідами на тваринах. Вони показали позитивну динаміку в скороченні зростання пухлин. Після цього з’ясувалося, що прийом цього речовини пригнічує ріст клітин в злоякісних пухлинах. Також вважається, що ця речовина здатна мінімізувати запальний процес. Він знижує вироблення організмом специфічного білка NF В, який провокує ріст клітин раку і виникнення метастаз.


< b> Чим же корисно саме червоне вино?

Кілька проведених досліджень показали, що прийом червоного вина може виявитися ефективним для профілактики деяких видів раку. До них відносяться: рак передміхурової залози, рак шкіри, рак молочної залози і лейкемія. Крім того прийом вина може супроводжувати хіміотерапію на декількох етапах розвитку хвороби. Це ставитися до таких стадій ракового процесу, як ініціювання, просування і прогрес.


Згідно з дослідженнями келих червоного вина в день знижує ризик раку передміхурової залози практично в два рази. Що ж до чоловіків, які вживали не менше чотирьох келихів вина на тиждень, вони мають шанси захворіти агресивною видом цього раку на 60% менше.


Крім того, помірне вживання червоного вина знижує і ризик раку нирок на 40%.
Існують також дані про позитивний ефект червоного вина в боротьбі з раком легенів.

Клітковина, якою багато червоне вино, здатна профілактично впливати на виникнення раку стравоходу.


Скільки ж необхідно вживати вина для ефективної профілактики раку?

Більшість вчених сходиться на думці, що для прояву властивостей поліфенолів досить келиха в день, не більше. А в тиждень найкраще обмежиться пляшкою вина. Не варто захоплюватися такими народними засобами, пам’ятайте про вміст у вині алкоголю!


На закінчення
хотілося б нагадати і про інші позитивні властивості червоного вина. Воно здатне позитивно впливати на рівень згортання крові і збільшувати рівень «хорошого» холестерину в крові. Ті ж поліфеноли допомагають відновленню після серцевих нападів, знижують ризик хвороби Альцгеймера і серцево судинних захворювань .


Також згідно з твердженнями вчених поліфеноли повинні міститися і в виноградних соках, які виготовлені з червоного і бузкового винограду. Якщо ж профілактика раку вином – це приємний для вас спосіб, то все одно пам’ятаєте про міру, і не забувайте про те, що для досягнення ефекту підходить лише вино високої якості! Його не розливають в тетрапак …

Катерина,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті