Що може бути причиною печії і як позбутися від неї

26 липня, 2012


Що може бути причиною печії і як позбутися від неї Майже кожній людині відомо це неприємне відчуття. Воно викликане тим, що кислота з шлунку вихлюпується в стравохід. Печія може виникнути при захворюванні на виразкову хворобу шлунка, при холециститі, гастриті. Але іноді печія виникає просто після ситної вечері.

На неприємні відчуття в області шлунку скаржаться багато, це найбільш поширені скарги, з якими люди звертаються до лікаря. Тому давайте сьогодні поговоримо про те, що може бути причиною печії і як позбутися від неї.

Причиною печії – неприємного відчуття печіння за грудиною, можуть бути деякі ліки. Наприклад, часта печія після прийому аспірину. Саме тому рекомендується приймати ліки, що містять кислу структуру, тільки після їжі.

Причин виникнення цього розладу багато. Печія може виникнути при розладі процесів травлення або при подразненні жовчю стравоходу, яка закидається в дванадцятипалу кишку із жовчного міхура, потім потрапляє в шлунок, стравохід. Це може бути і розвиток запальних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Іноді печія виникає у практично здорових людей, внаслідок неправильного харчування. Особливо схильні до неї люди, які зловживають алкоголем, жирною їжею, гострими, кислими приправами. Печію можуть викликати кислі фрукти (яблука, лимони, сливи), молочнокислі продукти, кваси, житній хліб.

Щоб уникнути печіння в ділянці шлунка, фахівці не рекомендують відразу лягати спати після їжі і при печії виключити з харчування ці продукти.


Профілактика від печії.

Лікарські трави. Від печії можна приготувати настої. При зниженій кислотності шлунка покладіть в емальовану каструльку 4 столових ложки трави меліси, 3 ст. л. подрібненого листя подорожника, 2 ст. л. кропиви, материнки і 1 ст. л. звіробою.

Столову ложку цієї суміші залийте неповним склянкою води, доведіть до кипіння, а потім настоюйте 2:00. Процідіть відвар, а потім приймайте його по 2 ст. л. за 15 хвилин до їди.

* Залийте склянкою окропу столову ложку насіння кропу, укутайте посуд на 2:00. Приймайте по 2 ст. л. при появі печії.

Кількох хвилин пожуйте 4-5 зерен ячменю або вівса, ковтаючи при цьому слину. Також можете спробувати відвар з вівса при печії.

* Купіть в аптеці подрібнений корінь тирличу, залийте його склянкою вина. Наполягайте 20 днів без доступу світла. Пийте настойку по 2 ст. л. перед їжею.

Шлунковий збір при печії. Змішайте по 1 ст. л. звіробою, подорожника, додайте половину столової ложки квіток ромашки. Залийте все 2 склянками окропу, залиште на годину, прикривши посуд кришкою. Пийте настій по столовій ложці за півгодини до їди.

Горох для зняття нападу печії. Для цього залийте окропом жменю сирого гороху, залиште його на 2:00, щоб він розпарився. Злийте воду, поставте в холодильник. Як тільки відчуєте неприємний присмак у роті, покладіть в рот пару горошин і пожуйте кілька хвилин.

Мелена гречка знімає печію. Посмажте гречану крупу на сухій сковороді до темно коричневого кольору. Потім подрібніть гречку і приймайте цей порошок на кінчику ножа кілька разів на день.

* Щоранку починайте свій сніданок з тарілки гречаної каші, пийте велику кількість води. Постарайтеся обмежити вживання жирної і гострої їжі.

Яєчна шкаралупа від печії. Зваріть круто курячі яйця, очистіть їх від шкаралупи. Шкаралупу подрібніть до стану порошку. Приймайте її по половині чайної ложки кілька разів на день.

* Пийте мінеральну лужну воду. Позбутися печії можна зробивши три ковтки такої води. Якщо ви не знаєте, яку саме пити лужну воду пити при печії, то спробуйте підібрати ту що для вас краще – «Арзні», «Боржомі», «Слов’янську» або «Смирновскую».

Сік картоплі від печії. Дуже часто причиною печії може бути підвищена кислотність шлунка. В цьому випадку позбутися її вам допоможе сік свіжої картоплі. Щоб його приготувати, натріть очищений картопля на тертці, вичавіть сік через марлечку. Пийте його по 1 столовій ложці за півгодини до їди. Сік готуйте кожен день. Він повинен бути свіжим, зберігати його не можна.

* Позбутися від болісного печіння допоможе печена картопля. Запікайте картоплю в мундирі і їжте по 2-3 штуки на день.

Сіль від печії. Відчувши печіння, покладіть в рот маленьку щіпку солі і рассосіте її, після чого проковтнути солону слину. Сіль нейтралізує дію жовчі, тим самим усуваючи печію.

Ще попіл і крейда допомагає при печії. Невелика кількість товче
ної крейди або паперового попелу залийте половиною склянки води і випийте. Повторюйте цю процедуру всякий раз, коли виникає печія.

Щоб усунути причину і позбутися від печії деякі приймають харчову соду або п’ють молоко. Ці кошти дійсно допомагають, але, на жаль, через деякий час паління повертається. Це може несприятливо позначитися на стані слизової оболонки шлунка.

Дотримуйтесь дієти. Скоротіть вживання смажених, а також кислих страв, не вживайте алкоголь, особливо вино. Посиленню симптомів печії сприяє куріння. Тому кидайте курити.

Регулярна печія може бути передвісником захворювання шлунково-кишкового тракту.
Тому бажано звернутися до лікаря.

Сподіваюся, що ці прості поради допоможуть вам усунути причину печії і позбутися від неї.

Будьте здорові!

Світлана ,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті