Рецепт на зиму – ікра баклажанна і кабачкова

26 липня, 2012


Рецепт на зиму - ікра баклажанна і кабачкова Немає нічого смачнішого як приготовлена власноруч домашня ікра. Чудову домашню ікру завжди можна піднести у вигляді холодної або гарячої закуски, а так же закрутити в баночки на зиму.

Ікра складається з овочів наповненою багатими і корисними для організму людини речовинами, які особливо корисні взимку, коли нам так не вистачає вітамінів.

От і давайте згадаємо кожен свій улюблений рецепт на зиму, ікра баклажанна і кабачкова як закривається. Почнемо з баклажанною ікри.

Ікра баклажанна (зі стерилізацією)

Нам знадобиться: баклажани – 3 кг, перець болгарський – 300г, ріпчаста цибуля – 200г, помідори або томатна паста – 300г, пучок петрушки, зубчики часнику – 12-15 штук, рослинне масло – 200 мл, сіль, цукор, перець – за смаком.

Що потрібно зробити? Вимиті баклажани нарізати кільцями або уздовж на 2 частини, а потім ще на дві. Потім змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо нарізані кабачки. Близько 20-25 хвилин запікаємо вже в попередньо розігрітій духовці при температурі 230 ° C. Щоб шкірку кабачка легко було зняти, їх треба трохи охолодити, м’якоть нарізати невеликими кубиками. Потім очищену цибулю і помідори дрібно нарізати або натерти на крупній тертці. Болгарський перець добре вимити і вийняти серцевину, потім нарізати невеликими кубиками.

В казані необхідно підігріти олію, туди додати дрібно нарізаний лук і смажити близько 3-х хвилин. Далі додати болгарського перцю і тушкувати, помішуючи кожні 5-7 хвилин. До наших інгредієнтів додати помідори які ми вже натерли (або подрібнили в блендері) перемішати і тушкувати все на повільному вогні. Потім додати м’якоть баклажанів, перемішати і готувати на слабкому вогні помішуючи приблизно кожні 5-7 хвилин.

Очищені зубчики часнику пропустити через чеснокодавку. Пучок петрушки добре промити і дрібно нарізати. В казанок додаємо решту продукти: часник, петрушку, сіль, цукор (на любителя) і чорний мелений перець. Все перемішати і смажити 5-10 хвилин.

Отриману ікру відразу ж розкласти в підготовлені банки і накрити кришками (не закручувати). Тепер в ємність з теплою водою ставимо баночки з ікрою, чекаємо поки вода закипить і стерилізуємо приблизно 20 хвилин.

Закочуємо баночки і накриваємо рушником до охолодження. Зберігати ікру бажано в темному, прохолодному місці.

Баклажанна ікра за рецептом моєї бабусі (без стерилізації)

Для приготування нам знадобиться: 3 кг баклажанів , 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг ріпчастої цибулі, 1,5 кг моркви, 250 мл рослинного масла, сіль, цукор, перець.

Добре миємо й очищаємо баклажани від шкірки, натираємо на крупній тертці, викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо, шаткуємо цибулю, потім натираємо моркву на великій тертці і страхуємо разом з баклажанами. Помідори очищаємо від шкірки, і ріжемо кільцями, болгарський перець очищаємо від серцевини і так само ріжемо кільцями. Тепер все потрібно скласти в казан і тушкувати на повільному вогні 2:00, помішуючи кожні 5-10 хвилин. Додаємо сіль, цукор, перець за смаком. Готову гарячу ікру відразу ж розфасовуємо по банках, попередньо вимитим і висушеним, і не стерилізуючи їх закочуємо. Перевертаємо баночки на кришки, гарненько укутуємо і ставимо охолоджуватися. Зберігати ікру можна в холодильнику або темному прохолодному місці.

Ікра кабачкова (перший рецепт)

Нам знадобиться один великий кабачок, одна головка ріпчастої цибулі, один помідор, один невеликий пучок петрушки, 2 столові ложки оливкової або рослинного масла (на любителя), яблучний оцет, чорний перець розсипчастий, сіль за смаком, цукор.

Своїм та очищаємо від шкірки кабачок, ріжемо або кільцями, або вздовж на дві частини, а потім ще на дві. Обсмажуємо в оливковій або рослинному маслі.

Ріжемо дрібно цибулю і злегка обсмажуємо його. Додаємо кабачки і на повільному вогні в середньому кількості масла тушкуємо до золотистого кольору і до готовності. Далі помідори заливаємо окропом на кілька хвилин (1-2 хв.), Потім обдаємо холодною водою, для того щоб полегшити собі роботу при знятті шкірки. Всі овочі, а це: кабачок з цибулею, очищений помідор, пучок петрушки потрібно прокрутити через м’ясорубку. Потім приправити яблучним оцтом, йодованою сіллю, кинути дрібку цукру (за смаком), приправити меленим чорним перцем і подати до столу.


Кабачкова ікра з часником на зиму (без стерилізації)

Нам знадобиться: кабачки – 3 кг, томатна паста або помідори – 300 г, пучок петрушки, кріп (або інша будь-яка зелень на ваш смак) зубчики часнику – 12-15 штук, рослинне масло – 200 мл, цукор, сіль, перець за смаком. Насамперед кабачки потрібно помити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.

У казан вилити і підігріти рослинне масло. Потім додаємо кабачки з нарізаними помідорами і петрушкою, варимо приблизно 40 хвилин, помішуючи кожні 5-10 хвилин. Потім, зубчики часнику прокручуємо через м’ясорубку, додаємо 2 столові ложки яблучного оцту, і сіль, цукор, перець за смаком, все добре перемішуємо і на слабкому вогні доводимо до готовності, приблизно хвилин 10.

Гарячу ікру розкладаємо по підготовлених баночках, і закочує, гарненько укутуємо і ставимо в прохолодне місце. Всім відмінного приготування і приємного апетиту!

Бобришев Тарас,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті