Рубінове варення з агрусу з корицею

26 липня, 2012


Рубінове варення з агрусу з корицею Підготуйте 1,5 кг цукру, 500 мл води, 20 г кориці, 1 кг агрусу.

Промийте у воді ягоди, видаліть плодоніжки і хвостики. Перекладіть їх на друшляк, щоб допомогти стекти воді. Наколіть кожну ягідку зубочисткою, складіть в не емальовану (алюмінієву) каструлю, засипте цукровим піском, залийте водою і в такому вигляді залиште на добу. Через приблизно 24 години, з ягід вже виділиться сік, а значить, їх пора присипати корицею, добре перемішати і залишити на 5 хвилин на слабкому вогні після закипання.

При цьому постійно помішуйте варення, щоб ягоди не прилипли до дна і не пригоріли. Зніміть каструлю з вогню, дайте варенню охолонути і знову нагрійте до кипіння, але в цей раз поваріть довше – близько 15 хвилин при постійному помішуванні.
Звичайно, буде краще, якщо ви будете варити його три дні поспіль двічі на день по хвилині. Але якщо часу на це немає, не горішнє! У будь-якому випадку остання варіння найдовша – від 5 до 15 хвилин.

Остудіть варення, перемішайте його і розкладіть по чистим стерилізованим на пару банкам, засукайте. Можна також зберігати варення в холодильнику, тоді пройдуть і капронові кришки.

До речі саме це варення від кориці тільки виграє, бо вона дає ненав’язливий пряний аромат і смак.

На цьому все – ваше дорогоцінний рубінове варення з корицею і агрусом готово!

Кароліна,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті