Ріпчасту цибулю – корисні властивості

26 липня, 2012


Ріпчасту цибулю - корисні властивості Думаю, немає людини, яка не знає, що таке ріпчаста цибуля. Це звичайнісінький овоч, який ми використовуємо для приготування практично будь-якого виду страви. Ще за часів Гіппократа про цибулю знали, як про хороше цілителя проти різних хвороб.
Першими про корисні властивості цибулі дізналися жителі Середньої Азії, оскільки саме тут вперше виростили даний продукт.

З часом, він поширився на весь світ. Ще з історії відомо, що в Римі намагалися, щоб їх воїни були сильними і мужніми. Для цього, в раціоні харчування військових обов’язково присутній ріпчаста цибуля.

Трохи пізніше, ріпчаста цибуля, корисні властивості овоча стали використовуватися як засіб для лікування таких хвороб, як подагра, ревматизм і ожиріння. А його сік прописувався при захворюваннях ангіною, також для очищення різних ран і виразок.

Переоцінити всю користь ріпчастої цибулі неможливо. Продукт вважався і вважається одним з найбільш корисних і необхідних продуктів в раціоні харчування людини. Його вживання допомагає вилікуватися від багатьох хвороб, надає енергію і силу.

Багато намагаються не вживати даний овоч в силу свого неприємного запаху і смаку. Ні в якому разі такого робити не треба. Адже ріпчаста цибуля дасть вашому організму ті корисні речовини, які в такій кількості не містяться ні в якому іншому продукті.

Хто б міг подумати, що в простому цибулі міститься набагато більше вітаміну С, ніж в будь-якому взятому лимоні або апельсині? Завдяки великій кількості вітаміну С в продукті, організм, постійно вживає лук, має підвищений і укріплений імунітет.

Простудні та інфекційні захворювання для такого організму не страшні. Якщо ж ви вже застуджені, то лук допоможе вам позбавитися від недуги.

Калій, кальцій, марганець, магній, залізо, сірка, фтор, фосфор … Інше мікроелементи, що входять до складу ріпчастої цибулі можна перераховувати без кінця . Крім того, овоч багатий різними ефірними маслами і флавоноїди.

Вживання лука допомагає знизити і нормалізувати рівні цукру і холестерину, нормалізувати тиск, знизити ступінь ризику утворення атеросклерозу і тромбів, вивести шкідливі токсини й важкі метали.

Варто відзначити, що вищеперелічені корисні властивості ріпчастої цибулі найбільш виражено, виявляються при вживанні його в свіжому вигляді. Тому, овочеві салати, страви з м’яса і риби вдвічі корисніше, якщо у своєму складі є свіжий лук.

Народним цілителям і прихильникам народної медицини добре відомі різні відвари, настоянки на основі лука, які допомагають відновити різні системи людського організму: кровоносну, серцево-судинну, харчову, нервову і т.д.

Люди, які мають у своєму раціоні харчування даний овоч, меншою мірою схильні до ракових захворювань і захворювань передміхурової залози.

Ріпчасту цибулю в поєднанні з іншими продуктами є відмінним цілителем від різних недуг. Наприклад, при нежиті і застуди, корисно використовувати для закапування в ніс сік цибулі з медом, які розводяться в невеликій кількості кип’яченої води.

Ще в давні часи цибульний сік використовувався як відмінне протиотруту при укусах комах. Шкірні гнойнички, ревматичні болі і набряки, також можна усунути за допомогою лука даного овочу.

Одна цибулина в день для дорослої людини буде відмінним засобом для зміцнення загального здоров’я. Але настійно рекомендуємо не споживати ріпчаста цибуля більше однієї цибулини. При зловживанні продуктом ви, швидше за все, отримаєте подразнення слизової оболонки в ротовій порожнині, стравоході і шлунку.

Наведемо кілька прикладів народних рецептів , які засновані на корисних властивостях ріпчастої цибулі.

1. Якщо у вас спостерігається зниження зору . Наріжте цибулю кільцями і залийте його холодною кип’яченою водою в пропорції 1:4. Залиште настоюватися на добу. Отриману настойку вживайте по півсклянки перед кожним прийомом їжі 3 рази на день. Дану процедуру проводити щодня протягом тижня.

2. Якщо у вас є склероз судин мозку . Пропустіть 1 цибулину через м’ясорубку. Отриману кашку ретельно перемішати з медом у пропорції 1:1. Отриману консистенцію приймати перед сном і після нього по 1 ст. ложці протягом 2-х місяців.

3. Якщо вас турбує гіпертонія . Візьміть шкаралупу 30-ти неочищених волоських горіхів і залийте півлітрової пляшкою горілки або самогону. Залиште настоюватися на 2 тижні, після чого настоянку процідіть, і додайте до нього сік, отриманий з 3 кг свіжого ріпчастої цибулі.

До розчину додайте півкілограма хорошого меду. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Отримане ліки приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день після кожного прийому їжі.

4. Якщо у вас бронхіт . Натріть цибулю на терці і змішайте з медом у рівних пропо
рціях. Приймати по 1 столовій ложці 4 рази на день.

5. Якщо у вас грип . Соком ріпчастої цибулі змащуйте слизову оболонку носа і глибоко вдихайте пари. Дану процедуру проводите по 2-3 хвилини 3-4 рази на день. У початковій стадії хвороби, ця процедура швидко і легко впорається з хворобою.

6. Якщо у вас глисти . Залийте склянкою теплої води 1 цибулину і залиште настоюватися на 7:00. Одержаний настій приймайте на голодний шлунок по пів склянки 2 рази на день. Курс лікування проводите протягом 3-4 днів.

Дуже важливо при цьому методі лікування дотримуватися гігієни: одягати щільно прилягає нижня білизна, яку потрібно міняти кожен день, а перед безпосередньою носінням, ретельно прасувати праскою.

Рінат Абдрахімов,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті