Рецепт омлету з молоком і куркою, користь

26 липня, 2012


Рецепт омлету з молоком і куркою, користь Яйця на сьогоднішній день є універсальним продуктом. Вони містять масу необхідних людині речовин, дешеві і легкі в приготуванні. Це єдиний продукт, який людина може засвоїти майже на 100%. Вони вже точно є майже у кожного в холодильнику. Що стосується побоювань про холестерин, то останні дослідження довели, що вживання яєць, навпаки, підвищує рівень «хорошого» холестерину. Є величезна маса способів приготування цього поширеного продукту. Зараз же я розповім рецепт омлету з молоком і куркою, користь від нього якась теж скажу.


Курка є легко засвоюваним продуктом. Ніжне м’ясо, багате білком і містить малу кількість жиру і рекомендується при дієтичному харчуванні. Також куряче м’ясо містить глютамин. Він стимулює центральну нервову систему. При одужанні хворого часто дають саме курячий бульйон.


Для початку розглянемо класичний рецепт з молоком для приготування омлету:

У миску розбиваєте 4-5 курячих яєць. Збиваєте, додаючи одну склянку молока. Посоліть, поперчіть. На розігрітій сковороді смажте під кришкою. Слідкуйте, щоб омлет не пригоріла.

Тепер розглянемо кілька рецепт з куркою:


Перший. Якщо з вечері у вашому холодильнику залишилася курка – поріжте її дрібними шматочками, обсмажити на сковороді. У цей час приготуйте яйця для омлету. У глибокій ємкості змішайте яйця, борошно, молоко і, додавши трохи солі, збийте вінчиком або блендером. Як варіант можна збити жовток білком окремо, потім з’єднавши їх. Отриману масу вилити на обсмажене м’ясо і накрити кришкою. Можна обсмажити омлет з одного боку, а можна акуратно перевернувши обсмажити і другу сторону. Натерши на тертці сир, посипте омлет, коли він буде практично готовий.


Другий. Свіже куряче філе наріжте на смужки, і додавши каррі, майонез, перемішайте. Відставте на півгодини. Очистіть цибулю, і болгарський перець, поріжте.
Для омлету з куркою на сильному вогні і рослинному маслі обсмажте ці овочі, додайте філе, і, безперервно помішуючи, смажте близько п’яти хвилин. Після цього збийте яйця з молоком і борошном і залийте овочі з м’ясом. Готовий омлет можна притрусити зеленню або сиром.


Третій. Обсмажити на сковороді куряче філе, дрібно нарізане соломкою, додати потім гриби, цибуля, зелений горошок і часник. Налити соєвий соус і обсмажувати, поки не випаруватися рідина. Сковороду з вогню зняти. Підготувати інгредієнти для омлету, посмажити його. Зверху викласти начинку, згорнути конвертиком і обсмажити з двох сторін до легкого зарум’янювання. Їсти можна як гарячим так і холодним.


Четвертий. Випекти стандартний омлет, зверху покласти тонко відбиту курку, намазавши її аджикою, а зверху – шинку. Загорнути рулетиком в марлю і перев’язати. Відварити омлет в курячому бульйоні, охолодити не виймаючи. Потім покласти під прес і остаточно остудити. Нарізавши на порційні шматочки оформити зеленню.


П’ятий. Змішайте яйця з молоком. Додайте туди розтоплене вершкове масло і збийте. Посмажити омлет на розігрітій сковороді, не перевертаючи. Готовий омлет відкласти на тарілку. Обсмажити в сковороді нарізані скибочками гриби, додати до них копчене м’ясо курки, порізане скибочками. Викласти на омлет, додавши тертий сир і майонез. Звернувши трубочкою або конвертом відправити в духовку або мікрохвильову піч, поки не розплавиться сир.


Шостий. Подрібнити варену курку до пюреобразного стану з’єднати з соусом і вершками. З’єднати суміш зі збитими яйцями і молоком, розлити у форми і запекти в духовці.


Сьомий. Також можна зробити дуже смачний і поживний салат з куркою і омлетом. Для цього посмажте класичний омлет, додавши борошна. Куряче філе відваріть, і розберіть або поріжте дрібно. Зніміть шкірку з свіжого помідора, і натріть на тертці маринований огірок. Обсмажте овочі кілька хвилин, постійно помішуючи. Омлет наріжте тоненькою смужкою, перемішайте всі інгредієнти, заправивши майонезом. За смаком додайте перець і сіль.


Восьмий. Ще одним варіантом з’єднання курки і омлету є суп. Філе курки розрізати і варіть у двох літрах води з сіллю. Два свіжих помідора очистіть і наріжте. Покладіть зелений горошок (250гр) в бульйон і варіть 15 хвилин. Потім додайте помідори. Варіть п’ять хвилин, потім вимкніть. Приготуйте класичний омлет, додавши борошна. Виріжте з нього різні фігурки формочками, або просто поріжте скибочками. Подайте суп з омлетом, посипавши зверху зеленню.


Користь омлету полягає в його інгредієнтах: яйцях, молоці, начинці омлету. А точніше в їх складі:

вітамін Д – це джерело фосфору, корисний для здоров’я зубів,
вітамін Е, поліпшує роботу судин і серця, нервової системи, що попереджає рахіт, це і вітамін А – корисний для очей. Жовток яйця містить антиоксидант лютеїн. Він спалює жир, знижує холестерин.


Примірне зміст в омлеті речовин

Калорії, 184ккал
Білки, 9.6г
Жири, 15.4г
Вуглеводи, 1.9г

І наостанок кілька порад з приготування омлету:

Для того щоб омлет був повітряним збивайте яйця віночком, а не міксером. Додайте трохи води. Кришка сковороди повинна мати отвір, або закриватися нещільно. А вогонь спочатку повинен бути максимальним, а під кінець смаження зменшіть його до мінімального. Приємного апетиту!

Brandy,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті