Рецепт швидкий солоної смачною капусти на зиму

26 липня, 2012


Рецепт швидкий солоної смачною капусти на зиму Капуста була відома людству ще в найдавніші часи. Люди вирощували її і вживали в їжу. Навіть неможливо уявити, наскільки був би бідний наш стіл, якщо б не було капусти. Ми варимо з неї борщі, щі, смажимо, гасимо, робимо оладки, котлети, голубці, маринуємо, солимо, квасом, додаємо в пироги і пиріжки. Перелік капустяних страв величезний. Особливе місце в заготівлі капусти займає солона капуста. Вона просто незамінна в зимовий час як закусь, як гарнір до будь-якого другого блюда, та й, зрештою, як відмінне джерело вітамінів.

А тому ми з редакцією сайту хочемо розповісти вам як швидко готується солона капуста , рецепт дамо, та не один. Всі наші рецепти соління капусти перевірені часом і не одним поколінням людей … що теж дуже важливо!

Швидкий рецепт приготування солоної капусти за добу

Використовуючи цей рецепт, ви швидко засолені капусту в будь-який час, будь-то зима чи літо.
Капусту дрібно нашаткуйте, перетріть її з сіллю. Солі візьміть столову ложку на кілограм капусти. Дайте їй постояти години дві. Потім перекладіть її в банку і залийте киплячим маринадом.
Для маринаду вам потрібно буде узяти: один літр води, столову ложку солі, дві столові цукру, 50мл оцту, п’ять горошин чорного меленого перцю. Банку накрийте кришкою. Через добу капуста буде готова.

Капустка медова за два дні

Три кілограми капусти дрібно наріжте, додайте до неї дві натерті морквини, перемішайте і утрамбуйте в скляну банку. Візьміть літр холодної кип’яченої води, розчиніть в ній столову ложку солі і столову ложку меду. Ретельно перемішайте й залийте капусту. Дайте їй постояти два дні при кімнатній температурі. Після цього її можна сміливо подавати на стіл.

Звичайний рецепт солоної капусти за 5 днів

Для отримання 10кг квашеної капусти нам потрібно 12кг свіжою. Капусту промийте під проточною водою, приберіть потемнілі листя і виріжте качан. Нашаткуйте дрібно капусту і рівномірно посипати сіллю. Солі вам знадобиться один стакан, додайте до нього ще дві столові ложки цукру, тоді бродіння буде проходити швидше.

Три великі моркви натріть на тертці і змішайте її з капустою. Приготовлену капусту перекладіть в посуд для соління. Це можуть бути скляні банки, відра, каструлі. Заповнюйте ємності капустою, весь час утрамбовувавши її. Зверху накрийте капустяним листям, надавіть вантажем і поставте в тепле місце для бродіння. Процес бродіння триває від 3 до 5 днів, в залежності від температури приміщення. Щодоби проколюйте капусту в декількох місцях великою дерев’яною паличкою до дна, щоб з неї вийшли гази. Потім капусту перенесіть в більш холодне місце.

Коли капуста повністю просолитися, наріжте цибульки, додайте його до капусточка, полийте домашнім соняшниковою олією і їжте на здоров’я. Капуста не просто смачна, вона ще й надзвичайно корисна. У ній міститься велика кількість вітаміну С, який допоможе вам уникнути простудних захворювань в зимовий і весняний час.

Капуста з овочами за 3 дні

На п’ять качанів капусти середнього розміру візьміть 1кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, 5 штук моркви, 2 головки часнику, по одному пучку петрушки, кропу і один гіркий перець, бажано червоного кольору.
Кожен качан розріжте разом з качаном на чотири частини і опустіть в киплячу воду на п’ять хвилин.
Помідори та моркву наріжте кружечками, перець очистите від насіння і наріжте соломкою. Очистіть часник, дрібно подрібніть і крупно наріжте зелень.
У каструлю покладіть шарами капусту, помідори, морква, перець.
Кожен шар пересипте часником і зеленню.
Приготуйте розсіл: до літру води додайте дві столові ложки солі, закип’ятіть. Дайте розсолу охолонути, залийте ним капусту, накрийте марлею і покладіть зверху поліетиленовий кульок і вантаж. Залиште капусту при кімнатній температурі на три дні, а потім винесіть на холод.

Гостра закусочна капуста за 2 дні

Капусту очистіть від зовнішніх листочків і наріжте великими шматками. На дно посуду, де будете солити капусту, покладіть кружальця очищеної буряків, посипте дрібно нарізаним часником, меленим гірким перцем і сіллю. Потім укладіть шарами капусту, сіль, часник і так далі. Зверху покладіть шар буряків, накрийте тарілкою і зав’яжіть марлею. Поставте капусту на два дні в тепле місце, а потім перенесіть на холод (в холодильник). Там вона буде зберігатися місяцями. Обов’язково приготуйте таким чином капусту і ваші гості ніколи не застануть вас зненацька!

Ми з редакцією сайту сподіваємося, що вам доведеться по душі небудь рецепт швидкий солоної смачною капусти на зиму. Наостанок хочеться дати кілька порад щодо соління капусти.

Для приготування капусти на зиму краще всього використовувати дерев’яну діжку. У наш час, звичайно, рідко зустрінеш таку розкіш. Тоді соліть в скляних банках, туго її набиваючи, щоб сік прикривав нашу капустки, мінімум на 5 см, тоді гніт вам не буде потрібно.

Який для заготовки рецепт на зиму ви виберете – справа ваша. Головне – не бійтеся експериментувати. Додавайте в рецептуру яблука, вони додадуть капусті ніжний аромат або журавлину – вона дасть незвичайний смак. Можете спробувати додати і яблука і журавлину. Також сміливо кладіть перець, кмин і інші різні спеції. Приготуйте один і той же рецепт капусти, але з різними добавками і ви відразу ж різноманітите свій зимовий стіл!

Yilia,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті