Прикорм дітей з алергією. Введення прикорму при алергії

26 липня, 2012


Прикорм дітей з алергією. Введення прикорму при алергії Коли у дітей раптом виявляється харчова алергія, батьки лякаються. Ясна річ, кого це порадує! Щоб не доходити до цього слід було б вчасно звернути увагу на написи крейда шрифтом на коробках в магазині і прибрати з раціону деякі продукти харчування, які провокують подібні захворювання, замінивши їх на гіпоалергенні.

Слідуючи статистикою, у світі за останнє десятиліття стало в 3 рази більше дітей з алергією, ніж десять років тому. Виною тому екологія, ненатуральні продукти. Винні в цьому і щоденні стреси, а адже жінці, яка виношує дитину або тільки його народила важливий свіже повітря, натуральне харчування, спокійна обстановка … Щоб уникнути появи алергії у дітей на їжу присвятимо цій темі статтю «Прикорм дітей з алергією. Введення прикорму при алергії ».

Алергія у дітей будь-якого віку на харчові продукти в першу чергу проявляється висипом на тілі, почервонінням шкірних покривів. Також при цьому з’являється свербіж, сухість або намокання шкіри. Ускладненням можуть бути і набряки дихальних шляхів, аж до астми. Як бачите, прикорм дітей з алергією може викликати найсерйозніші ускладнення, а тому не варто відмахуватися від симптомів алергії. До того ж не проліковані вчасно алергічні реакції організму часто переростають в атопічний дерматит.

Наведу перелік продуктів, поділивши їх за ступенем алергенність на три групи:

1. Те що потрібно виключити з харчування: шоколад, торти, ферментовані гострі сири, морозиво, бульйони, субпродукти, копчені ковбаси, яловичі сосиски, сардельки, шинка, м’ясні консерви, риба, рибні консерви, яйця, ікра, краби, сало, тваринний жир, маргарин, майонез, редька, редиска, щавель, шпинат, томати, квашена капуста, солоні огірки, диня, болгарський перець, кавун, малина, полуниця, абрикоси, цитрусові, гранати, гриби, суниці, газовані напої, какао, кисіль, квас, шоколад, мармелад, мед.

2. Варто давати дозовано: манна крупа, незбиране молоко, сир. Сметана, жирні сорти яловичини, свинини, баранини, кури, курчата, буряк, морква, цибуля, слива, чорна смородина, вишня, перепелині яйця. Вводити ці продукти слід по трохи, спостерігаючи за реакцією організму. Кожна дитина індивідуальна, тому всі по-різному реагують на ті чи інші продукти. Записуйте в щоденник, що нового вводили в раціон харчування дитини. Потім можна легко зрозуміти, що не підходить вашому малюкові.

3. Не викликають алергії: крупи пшоняна, кукурудзяна, рисова, гречана, кисломолочні продукти, худі сорти баранини, яловичини, свинини, спеціалізовані дитячі консерви, кролик, конина, індичка, капуста, картопля, кабачки, квасоля, патисони, свіжі огірки, бруква, гарбуз , яблука (зелені і білі), груші, слива, смородина, банани, натуральні соки для дитячого харчування, розбавлені 1:3 з кип’яченою водою, компот зі свіжих і сухих фруктів.

Як правильно вводити прикорм аллергічні дітей?

Перше і головне, намагайтеся, якомога довше годувати дитину грудьми. При цьому кожна мама повинна пам’ятати, що чим би вона не харчувалася, все це надійде в організм дитини з грудним молоком.

Якщо грудного молока у неї вже немає, то вибирайте адаптовану з низькою алергенність суміш. У дітей може спостерігатися недостатність лактози, тоді лікар призначить суміш, в якій містяться козяче молоко або соя, а до кисломолочної суміші приступите в 6 місяців.

1 прикорм – овочеве пюре слід давати дітям у шість-сім місяців . Пюре потрібно готувати з білокачанної і цвітної капусти, картоплі, кабачків, патисонів. Введення прикорму при алергії потрібно постійно контролювати по реакції дітей на продукти. У тиждень можна давати лише один новий овоч або фрукт, починаючи з найменшої дози, а потім її збільшуючи. Найменша доза соку – 1 крапля.

2 прикорм – вводять у сім-вісім місяців. Краще вибрати кашу без молока і глютену-це каші з гречки, рису та кукурудзи.

До восьми-дев’яти місяців дитині можна давати перекручене м’ясо, краще з конини, індички, кролика або свинини.

Пюре з фруктів починають вводити з п’яти місяців, якщо у крихти не проявляється алергія на фрукти. Краще давати зелені яблука, поступово додаючи груші, сливу, банан, білу смородину.
Коли організм малюка почне приймати пюре з фруктів, то йому сміливо можна давати соки.

Вводити новий прикорм потрібно з 1/4 ч. ложки, плавно переходячи до необхідного обсягу. Якщо алергії на цей прикорм немає, то можна починати давати інший.

Лікар алерголог, спостерігаючи дитину з алергією вчасно помітивши її прояв, дасть корисні рекомендації. Тому не нехтуйте порадами лікаря професіонала. Краще зайвий раз сходити до лікаря і попередити ускладнення, ніж потім серйозно лікуватися.

Педіатри радять вводити прикорм, приготовлений не в домашніх умовах, а куплений в баночках. Тому що приготування такіех пюре строго контролюються на заводах виробниках. Продукти використовувані в них екологічно чисті.

Навіть коли малюк буде їсти за спільним столом, то також не можна забувати основні правила:

• крупи і овочі підлягають вимочування у прохолодній воді;
• м’ясо слід вимочувати двократно;
• їжу краще тушкувати, виварювати, запікати і випаровувати;
• ніколи не давайте дитині консерви і напівфабрикати.

І ще, ні в вводити в раціон дитини рибу, поки йому не виповниться 2-х років. Завжди поставтеся з особливою увагою до здоров’я своєї дитини, і тоді алергія відступить!

Тетяна,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті