Приготування глінтвейну в домашніх умовах, рецепти, користь

26 липня, 2012


Приготування глінтвейну в домашніх умовах, рецепти, користь У холодну зимову холоднечу, при колотящімся у віконце дощ зі снігом і завиванні вітру за вікнами, хочеться присісти на диванчик з коханими і близькими, може бути, розпалити камін або електрообігрівач і під «ласкою плюшевого пледіка» грітися і повільно потягувати гарячий, пряний, надзвичайно смачний зимовий напій … Приготування глінтвейну в домашніх умовах, рецепти, користь і протипоказання – ми розповімо про все!

Що таке глінтвейн?

Гарячий напій з додаванням прянощів, гвоздики, кориці, цукру, іноді – меду, міцного алкоголю називається в німецькомовних країнах «Gluhende Wein», що в перекладі так і позначає «палаюче, гаряче вино ».

Основою глінтвейну найчастіше є недороге натуральне червоне сухе вино, виготовлене з масових і найбільш відомих в широких споживчих колах сортів винограду: «Каберне Совіньон», «Мерло». Проте споживачам-гурманам ми можемо порадити взяти вино з винограду «пінотаж» або «Темпронільо».

Спеції для глінтвейну можна придбати в магазині вже у вигляді готової суміші. Визнаним серед професіоналів виробником сумішей є фірма «Санта-Марія». Простота у використанні, гармонійний букет ароматів і смаків дозволять вашій родині отримати в домашніх умовах справжній ресторанний напій глінтвейн.

Можна створити суміш прянощів і смакових добавок самостійно і приготувати глінтвейн по одному з пропонованих нами рецептів.

Особливості приготування і вживання

Головний принцип приготування – нагрівати вино до максимальної температури, приблизно 70 градусів Цельсія, але не допускати кипіння. Варити глінтвейн найкраще в тефлоновому ковшике або в будь-який інший вогнетривкої ємності. Намагайтеся уникати металевого посуду. Якщо в рецептурі глінтвейну включена вода, її слід підігріти окремо і повільно ввести у вино до того, як всипати спеції та прянощі.

Пити напій слід негайно після приготування. Зберігати його небажано, смакові якості при охолодженні і наступному нагріванні погіршуються.

Сервірують глінтвейн у високих прозорих келихах або спеціальних чашечках на довгих ніжках, щоб можна було помилуватися вишуканим кольором гарячого пиття.

Рецепти глінтвейну

Найпростіший і найпопулярніший рецепт приготування – «по-східному» . Приготування глінтвейну починаємо з вибору вина, потім беремо пляшку, сто грам дрібнодисперсного цукрового піску, два лимона, половину маленької ложки кориці, три-чотири гвоздички.

Виливаємо вино в ємність для нагріву, доводимо до потрібної температури, вичавлюємо туди лимонний сік одного лимона, другий лимон додаємо нарізаним кружальцями, засипаємо цукор. Повільно заважаємо дерев’яною лопаткою до повного розчинення цукрового піску і доводимо до кипіння, але кипіння не допускаємо. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до комфортної температури, проціджуємо в келихи і з задоволенням п’ємо.

«Австрійський» глінтвейн – до попереднього рецепту додаємо мед, бажано, рідкий.

Глінтвейн «від Санта Клауса» – змішуємо червоне і біле вино в рівних частках, в якості спецій використовуємо корицю, гвоздику, мелений перець, мускатний горіх.
Обов’язково вичавлюємо сік одного лимона і трохи збільшуємо вагу вводиться цукру – до 120 грам.

Глінтвейн «Англійська» – до рецепту «Східного» напою слід додати 250 грам чорного ароматного чаю, наприклад, з бергамотом. Вино в рецептурі, при цьому, слід на чверть зменшити.

В Україну віддають перевагу в якості основи взяти червоне десертне вино і змішати його з вишневою наливкою в співвідношенні 3 частини вина і 1 частина наливки. Підігрів всю цю благодать з мішечком спецій для глінтвейну і одним порізаним лимоном, можна насолодитися глінтвейном «Київським» .

Ви можете винайти власний рецепт глінтвейну, дотримуючись рекомендованих продуктів та співвідношень, і дотримуючись правил приготування і сервіровки. Можете спробувати додавати різні лікери, наприклад, «Амаретто Діссароно» або лимонний лікер замість лимонного соку.

Пробуйте щіпки чорного, червоного і білого перцю, замінюйте білий цукор коричневим. Для додаткової алкоголізації і незвичайних відчуттів використовуйте трохи коньяку, бренді або віскі. Не забувайте записувати рецептури, поки не досягнете найкращого результату.

Кому корисно пити глінтвейн?

Гаряче алкогольне питво можна використовувати для зігрівання замерзлих дорослих людей в якості профілактики простудних захворювань. Також можна їм підкріпити сили відновлюється пацієнта після перенесеного інфекційного захворювання.

Безсумнівна користь глінтвейну для зняття стресу, нормалізації психічного стану людини в період підвищених нервових навантажень і авральних ситуаціях.

Для створення любовного настрою в парі і підтримки романтичної обстановки холодним ввечері корисно приготувати і випити разом глінтвейн.

Протипоказаннями для вживання є вік до 18 років, вагітність і годування грудьми, алергічні реакції на мед і компоненти напою, шкірні захворювання.

OlgaW,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті