Рецепт зелених помідор на зиму

26 липня, 2012


Рецепт зелених помідор на зиму Кожен рік усі місяці крім зимових нас всіх попереду чекає довга і біла зима. Щоб в цей час, в будинку було достаток вітамінів, потрібно завчасно подбати і заготовити щось смачне і корисне. Часто на ринку можна побачити у продажу зелені помідори, які не встигають дозріти до перших холодів. На викид?! Ні, з них можна приготувати масу смачних салатів і закусок, благо давно придуманий і не один рецепт зелених помідор на зиму для їх заготівлі.

Фаршировані зелені помідори

Беремо відро абсолютно зелених помідор, 200 грам гострого перцю, 250 грам листя селери. Всі ці інгредієнти подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Потім, миємо помідори, зрізаємо кришечку або ж розрізаємо на дві частини, вибираючи м’якоть ложкою. Отримане поглиблення наповнюємо гострої сумішшю. Потім складаємо в трилітрові банки, поєднуючи половинки. Попередньо банки необхідно простерилізувати. Заливаємо гарячим розсолом (на 5 літрів води кладемо 250 грам солі і 250 грам цукру). У щойно закипілий і знятий з вогню розсіл вливаємо 250 грам оцту. Банки закручувати не обов’язково, можна просто закрити пластмасовими кришками і винести на холод. Інгредієнти можна змінювати на власний розсуд і смак. Також можна додати терту моркву і будь-яку іншу зелень.
Це дуже гостра закуска!

Салат «Акварель»

Цей салат – справжнє прикраса зимового столу. Він виходить дуже смачним і барвистим завдяки зеленому, червоному, помаранчевому квітам овочів. Отже, беремо:

– 4 кг помідорів
– 1 кг цибулі
– 1 кг червоного солодкого болгарського перцю

Ретельно моєму всі овочі, помідори нарізаємо або кільцями, або півкільцями. Цибулю, моркву, перець подрібнюємо соломкою. Перемішуємо всі інгредієнти у великій каструлі або глибокій мисці. Додаємо 0,5 склянки солі. Ще раз все гарненько перемішуємо, накриваємо чистим рушником. Так залишаємо нашу заготовку на 6:00. Після цього сік можна злити. Але так як розсіл виходить дуже смачним, можна цього і не робити, а засукати разом з салатом. Потім 2 склянки рослинного масла добре нагріти і тут же вилити в салат. Потім додати 1 стакан цукру і стерилізувати протягом 15-20 хвилин. Салат закатати. Картина аквареллю готова!

Ікра «Осінній привіт»

– 4 кг зелених помідорів
– 1 кг моркви
– 0,5 кг болгарського перцю (зеленого / червоного)
– 1 кг цибулі
– 300г кореня петрушки

Всі овочі добре миємо, чистимо і готуємо ікру. Помідори нарізаємо кружальцями, цибулю – кільцями, моркву і перець – соломкою, корінь петрушки – кільцями або ж натираємо на тертці. Півсклянки солі висипаємо в цю суміш і так витримуємо протягом 10-12 годин. Зручніше робити заготовку ввечері, а вранці починати варити ікру. Отриманий розсіл потрібно злити і пізніше посолити в ньому огірки, вийде дуже смачно. Потім додаємо 1 склянку цукру, 20 горошин чорного перцю, 5 штук чистого лаврового листа,, 300 грам соняшникової олії, 10 стеблинок гвоздики,. Каструлі накриваємо кришкою, і Томім на маленькому вогні протягом 1:00, регулярно помішуючи. Потім перекладаємо в чисті стерилізовані банки і закочує. Якщо ви добре обробили банки, то ікру в банках стерилізувати вже немає потреби. Але, якщо ви все ж сумніваєтеся, то можна простерилізувати 10-15 хвилин. Отримана ікра має однорідну консистенцію і кисло-солодкий смак. Чи не ікра, а просто мрія!

Приправа «горлодерів»

Це блюдо виключно для тих, у кого не пустує шлунок. Те, на скільки приправа буде гострою, залежить від кількості покладеного хрону. Блюдо можна робити як з червоних помідорів, так і з зелених. В обох випадках смак виходить дуже різним. Раджу поекспериментувати!

– 1 кг зелених (або червоних) помідорів
– 40-60 грам свіжого хрону
– 3 чайні ложки солі
– 60 грам часнику
– 1 чайну ложку цукру

Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки помідори, хрін, часник. Додаємо сіль і цукор. Отриману масу добре перемішуємо і розкладаємо по маленьких банкам. За бажанням можна додати гострий перець і будь-яку зелень на ваш смак. Але й без цього вийде дуже гостро.

Спочатку, здається, що рецепт і так досить простий, але є пару моментів. Помідори і часник спочатку прокручуються за допомогою м’ясорубки. І нарешті – хрін. Тут трохи складніше – доводиться постійно прочищати грати, так як вона постійно забивається. Через хрону постійно сльозяться і печуть очі. Щоб трохи цього уникнути, можна одягти целофановий пакет і закріпити його гумкою. Зберігати т
аку приправу потрібно в холодильнику. А вживати, намазуючи на хліб або ж в якості добавки до м’ясних і рибних страв.

Незвичайний рецепт на зиму – варення із зелених помідор

З зелених помідорів можна приготувати навіть варення! Ось чим справді можна здивувати раптово наскочили до вас гостей. Таке загадкове блюдо не залишить байдужим жодного гостя. Отже, для його приготування, знадобиться:

– 1 кг зелених помідорів, порізаних на дрібні шматочки
– 0,5 кг коричневого цукру
– 1 столова ложка порошку каррі
– 1 столова ложка солі
– трохи імбиру
– трохи червоного пекучого перцю
– 0,5 л оцту 5%-го
– 6 зубчиків часнику
– 1 чайна ложка кмину
– жменю родзинок.

Таке варення, як правило, використовують як приправи до м’яса, а не як звичайне варення. Воно має досить специфічний смак, і повинно обов’язково знайти свого шанувальника. А готувати його досить просто. Всі компоненти подрібнюються, перемішуються. Потім, отриману масу ставимо на середній вогонь і варимо приблизно годину. Після цього або закочує в банку, або накриваємо пергаментним папером і ставимо в холодильник. Приємного Вам апетиту!

Бобришев Тарас, www.
rasteniya-lecarstvennie.ru



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті