Що можна готувати зі шпинату?

26 липня, 2012


Що можна готувати зі шпинату? Бажання перетворитися в травоїдна відвідує нас в найнесподіваніші моменти. Зелені, і побільше! Укропчик! Петрушка! Кінза! Шпинат! Овочі! Все, що завгодно, лише б зеленого кольору.

Ну, кріп з петрушкою, не кажучи про зеленій цибулі і салаті, ми зможемо жувати і навесні, коли-небудь зійде на городі.

А взимку доводиться йти в супермаркет, дивитися задумливо на зелені ряди, серед яких вищезгадані травички відчувають себе бідними родичами, і міркувати: що ж з усієї цієї краси вибрати?

Звичайно, у багатьох зелень «живе» вдома – в морозильнику – для супів і тушкованого м’яса. А ще на полицях стоять баночки з сухими травами. І в деяких випадках вони просто незамінні. Наприклад, сушений розмарин чудово підійде до свинини.

Але не можна ж бути такими сухими і черствими – а де ж душа? Де ж справжній свіжий смак? Запах розтертих між пальцями листочків?
Саме зелене, що можна знайти в наших супермаркетах, це, звичайно, шпинат. Колір його соку такий інтенсивний, що їм навіть підфарбовують крем для торта. Шпинат покращує травлення і виводить шлаки.

Французи навіть називають цю зелень «мітлою шлунка». А лікарі впевнені, що шпинат попереджає виникнення пухлин і недокрів’я. Єдине обмеження: шпинат не можна їсти людям, у яких проблеми з печінкою і жовчним міхуром. І ще його вживання слід обмежити при виразці і подагрі. Отже, гордо пройдемо повз блідих пакетів з замороженим шпинатом – це знущання над нашою спрагою зелені. Навіть пиріг зі шпинатом – і той краще робити зі свіжої зелені.

Тільки пам’ятайте: зберігати свіжий шпинат будинку довго не можна: не зможете з’їсти відразу – доведеться все-таки заморозити.

Обробляти шпинат почали близько 2000 років тому, ще у Стародавній Персії. Що можна готувати зі шпинату? Сьогодні в среднеземноморских країнах дуже популярні пироги зі шпинатом, наприклад, можна приготувати вдома шпинат в грецькому стилі, де його прокип’ячений шар чергується з шаром, що складається із суміші яєць, молока, бринзи та манки.


Як готувати страви зі шпинату

Готують з шпинату і салат. Одним з найбільш смачних і ситних є, напевно, ліонський.
Вдома його готують зі свіжого шпинату, зварених круто яєць і обсмаженого бекону. Шматочки бекону разом з киплячим жиром кладуть в шпинат, чому він сам стає злегка обсмаженою. Заправку готують з оцтом, в якому розчиняють залишки жиру зі сковорідки. Гарячим оцтом заливають салат і, посипавши зверху яйцем і прикрасивши білим хлібом, обсмаженим з часником, і негайно подаємо на стіл.

Готуємо будинку шпинат так само, як і звичайний листовий салат: нарізаємо і змішуємо з іншими овочами і зеленню і вже туди додаємо, наприклад, креветки з часниковою заправкою.

Спробуйте готувати вдома салат зі свіжих листя шпинату. Для цього обсмажте курячі грудки, додайте тертий пармезан і кедрові горішки. Вегетаріанці можуть спробувати готувати вдома смажені гриби зі шпинатом. А для романтичної вечері додайте в салат пелюстки троянд – вони теж їстівні. Є таке блюдо потрібно відразу. Загалом, розфарбуйте похмурий зимовий день свіжими листочками! Серед різних рецептів страв зі шпинатом, цікаво приготування пхали.

Як готувати пхали зі шпинату?

Підготуйте середнього розміру ріпчаста цибуля, півкіло шпинату, 2 зубки часнику, 12 гілочок кінзи, сіль, склянка чищених волоських горіхів, 1 стручковий перець, петрушка, по 0,5 склянки зерен граната і гранатового соку

Переберіть шпинат, промийте його холодною водою, складіть у каструлю. Залийте склянкою окропу, киньте 10 гілочок кінзи. Варіть зелень на сильному вогні чверть години під кришкою, потім відкиньте на друшляк.

Коли кинза і шпинат охолонуть, відіжміть їх руками, порубаєте ножем.
Подрібніть петрушку і цибулю, порубаєте дрібно. Часник і волоські горіхи, стручковий перець і 2 гілочки кінзи зітреш з сіллю, розведіть соком граната. Додайте мельченную петрушку і цибулю, перемішайте.

Змішайте отриману масу з порізаним шпинатом, сформуйте кульки невеликого розміру. Викладіть їх на тарілку, посипте зернами граната. Блюдо вийде дуже смачним, а значить, ми не даремно готуємо вдома зі шпинату!



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті