Що можна приготувати з журавлиною?

26 липня, 2012


Що можна приготувати з журавлиною? У журавлині міститься величезна кількість мікроелементів, в першу чергу таких, як кобальт, марганець, мідь. З журавлини готують киселі, морси, соки, варять сиропи, варення.
Журавлина покращує смак їжі, допомагає її краще переварити і лікує від багатьох хвороб. Виберіть щось для себе з того, що можна приготувати з журавлиною.


Суп з журавлини і яблук.

Для приготування супу, переберіть 300 грам журавлини, промийте, розімніть в каструлі і залийте 5 літрами окропу. Вміст каструлі перемішайте і накрийте кришкою, а через 10-12 хвилин фільтруйте крізь марлю. Поставте каструлю з журавлинним соком на вогонь, додавши 1 склянку цукрового піску, 500 грам різаних часточками яблук, з віддаленими серцевиною і шкіркою. Після закипання супу, влийте 1 ст. л. розведеною у воді картопляного борошна.

Їжте холодний суп, додаючи в нього за смаком вершки або сметану.


Компот з журавлини.

Переберіть 1 кг ягід журавлини, видаляючи незрілі, гілочки і листочки, промийте в холодній воді. Висипте ягоди на решето, для стікання води, а потім покладіть в 0,5 літрові стерилізовані банки і залийте 50% (1 кг цукру на 1 л води), 90 ° С цукровим сиропом. Пастеризують банки 10 хвилин в киплячій воді.


Морс журавлинний.

Для приготування морсу, переберіть 60 г журавлини, промийте, розімніть дерев’яним товкачем в емальованому посуді. Відіжміть через марлю сік і поставте в холодильник. Віджимання залийте 200 г гарячої 90 ° С води, кип’ятіть 10 хвилин, фільтруйте. В очищений відвар додайте віджатий сік, 60 г цукру або 38 г меду, розмішайте і остудіть. Пийте морс охолодженим.


Журавлинний квас.

Промийте 1 кг ягід журавлини, переберіть, розімніть дерев’яним товкачем і залийте 4 л води . Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою і дайте масі настоятися протягом 3:00.

Злийте через марлю воду, відіжміть мезгу. Додайте до соку цукор з розрахунку 70 г на 1 літр, лимонну кірку і 50 г хлібопекарських дріжджів на 1 л сусла.

Перемішайте сусло, прикрийте каструлю кришкою і залиште на 8:00 при кімнатній температурі в 24 ° С . Процідіть суміш через марлю, видаляючи з неї піну, і розлийте по пляшках. Закупорте їх, обв’язати шийку дротом і складіть в прохолодне місце. Через пару днів журавлинний квас – готовий!


Журавлинний мус з манною крупою.

Щоб приготувати журавлинний мус, складіть у каструлю 1 стакан відібраної журавлини. Розімніть її дерев’яною ложкою, залийте 1/3 склянки кип’яченої води і злийте через марлю. Очищений сік журавлини поставте в прохолодне місце. Залийте віджимання ягід 3 склянками води і кип’ятіть 5 хвилин, а потім цедіте і додайте 3 ст. л. манної крупи при постійному помішуванні і кипінні.

Через 20 хвилин кипіння на малому вогні, всипте 1 склянка цукру, дайте масі закипіти і зніміть її з вогню. Влийте віджатий на самому початку сік і добре збийте вінчиком. Після збільшення маси в 2 рази, розлийте її в вазочки і поставте в прохолодне місце.


Журавлина, протерта з цукром.

переберіть ягоди і їх 1 кг бланшируйте в окропі протягом 10 хвилин. Відкиньте їх на решето і через 2 хвилини протріть через сито з нержавіючої сталі. Змішайте ягідне пюре з 1 кг цукру, підігрійте до 95 С, помішуючи і фасуйте в гарячі стерилізовані скляні банки. Пастеризують їх у киплячій воді. 0,5 л – 20 хвилин, 1 л – 25 хвилин.


Пастила з журавлини.

Для приготування пастили, складіть в каструлю 1 кг пюре ягід журавлини, додайте 1/3-1 склянки води і варіть їх до розм’якшення. Перетріть ягоди через сито і додайте до 1 кг цукру. Уварите суміш, перекладіть в лотки і відправте в духовку, для підсихання маси.


мочена журавлина.

Розчиніть в 10 літрах води 200 г куховарської солі і 0,4 кг цукрового піску, додайте гвоздику і корицю. Всипте великі ягоди журавлини і через кілька днів – пробуйте.

Кароліна



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті