Роздільне харчування з чого почати?

26 липня, 2012


Роздільне харчування з чого почати? Без всяких сумнівів можна стверджувати, що ті люди, які хоч раз стикалися з питанням роздільного харчування, добре знайомі з роботами Герберта Шелтона, який є всесвітньо визнаним фахівцем в цій галузі. Найбільш відомою його роботою є 7-томна книга, в якій він розглядає основи правильного харчування.

Уважно вивчивши теорію Шелтона про роздільне харчування, можна виділити такі основні положення:

1. Людина повинна їсти тільки в тому випадку, коли він відчуває почуття голоду;
2. Якщо людина розумово чи фізично напружений, а також відчуває нездужання, то приймати їжу йому не рекомендується – це веде до обжерливості;
3. Під час напруженої роботи, а також до і відразу після неї їсти категорично не можна;
4. Людина не повинна під час прийому їжі пити будь-яку рідину;
5. Перед заковтуванням, їжу необхідно ретельно пережовувати;
6. І, мабуть, головна і основна думка теорії про роздільне харчування: за один прийом їжі, слід їсти тільки продукти в певному поєднанні.

Автор 7-томного вчення про основи роздільного харчування створив систему, в якій містяться комбінації продуктів харчування. Вивчивши її, можна висунути поєднання, які є шкідливими для людського організму:

Білок-білок. Відповідно до системи Шелтона, категорично не рекомендується приймати за один прийом їжі більше одного продукту з високим вмістом білка. Нагадаємо, що до їжі з білковою основою відносяться такі продукти, як м’ясо, яйця, сир, горіхи і т.д.

Білок-жири. Теорія говорить, що не можна поєднувати м’ясо, яйця, сир з рослинним або вершковим маслом.

Вуглеводи-жири. Рослинна олія та вершки не рекомендується вживати разом з кондитерськими і хлібобулочними виробами. Але тут є один виняток, бутерброд з маслом.

Кислота – білок. Кислі фрукти краще не вживати разом з яйцем, м’ясом та іншими білковими продуктами.

Крохмаль-цукор. Такі продукти, як картопля, крупа, хліб в поєднанні з варенням, цукром, джемом можуть надати серйозну шкоду організму.

Ще, згідно з вченням Герберта Шелтона, молоко, кавун і диню необхідно їсти тільки окремо від інших продуктів .

Що дасть роздільне харчування?

Напевно, хтось із вас уже відчував на собі всі принади роздільного харчування. Але якщо ви ще тільки збираєтеся переходити до нього, то готуйтеся до того, що під час цього процесу ви можете випробувати якийсь дискомфорт, який пов’язаний з реакцією вашого організму на нові відчуття і симптоми. Повірте, це варто того, до чого ви прагнете. Роздільне харчування означає досить високу якість прийому їжі. А чим краще вживані продукти, тим повніше і швидше очищається організм, і, як наслідок, поліпшується здоров’я.

Як тільки ви перейдете на роздільне харчування, ви відразу відчуєте, як ваше тіло починає самоочищатися. Симптоми, звичайно, не з приємних: часте і рясне сечовипускання, підвищення температури тіла, прищі і т.д. Виниклі ознаки, не рекомендується знімати за допомогою будь-яких лікарських засобів, так як це порушить процес відновлення організму. Краще відвідайте сауну або лазню. Цим ви тільки допоможете організму очиститися від шлаків і токсинів.
Але, якщо у вас є проблеми з серцево-судинною системою, то від гарячих водних процедур краще утриматися.

Як відомо, якщо ви оздоровите себе фізично, то, як «побічний» ефект, покращитися і ваше психічний стан. Таким чином, ваш мозок починає працювати набагато краще, щодня отримана інформація зберігається у великих обсягах, ніж раніше. Фахівці помітили, що людина, що перейшов на роздільне харчування – швидше адаптується до навколишнього світу, стає набагато спокійніше і добріше.

А що ж потрібно щоб перейти на роздільне харчування, з чого почати цей перехід? Якщо ви вирішили перейти на прийом продуктів по окремості, то ви повинні триматися головного основоположного принципу: раціон повинен складатися з обов’язковим урахуванням сполучуваності різної їжі в процесі травлення. Наприклад, такі екологічно чисті продукти, як свіжі овочі і фрукти, можна вживати практично без обмежень, а ось консервовану або будь-яку солодку їжу, виготовлену за допомогою промислових методів, рекомендується звести до мінімуму, а краще, взагалі, прибрати з меню.

Для того щоб максимально зберегти енергетичну цінність продуктів, підвищити вміст вітамінів і мікроелементів, необхідно, якомога менше використовувати кулінарну термічну обробку при їх приготуванні.

Якщо ви складете неправильний раціон харчування, і в ваш шлунок потраплять не поєднувані продукти, то їх перетравлення не зможе пройти до кінця, в результаті чого в організмі виникнути відкладення у вигляді токсинів, шлаків і жирів.

Переходити на роздільне харчування необхідно поступово. Інакше, організм може зазнати сильного стресу. Наприклад, починати можна з одного-двох днів на тиждень, з часом, збільшуючи терміни. Перейшовши повністю на роздільне харчування, вже через пару місяців ви відчуєте на собі позитивні результати виконаної роботи.

Плюси роздільного харчування

– ймовірність виникнення в організмі процесів бродіння і гниття зводиться до мінімуму ;
– ймовірність виникнення інтоксикації організму мінімальна;
– поліпшується загальне самопочуття;
– стабілізується вагу.

Мінуси роздільного харчування

– для дотримання правильного раціону необхідно мати сильні вольові якості;
– в перший час, постійне відчуття голоду;
– негативне ставлення багатьох медичних працівників до роздільного харчування.

Рінат Абдрахімов, www.rasteniya -lecarstvennie.ru



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті