Салати рецепти прості на зиму: капуста

26 липня, 2012


Салати рецепти прості на зиму: капуста Капуста – другий овоч за популярністю після картоплі серед овочів. З неї придумали безліч страв. Вона смачна в перших стравах, чого тільки варта незабутній смак українського борщу. По друге стравах теж – давайте згадаємо солянку, рагу, печеню. Незамінна капуста і в пирогах, рулети, варениках. А любителі квашеної капустки, заготовляють її на зиму не тільки в банках, але і в відрах і навіть у бочках.

Сьогодні ми вирішили запропонувати вашій увазі прості рецепти салатів з капусти на зиму. Адже прийдеш втомлений з роботи, ввечері, подивишся на заготовлені на зиму салати, відкриєш баночку з красивою, ароматної заготівлею з капусти і втому відразу як рукою зніме, тому що в цих салатах міститься велика кількість вітамінів, особливо аскорбінової кислоти.

І так, надягайте господині фартухи, мийте побільше банок і овочів, запасайтеся кришками і ножами. Зараз ми будемо готувати з вами прості салати з капусти в зиму! Ми пропонуємо вам використовувати наші рецепти на зиму, а ви вже вирішуйте який з них вам сподобається? Це вже на ваш смак.

Приготуйте цей салат, він не тільки послужить вам доповненням до м’ясної страви, це ще й готова начинка для пирогів.

Салат мисливський

Для салату візьміть по одному кілограму капусти і моркви, 1,5 кг огірків, 2 кг помідорів, 1 кг цибулі, 100мл оцту, один стакан цукру, сіль за смаком і стакан рослинного масла.
Капусту дрібно наріжте, моркву наріжте соломкою, огірки – напів кружальцями, помідори-скибочками. Ріпчасту цибулю подрібніть соломкою.
Овочі складіть у велику миску, додайте до них оцет, сіль, цукор, рослинна олія. Дайте настоятися протягом години. Потім розкладіть по літровим банкам і стерилізують 40 хвилин. Банки засукайте гарячими кришками. Поставте їх верх дном і укутайте чим-небудь теплим до повного охолодження.

Хочете здивувати гостей? Та не питання. Приготуйте салат з капусти з опеньками.

Капуста з опеньками

Для маринаду: 350мл оцту, 500мл соняшникової олії, 500мл томатного соку, 200 г цукру, сіль за смаком.
Для салату: один кілограм солодкого перцю, чотири головки капусти невеликі, по 1,5 кг), дві літрові банки готових, наперед зварених опеньків, по кілограму цибулі та моркви.
Перець очистіть від хвостиків і насіння, обшпарте окропом і наріжте соломкою. Протушкувати його на соняшниковій олії. Лук наріжте півкільцями і обсмажити до злегка золотистого кольору. Моркву натріть на крупній тертці і теж протушкувати. Капусту дрібно наріжте і обсмажте окремо. Гриби стушкуйте з невеликою кількістю масла. Готові овочі змішайте. Окремо доведіть до кипіння оцет, сіль, цукор, томатний сік. Залийте маринадом овочі, перемішайте фасуванн по літровим банкам і стерилізуйте на маленькому вогні 1:00. Потім засукайте кришками.

А цей рецепт салату можна використовувати як окрему закуску або ж подати на сніданок.

Салат “Зимовий сніданок”

Для салату приготуйте: по одному кілограму капусти білокачанної, моркви, болгарського перцю, помідорів, ріпчастої цибулі, баклажанів, один літр соняшникової олії, 1,5 столові ложки солі, столову ложку цукру, сто грам оцту.
Моркву натріть на тертці, капусту нашаткуйте, інші овочі наріжте кубиками. У глибоку каструлю налийте олію, додайте сіль, цукор і порізану цибулю, тушкуйте 10 хвилин. Додайте моркву і тушкуйте ще 10 хвилин. Потім додайте баклажани і тушкуйте далі 20 хвилин. До овочів додайте перець і продовжуйте тушкувати 20 хвилин. Одночасно додаємо капусту та помідори й тушкуємо ще 20 хвилин. Потім влийте оцет, згасите овочі протягом 10 хвилин, розкладіть по стерильним банкам і закатати. Укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

У вас залишилися бурі помідори і ви не знаєте куди їх подіти? Закрийте на нашу рецептом смачний салат з капусти з додаванням бурих помідорів.

Салат “Дунайський”

Для салату візьміть: по одному кілограму капусти, моркви, ріпчастої цибулі, солодкого перцю, два кілограми бурих помідорів, 0,5 кг огірків і один гіркий перець.
Всі овочі, крім капусти, наріжте кубиками і складіть в емальовану каструлю, додайте одну склянку соняшникової олії, один стакан води, один стакан цукру, дві столові ложки з верхом солі і варіть 25 хвилин з моменту закипання. Капусту наріжте соломкою, додайте до тушкованим овочам і продовжуйте тушкувати ще 10-15 хвилин. за 2-3 хвилин до закінчення варіння влийте 0,5 склянки оцту.
Розкладіть по стерильним банкам і закатати.

Надумали готувати пироги або рулети? Відкрийте баночку салату з капусти, приготованого на нашу рецептом.

Салат з капусти

Для цього салату вам знадобиться: 5кг капусти, 1 кг цибулі ріпчастої, 1кг моркви, 1 склянка цукру, 2 склянки рослинного масла, сіль за смаком, 1 склянка оцту.
До нашаткованої капусті додайте нарізаний соломкою цибулю, натерту моркву, цукор, рослинна олія, сіль і варите 50 хвилин з моменту закипання. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте оцет. Розкладіть салат по стерильним банкам і закатати гарячими кришками.


Ще салат з капусти

У каструлю нашаткуйте 3кг капусти, зверху крупно натріть 3кг моркви, а потім покладіть 3 подрібнені великі головки часнику.
Змішайте 1,5 літра води, один стакан цукру, один стакан рослинного масла, 100грам солі, 15 горошин чорного перцю, 5-6 лаврових листів і кип’ятіть 15 хвилин. Потім влийте стакан оцту, доведіть до кипіння, залийте овочі гарячим маринадом, розкладіть по стерильним банкам і стерилізують півлітрові банки 15-20 хвилин. Потім засукайте.

Салатів з капусти в зиму існує безліч. Ми з редакцією сайту запропонували вам лише деякі салати, рецепти прості на зиму, капуста в яких займає основне місце. Пробуйте, готуйте, експериментуйте!

Yilia,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті