Рецепти здорової корисної їжі

26 липня, 2012


Рецепти здорової корисної їжі Різноманітне, здорове, корисне харчування має велике значення в житті кожної сучасної людини. Але, на жаль, ми рідко приділяємо увагу цьому питанню, вважаючи за краще численні перекушування, фаст-фуд і напівфабрикати. Дійсно, наше стрімке століття диктує свої правила і нам доводиться поспішати, ковтаючи на ходу бутерброд.

Але ж смачну, корисну для здоров’я їжу можна приготувати легко і швидко. Сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти здорової корисної їжі. Страви з цих рецептами дуже корисні, надзвичайно смачні, а головне прості у приготуванні.
Навіть починаюча господиня легко зможе приготувати їх.

Наприклад, той же самий бутерброд можна зробити повноцінним вітамінним продуктом. Просто замініть ковбасу шматочком тушкованого тунця, а замість вершкового масла використовуйте трохи молочного соусу на аркуші зеленого салату.

Покладіть на злегка обсмажений шматочок чорного хліба салатний лист, змастіть соусом, покладіть шматочок рибки, зверху часточку лимона і трохи зеленого лука. Накрийте другим шматочком хліба (не обов’язково). Ось приклад більш корисної їжі. Корисний, смачний бутерброд готовий. Головне, вибрати для його приготування небагато часу.

Для харчування, корисного здоров’ю людини велике значення має підбір продуктів, відповідно сезону. Наприклад, навесні організм дуже потребує вітамінів. Тому слід використовувати для приготування різних блюд молоду зелень, свіжі овочі, фрукти, яйця, молоко.

Влітку корисніше всього стануть легкі овочеві окрошки, салати, страви зі свіжої риби, грибні запіканки. Взимку найбільше організму потрібна енергія. Тому добре готувати ситні гарячі борщі, м’ясні страви, збитні і холодець.

Отже, давайте приготуємо корисний повноцінний обід з першого, другого блюда і десерту.

Рецепти здорової їжі

У першу чергу приступимо до приготування першої страви по такому нескладному рецептом:

Курячий суп з грибами, овочами, локшиною

Суп, приготовлений за цим рецептом, виходить легким, смачним, ароматним і корисним для здоров’я.

Вам знадобиться: 2-3 крильця курки, 1 невелика морквина, половина невеликого кореня селери, 1 цибулина, 2 картоплини, 200 г свіжих печериць, жменя яєчної локшини, 1/4 склянки консервованого зеленого горошку.

Як готувати:

Налийте в каструлю 3 л. води, покладіть промиті курячі крильця, киньте 1 лавровий лист, кілька горошин перцю. Ставте каструлю на плиту, варіть бульйон на повільному вогні після закипання.

А поки почистіть овочі, поріжте їх кубиками. Гриби поріжте пластинками або скибочками. Тепер обсмажте на олії до золотистого кольору моркву, цибулю, додайте гриби, посмажте ще 5 хвилин.

У бульйон покладіть порізану картоплю, коли він майже звариться, додайте локшину, посоліть за смаком. Як все прокипить (на слабкому вогні) 5 хв., Додайте овочі з грибами. Ще через 5 хв. покладіть в суп горошок, вимикайте плиту відразу, так як наш суп готовий. Розливайте його по тарілках, прикрасьте дрібно порізаною петрушкою, кропом.

Тепер приготуємо втричі блюдо:

Рис з рум’яною курочкою, овочами і горішками

Це блюдо корисно тим, що вуглеводи з рису компенсуються овочевий клітковиною. Ну а курячу грудку також можна їсти без побоювань. Ця страва містить безліч корисних речовин і не завдасть шкоди вашій фігурі.

Для цього рецепта вам буде потрібно: 1 ч. л. оливкового масла, 2 подрібнених зубчики часнику, 200 г броколі, розділеної на суцвіття, половина великого стручка болгарського перцю, 1 морква, 1 цибулина, 200 г печериць,
2 обсмажених до рум’яної скоринки курячих грудки, 3 чашки пропареного рису, 2 ст. л. дуже дрібно нарізаного арахісу.

Як готувати:

Розігрійте масло в глибокій сковороді, обсмажити часник, дрібно нарізану цибулю до прозорості. Потім додайте брокколі, нарізаний кубиками перець, натерту моркву. Коли овочі обсмажаться на повільному вогні, покладіть гриби. Через пару хвилин додайте порізані шматочками курячі грудки, рис, арахіс, 1/3 ст. гарячої води (за бажанням можна додати соєвий соус). Накрийте кришкою, томіть при дуже слабкому вогні до повної готовності рису. При цьому помішувати рис не потрібно.

Ну і на солодке, ми спільно з редакцією сайту підготували для вас ось такий рецепт смачної здорової їжі –

Заморожений щербет з фруктів і йогурту.

Вам знадобиться: 500 г натурального йогурту (можна замінити густою сметаною), 1/4 ст. цукру, 1 чашка консервованого ананаса порізаного, 1 чашка порізаної кубиками полуниці, 1 чашка подрібнених волоських горіхів, 3 порізаних тонкими кружечками банана, збиті вершки.

Як готувати:

Нічого немає легше. Всі інгредієнти перемішайте, залийте йогуртом, знову акуратно перемішайте. Залийте збитими вершками, ще раз перемішайте. Помістіть цю смакоту в емальований контейнер і заморозьте в морозилці. Виходить дуже смачно. Схоже на морозиво, але набагато корисніше, оскільки готується тільки з натуральних продуктів.

Ми показали вам деякі рецепти корисної їжі. Спробуйте приготувати ці страви. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті