Пророщені зерна пшениці: властивості, склад

26 липня, 2012


Пророщені зерна пшениці: властивості, склад Для активного життя в сучасному світі необхідна постійна енергія і міцне здоров’я. Навесні, коли організм прокидається від зимового періоду і починає працювати в повну силу, бадьорість духу і правильне здорове харчування потрібні як ніколи. Для повноцінного харчування рекомендується завжди включати у свій раціон пророщені зерна. Саме про них, про пророщені зерна пшениці властивості, склад і поговоримо сьогодні на сайті .


Пророщені зерна і насіння містять в складі найважливіші для людини вітаміни і речовини . З давніх часів люди їли молоді відростки рослин, тому що знали, що саме з маленького зернятка виростає рослина, то в ньому є велика сила. Для оздоровлення пророщують зерна гарбуза, ячменю, гречки, вівса, сочевиці, гороху, кунжуту, льону, кукурудзи, сої. Однак найпоширенішим і затребуваним методом є пророщування зерен пшениці.


Користь паростків пшениці

Пшениця, зокрема її пророслі зерна, багата цілим спектром різних біоактивних речовин, вуглеводами, клітковиною, жирами , білками рослинного походження, вітамінами (групи B, C, E). Крім цього, в зернах знаходяться такі мінеральні речовини, як калій, фосфор, магній.


Лікарі-дієтологи з багатьох причин рекомендують вживати в їжу паростки пшениці для схуднення. По-перше, пророслі зерна – це хороший антиоксидант, він стимулює процеси обміну речовин. По-друге, пшениця зміцнює імунну систему, очищує кров від домішок і зайвого холестерину. До того ж, завдяки наявності необхідних амінокислот і спеціальних ферментів, зерна допомагають стабілізувати роботу травлення.


Все це сприяє розщепленню жирів, виведенню зайвої рідини з організму. А тривале пережовування міцних і твердих паростків допомагає скоротити кількість вживаної їжі, так як сигнал про насичення шлунку надходить у мозок через деякий час. Як наслідок – позбавлення від кілограмів.


Як вже було сказано, у пшениці міститься калій, який відповідає за зміцнення структури м’язів, у тому числі і серцевих м’язів. Є в ній і такі рідкісні речовини, як літій і хром, які заспокоюють і захищають клітини нервової системи. Цими мікроелементами теж багаті і пророщені зерна.


Клітковина, розташована в зовнішній мембрані зерен пшениці, очищає весь організм, впливає на роботу травлення. Тому, вживаючи паростки, можна вберегти себе від захворювання раку прямої і товстої кишки. В цілому пшениця позитивно впливає на органи зору, покращує структуру нігтів, волосся, зубної емалі і тканин шкіри.


І все ж, незважаючи на всі корисні властивості пророслих зерен пшениці, вони є далеко не найлегшою їжею для шлунка. У зв’язку з цим лікарі рекомендують з’їдати їх вранці, в крайньому випадку, в обід.


Пророщенние зерна пшеніци: свойства, состав

пророщувати зерна для харчування!

Звичайне зерно для посіву люди обприскують хімікатами від гризунів-шкідників. Тому проростки з такої пшениці не можна вживати в їжу. Для лікувальних цілей купуйте зерно в спеціальних магазинах або в аптеках.



Після придбання ретельно промийте зерна, очистіть від бруду і опустіть в глибоку чашку з чистою водою. Не наливайте дуже багато води. А закрити пшеницю потрібно змоченою марлею або серветкою.


Через 24-34 години такі злаки можна буде вжити в якості їжі на сніданок. Причому готовим продуктом вважаються зерна з проростків в 1 мм. Якщо паростки досягнуть набагато більшого розміру, то їх є не бажано – в них вже немає тих унікальних властивостей.


Як з’їдати і що готувати з пророслого зерна?

Вірно пророщені злаки можна відразу ж з’їдати без будь-якої обробки. Добре пережований зерна організму не складно засвоїти і перетравити. Для більш приємного смаку додайте в них родзинки, мед, горіхи. Якщо ви спочатку не зможете з’їсти пшеницю в сирому вигляді, то приготуйте з неї кисіль або кашу. А перемелені зерна змішуйте з салатом, приправами, соусами.


Шукайте універсальний продукт для схуднення та збагачення організму? Проростете зерна пшениці і регулярно вживайте в їжу – так ви скинете зайву вагу, поліпшите здоров’я і зарядитесь активністю на весь день!

Jufro,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті