Проросла пшениця користь, корисні властивості, склад

26 липня, 2012


Проросла пшениця користь, корисні властивості, склад Здорова людина – щаслива людина! З цим твердженням, мабуть, важко не погодиться. Який же секрет міцного здоров’я та довголіття? Вчені світу до цих пір не можуть знайти відповіді на це питання, тоді як наші предки чудово знали на нього відповідь – це проросла пшениця.

Лікувальні властивості пророслої пшениці використовували ще з часів Гіппократа й Авіценни, додаючи її до основного харчування. Вона прекрасно регулює практично всі обмінні процеси нашого організму, роботу багатьох органів, систем. Давайте і ми спробуємо розібратися, чим так цінна проросла пшениця, користь, корисні властивості, склад її зерен і як можна з їх допомогою зберегти або поправити вже похитнулося здоров’я.

Склад зерен пророслої пшениці

Вона містить 18 амінокислот, не виробляються в людському організмі, тобто вони не замінні.

Вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6), нікотинова кислота, макро, мікроелементи, мінеральні речовини (сірка, магній, фосфор, кремній, калій, кремній, хлор, цинк, алюміній, мідь, фтор , хром, титан).

Вітамін С перебувати в пророслої пшениці в легко доступній формі для організму, що значно підсилює її лікувальні властивості.

Біотин необхідний для обміну жирів, вуглеводів в організмі людини, але самостійно він не працює, тільки в комплексі з вітамінами групи В.

Холін – не постійний вітамін, він потрібний для метаболізму жирів у печінці, передачі нервових імпульсів по нервових закінченнях.

Вітамін Е – потужний, природний антиоксидант, він захищає клітини нашого організму від шкідливого впливу молекул активного кисню, від стресів, зміцнює судини, зменшує ризик тромбоутворення, збільшує м’язову силу, регулює процеси синтезу більшості гормонів.

Клітковина, пектини – основна частина рослинної їжі. Вони не перетравлюються в шлунково-кишковому тракті, але грають величезну роль в життєдіяльності організму.

Лікувальні корисні властивості пророслої пшениці

Завдяки своїм складом проросла пшениця володіє унікальними лікувальними властивостями, її можна використовувати для лікування і профілактики великої кількості захворювань.

Робота шлунково-кишкового тракту нормалізується за рахунок великого вмісту в пророслих зернах пшениці клітковини . Потрапивши в кишечник людини, клітковина набухає, вбирає рідину, а разом з нею і більшість токсинів, крім того, вона адсорбує на собі жовчні кислоти, «шкідливий» холестерин. Клітковина покращує моторику кишечника, сповільнює засвоєння вуглеводів, жирів. Користь пшениці і в те, що її клітковина непрямим чином служить профілактикою цукрового діабету.

Проросла пшениця прекрасно допомагає людям впоратися з зайвою вагою.

Пектини нормалізують мікрофлору кишечника, що особливо важливо людям, що страждають дисбактеріозом .

За рахунок вітаміну Е наш організм здатний протистояти багатьом інфекціям. Він гальмує окисні реакції, які руйнують наші не пошкоджені здорові клітини. Саме процес окислення призводить до загальної ослаблення організму, його схильності до інфекцій і розвитку багатьох хронічних захворювань (артрит, захворювання серця і судин, порушення в роботі імунної системи, онко патологія та ін.)

Вітаміни групи В, так само є антиоксидантами, крім того вони регулюють обмін вуглеводів, жирів. Вітамін В2 бере участь у процесах клітинного дихання, синтезу антитіл та формуванні еритроцитів.

Лікувальні властивості пророслих зерен пшениці цим не обмежуються. При регулярному вживанні пророслих зерен, як біологічно активної добавки до їжі організм людини в цілому очищається і оздоровлюється, а не якийсь окремо взятий один орган. Пророслі зерна пшениці – стимулятор життєдіяльності, джерело цілющої сили.

Які властивості організму поліпшуються під лікувальним впливом пророслих зерен пшениці?

• Поліпшується робота імунної системи.
• Прискорюються відновні процеси.
• Вона допомагає організму в боротьбі з багатьма інфекційними захворюваннями.
• Обмін речовин нормалізується.
• Поліпшується робота багатьох органів, систем: нервової, серцево-судинної, статевої, ендокринної.
• Регулюється робота шлунково-кишкового тракту.
• Прискоряться загоєння ран, виразок на шкірі і слизових оболонках.
• Поліпшується колірний зір.
• Зміцнюються зуби і нігті,

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті