Рецепти страв зі шпинатом

26 липня, 2012


Рецепти страв зі шпинатом Чомусь у наших городників шпинат не в пошані, його рідко вирощують, але ж це дуже корисна трава. Зате шпинат люблять у всіх країнах світу! Шпинат добре очищає стінки шлунка і кишечника від харчових шлаків.

Крім того, в шпинаті знаходиться ціла комора вітамінів і мінеральних елементів, особливо калію і фосфору, що особливо необхідно для нормального розвитку дитячого організму. Він корисний при недокрів’ї, виснаженні нервової системи, гіпертонії, цукровому діабеті.

Зустрітися з рецептами страв з шпинату, урожай якого припадає на червень. Не пропустіть час збору!

Рецепт салату зі шпинатом і помідорами.

Для приготування страви вам знадобиться: 200 г шпинату, 4 помідори, 1 зубок часнику, 1 цибулина, 3 гілочки зелені петрушки, 1 ст. ложка винного оцту, 2 ст. ложки рослинної олії, чорний мелений перець і кухонна сіль за смаком.

Змішайте масло з оцтом, сіллю, перцем, дрібно нарубаними цибулею і часником. Наріжте помідори часточками, викладіть їх в салатник і полийте заправкою. Наріжте шпинат смужками і безпосередньо перед подачею на стіл, додати в салат. Оформіть зеленню.

Рецепт салату зі шпинатом і яйцями (варіант 1).

Для приготування страви вам знадобиться: 4 яйця, 2 склянки нарізаного шпинату, 2 ч. л. нарубаних волоських горіхів, 1 цибулина, 250 мл молочного йогурту, кухонна сіль і чорний перець за смаком.

Зваріть круто яйця, очистіть, нарубаєте. Цибулю дрібно нарізати. З’єднайте яйця, цибуля і шпинат. Збийте йогурт. Заправте салат олією, збитим йогуртом, сіллю і перцем, акуратно перемішайте, посипте горіхами.

Рецепт салат зі шпинатом і яйцями (варіант 2).

Для приготування страви вам знадобиться: 1,2 кг шпинату, 3 ст. л. лимонного соку, 150 грам сметани, 3 яйця, кухонна сіль за смаком.

Очистіть шпинат від стебел і корінців, промийте, змінюючи при цьому воду кілька разів. Зваріть його, опустивши на 5 хвилин у киплячу воду, потім відкиньте на сито, дати воді стекти і поріжте його «локшиною» товщиною в 2 см. Викладіть шпинат в салатник, полийте лимонним соком і прикрасьте нарізаними яйцями. Перед подачею на стіл полийте салат сметаною.

Рецепт салату зі шпинату.

Для приготування страви вам знадобиться: зелений лук, 100 грам шпинату, 1 варене яйце, 1 ст. л. сметани, свіжий помідор, огірок, кухонна сіль.

Вимийте листя, наріжте, змішайте з мельченним зеленою цибулею, посоліть, заправте сметаною, викладіть в салатницю, прикрасьте кружечками огірків і помідорів.

Рецепт салату зі шпинатом і кунжутом.

Для приготування страви вам знадобиться: 200 г шпинату, 30 г кунжуту, 2 ст. л. лимонного соку, 4 ст. л. оливкового масла, 1 щіпка приправи шафрану або карі, кервель, сіль, чорний перець за смаком.

Вимийте шпинат, відокремте листя від стебел. Для приготування салату потрібні тільки листя. Змішайте оливкову олію з лимонним соком, каррі (або шафраном), сіллю і перцем. Розкладіть листя шпинату на плоскому блюді, посипте насінням кунжуту, залийте соусом і прикрасьте нарізаною зеленню.

Рецепт пюре зі шпинату.

Для приготування страви вам знадобиться: 1 кг листя шпинату, 3 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. нарізаної ріпчастої цибулі, 2 – 3 шматки білого хліба, 1 склянку молока, кухонна сіль за смаком.

Переберія і вимийте листя шпинату. Залийте їх невеликою кількістю води і проваріть. Відкиньте на сито, дайте воді стекти і протріть через друшляк. Нарізану цибулю підсмажте на половині порції масла, додайте в шпинат, розмішайте і злегка підсмажте. Долийте в пюре півсклянки відвару з-під шпинату і півсклянки молока, посоліть до смаку, розмішайте і проваріть 5 хвилин на тихому вогні.
Перед тим як зняти з вогню, додайте шматочок вершкового масла. Подавайте до столу, додавши невелику кількість грінок.

Як приготувати грінки. Наріжте білий хліб на шматочки, умочіть їх в молоко і обсмажте з усіх боків на вершковому маслі.

Рецепт шпинату з сиром.

Для приготування страви вам знадобиться: 50 г шпинату, 150 г жирного сиру, сметана, цукор, сіль за смаком.

Протріть сир через сито. Вимийте і просушіть на рушник шпинат. Відріжте черешки, дрібно наріжте листя. Змішайте шпинат з сиром, додайте цукор і кухонну сіль за смаком. При подачі на стіл рясно полийте сметаною.

Рецепт шпинату з рисом.

Для приготування страви вам знадобиться: 250 г шпинату, 150 г рису, 1 цибулина, 100 г сиру твердих сортів, 2 яйця, 1 ст. л. рослинного масла, перець за смаком, 2 скибочки лимона, 150 мл кефіру.

Вимийте шпинат і бланшируйте його в окропі 3 хвилини. Злийте воду. Відваріть рис. Наріжте цибулину і підсмажте її на рослинній олії. Змішайте рис і цибулю, додайте перець і скибочки лимона. Поставте на вогонь і тушкуйте 3 хвилини. Дайте охолонути, вийміть скибочки лимона. Додайте в суміш кефір. Покладіть рис на дно гусятниці (каструлі), зверху викладіть шар нарубаних яєць, зварених круто. Поверх яєць викладіть шар шпинату, залийте соусом, присипте зверху тертим сиром і запікайте на тихому вогні 20 хвилин.

Пам’ятайте! При зберіганні страв з шпинату в теплі протягом 24-48 годин відбувається утворення отруйних азотистокислих солей. Таким блюдом можна отруїтися аж до смертельних випадків. Тому готові страви з шпинату зберігають тільки на холоді. Гальмування освіти отруйних солей можна домогтися, якщо додати в їжу зі шпинату – цукор.

Сподіваюся, що вам обов’язково знадобляться рецепти страв зі шпинатом. Приємного апетиту!



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті