Рецепти приготування страв з капусти

26 липня, 2012


Рецепти приготування страв з капусти Будь капуста дуже корисна для організму людини і одними з цих корисних якостей є очищення організму від шлаків і позбавлення його від жиру. Крім того, дієтологи встановили, що організм на переробку капусти витрачає набагато більше енергії, ніж одержує з капусти. Це властивість капусти може бути використано для того щоб схуднути.

Капуста містить тартроновую кислоту, яка заважає обігу цукру в жир і тим самим, захищає організм людини від зайвого ожиріння. Ця кислота зберігається у свіжій капусті, при її квашенні, але швидко руйнується при термічній обробці.

Так само, білокачанна капуста містить в собі ензими, калій, фітонциди, вітамін С, і багато інших речовин. Все це сприяє попередженню маси захворювань серця. Білокачанна капуста в народній медицині застосовується з давніх пір. Тому поїдати її буде корисно тим, кому потрібно знизити кількість цукру в крові і налагодити роботу нирок і печінки. Капусту потрібно «полюбити» і людям, у яких гастрит або виразка шлунка. Користь капусти буде помітна і після вживання її при застуді, при болях у суглобах або хребті, а ще при подагрі та мастопатії. Корисна вона і для студентів, які сильно нервують напередодні іспитів. Тому їм вкрай бажано включити в свій раціон блюда з капустою, наприклад, салат з капусти, після поїдання якого нерви заспокоюються, і здача іспиту проходить з меншим стресом.
Капуста також вміє знімати почуття апатії і головні болі.

Можна, природно, уплітати і сиру капусту, але це вам швидко набридне. Набагато краще коли кожен день їж капусту, але інакше приготовлену. Рецепти приготування страв з капусти накопичені людством за багато століть і покликані вирішувати це завдання. Саме завдяки їм капусту використовують в тушкованому, квашеному і свіжому вигляді. З капустою варять вареники і випікають пиріжки і пироги. А ще готують страви навроде російських щей і знаменитого українського борщу, капусняку і солянки!

У нашій країні найбільшого поширення набула білокачанна капуста. Саме з нею готують більшість блюд. Її ранні сорти вживають для приготування салатів і просто у свіжому вигляді, середньо-і пізньостиглі – в заквашеному і в свіжому вигляді. Білокачанна капуста в нашій країні використовується круглий рік для приготування перших і других страв, а також закусок. Вона живильна і смачна! Але крім білокачанної капусти ви можете взяти савойську, брюссельську капусту, кольрабі, цвітну і червонокачанну капусту.

Ось лише кілька рецептів для приготування страв з капусти.

Рецепт квашеної капусти.

Очистіть качани білоголової капусти пізніх сортів, знімаючи пошкоджені і зелене листя. Шинкують. Мельченную капусту потрібно посолити і щільно утрамбувати в бочці, в скляній (я роблю в трилітровій банці) або в емальованому посуді. Зверху потрібно придавити (укласти гніт) і залишити при кімнатній температурі.

На 2 – 4 день після закладання в капусті з’являються ознаки її бродіння: бульбашки газу і помутніння соку. Для видалення недоокислених речовин і газів в капусту вставляють дерев’яну паличку, ошпарену окропом.

Після повного припинення бродіння капуста готова до вживання. Зберігайте її в холодному місці при 0 ° С. Для поліпшення смаку в капусту можна покласти моркву, яблука, журавлину або брусницю, запашний перець, кмин і лавровий лист.

Рецепт щей з квашеної капусти.

Для приготування страви візьміть 2 ст. л. грибів, 100 грам м’яса яловичини або ж свинини, 100 г квашеної капусти, 1 цибулину, дві картоплини, 1 морква і поварену сіль.

З грибів і м’яса і дрібно нарізаного лука зваріть бульйон, покладіть в нього квашену капусту, посоліть і варіть 15 хв., після цього додайте моркву, картоплю і доведіть до готовності. Подавайте зі сметаною.

Рецепт молочного капустяного супу.

Візьміть 1 морква, 1/2 ст. л. вершкового масла, 100 грам капусти, зелень петрушки і кропу, 1 ст. л. борошна, 1 корінь петрушки, стакан молока і поварену сіль.

Свіжу капусту нашаткуйте і варіть до м’якості в малій кількості води вкупі з морквою і коренем петрушки. Потім влийте молоко, покладіть кріп і петрушку, соліть і приправте підсмаженої на вершковому маслі борошном.

Рецепт салату з червонокачанної капусти.

Візьміть 2 ст. л. сметани, 10 г хрону, 200 г червонокачанної капусти, чорний мелений перець, цукровий пісок, кухонну сіль і лимонну кислоту.

Наріжте капусту тонкими смужками, опустіть на пару хвилин в киплячу воду, відкиньте на друшляк, обдайте холодною кип’яченою водою, з’єднайте з натертим хріном, додайте перець, цукровий пісок, лимонну кислоту і поварену сіль і приправте сметаною. Подавайте в охолодженому вигляді.

Рецепт салату з цвітної капусти.

Для цього рецепта вам знадобиться 1 ст. л. нарізаної зеленої цибулі, 1 ст. л. рослинного масла, 100 г цвітної капусти, 1 варене яйце, зелень кропу, кухонна сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець.

Відваріть капусту, розберіть її на суцвіття, полийте рослинним маслом, додайте дрібно різаний зелений лук , перець, цукровий пісок, кухонну сіль, присипте дрібно нарубаним яйцем і зеленню кропу.

Рецепт цвітної капусти під молочним соусом.

Для приготування страви запасіться 1 ст. л. натертого твердого сиру, 300 г цвітної капусти, кухонною сіллю. А для молочного соусу потрібно 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, кухонна сіль за смаком і чверть літра молока.

Для приготування кольорової капусти під молочним соусом спочатку слід очистити капусту від листя і варити її до готовності. Потім відкинути на друшляк, викласти на змащену маслом сковороду качаном вниз, облити молочним соусом середньої густоти, присипати тертим сиром, скропити олією і поставити в гарячий духовий шафа на 10 хв.

Для приготування молочного соусу потрібно спассеровать борошно (посмажити з маслом) з вершковим маслом, розвести гарячим молоком, вливаючи його потихеньку, і варити, безперервно пом

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті