Рецепт варення з вишні на зиму

26 липня, 2012


Рецепт варення з вишні на зиму Ми всі з самого дитинства полюбили смак варення з вишні, яке завжди готує на зиму наша мама і бабуся. Звичайно, краще всього їсти її свіжу, але це було б можливо, якщо літо тривало довше. А так, щоб її зберегти, простіше за все частина вишні заморозити на компоти, частина засушити, і, звичайно ж, приготувати запашне варення з вишні на зиму. Редакція нашого сайту пропонуємо вам зварити вишневе варення без кісточок, з кісточкою, з динею або з агрусом.

Варення ніколи не буде зайвим на вашому столі, адже воно дуже корисно! Антоціани свіжої вишні діють на наш організм подібно ацетилсаліцилової кислоти. Уявіть тільки – 20 стиглих ягід можуть замінити таблетку аспірину. З’ївши 250 г свіжої вишні в день ви зможете знизити біль у суглобах і послабити запальні процеси, нормалізувати рівень сечової кислоти, знизити ризик серцево-судинних хвороб, розвитку артриту і рівень холестерину!

Тому в нашій сім’ї ми завжди готуємо варення з вишень на зиму. Ось, наприклад, смачний рецепт вишневого варення з динею.

Вишня з динею

Приготувати його можна лише в роки збігу їх дозрівання, але це навіть краще – не приїдається. Отже, з’єднайте чверть кілограма тонко порізаної м’якоті дині і півкіло вишень без кісточок, додайте до них 2 плода бадьяна, 1/2 ч. л. меленої кориці і 750 грам цукрового піску. Через 8-10 годин перемішайте, прокип’ятіть в каструлі на сильному вогні 4 хвилини. Дайте варенню охолонути і ще 2 рази проваріть по 4 хвилини. На четвертий раз після виключення вогню влийте 3 ст. л. вишневої горілки (лікеру). Тепер розлийте варення по чистим банкам з зажимом.

Відмінний рецепт варення з вишні на зиму – вишня з агрусом.

Вишня з агрусом

Вам знадобиться півкіло ягід агрусу, стільки ж вишні, 1 кг цукру.

Зріжте хвостики з ягід агрусу, проверніть їх на м’ясорубці. Видаліть кісточки з вишні. Покладіть агрус в таз, засипте цукром, можете влити 30 грам води, все перемішайте і дайте закипіти.
Як тільки суміш закипить, покладіть до неї ягоди вишні і варіть 10 хвилин. Зніміть ягоди з вогню, дайте їм охолонути і насититися сиропом. Через 8:00 знову проваріть варення приблизно 10 хвилин і гарячим розкладіть по банках.

Швидке вишневе варення

Швидке приготування вишневого варення на зиму – «коронний »рецепт нашої бабусі.
Ось як вона готує. Промиває 1 кг ягід, кладе в друшляк, щоб з них стекла вода, поспішаючи, переглядаючи серіал або новини, видаляє кісточки, перекладає в емальований таз, пересипавши шари ягід половиною кілограми цукру. Потім вичікує 5:00 (подивитися ще 3-4 серіалу … :) , після чого варить варення 7 хвилин, помішуючи. Відразу після виключення вогню розливає в чисті банки і закочує кришками, поставити їх догори дном до охолодження.

Без кісточок

Звичайно ж, краще варити варення «в кілька кип’ятіння», як пропонує рецепт вишневого варення без кісточок.

Поставте на слабкий вогонь каструлю з 1,5 кг цукру, заливши його 1,5 склянками води і перемішайте, щоб не допустити пригорання. Дочекайтеся повного розчинення цукру, зніміть каструлю з вогню. Переберіть, промийте 1 кг стиглих ягід вишні, видаліть з них кісточки. Готові ягоди залийте сиропом в емальованій каструлі, настоюйте 4:00 і варіть за кілька разів до готовності. Стерилізуйте на пару або в окропі банки і кришки. Розлийте по чистим банкам кипляче варення, укупорьте, поставте банки на кришки, укутайте їх до охолодження.

Також спробуйте рецепт смачного вишневого варення з кісточками.

Варення з вишні з кісточками

Це найпростіший рецепт приготування вишневого варення. Стерилізуйте банки і стразу підпишіть їх, щоб всі знали, що в них варення з кісточками: бережіть зуби своїх ближніх!

Візьміть половину склянки води, 1 кг вишні і 0,5-1,5 кг цукру. Вимийте, обсушити ягоди. Налийте в емальований таз трохи води, покладіть в нього ягоди, присипте їх цукровим піском. Поставте таз на малий вогонь, доведіть до кипіння, видаліть пінку. Дайте ягодам 10:00, для напітиванія сиропом, після чого повторно доведіть варення до кипіння і знову відставте на 8-10 годин. На третю варіння після закипання розлийте його в стерильні банки, закатати кришками, поставте банки на кришки і тепло укутайте до повного охолодження.

Кароліна і Олександр,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті