Солянка з капусти на зиму: рецепт приготування

26 липня, 2012


Солянка з капусти на зиму: рецепт приготування Багато хто з нас відкриваючи взимку баночку з домашніми консервами, згадують тепле сонячне літо, свіжий молоденький огірочок, щойно з грядки, рум’яний бочок помідора і свіжі , вкриті росою листя молодої білокачанної капусти. Ми так звикли до домашніх овочевим заготівлях, що уявити собі стіл без них просто неможливо!

Дійсно, адже ці продукти справжній подарунок серед холодної морозної зими, коли всім нам так не вистачає вітамінів. Все сказане повною мірою відноситься до улюбленого в Росії овочу – капусті. Вона містить безліч вітамінів, мікроелементів, необхідних для нашого здоров’я. Крім цього, вона просто дуже смачна.

На зиму її солять, квасять, маринують, готують салати і заправки для борщу. Але крім цих традиційних блюд, з цього овоча можна приготувати смачну солянку. Про те, як готується солянка з капусти на зиму, рецепт приготування, я розповім вам на нашому сайті .

Солянка з капусти класична

Щоб втілити цей рецепт на зиму, вам знадобиться качан капусти, 100 р. томата, зелень, сіль, цукор за смаком.


Як готувати:

Для початку очистіть качан від старих, брудних, зеленого листя, гарненько промийте під проточною водою. Потім гострим ножем дрібно наріжте, посоліть, залиште на пару годин. Виділився сік відіжміть, покладіть порізану овоч в глибоку каструлю, поставте на плиту, тушкуйте на середньому вогні 10 хв. потім додайте томат, цукор (небагато), тушкуйте на слабкому вогні півгодини.

Потім заповніть готовою, гарячої солянкою стерильні банки. Накрийте кришками, стерилізують 20 хв. (Для пів-літрових банок). Після цього банки закатати, приберіть на зберігання.

Взимку використовуйте заготовку як начинку для пирогів, або гарнір до м’яса, риби, картоплі.

Солянка грибна

Приготоване по цьому рецепту блюдо можна використовувати взимку як салат в холодному вигляді. Якщо розігріти, вийде самостійне ситне блюдо. Хоча його цілком можна використовувати як гарнір.

Вам знадобиться 0,5 кг свіжих печериць, 2 кг. капусти, 0,5 кг ріпчастої цибулі, 1,5 кг. 1 кг. свіжих томатів, свіжої моркви, 300 мл. соняшникової олії, 2 ст. л. солі, стільки ж цукру, дрібку чорного перцю горошком, 10 шт. лаврових листочків, 100 мл. столового 9% оцту.

Як готувати:

Почистіть, гарненько помийте овочі. Капусту нашаткуйте, овочі поріжте кубиками. Гриби відваріть, або обсмажте, поріжте скибочками. Лук, моркву покладіть в глибоку каструлю, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додайте капусту, помідори, тушкуйте півгодини на середньому вогні.

Потім додайте сіль, цукор, перемішайте, додайте гриби, перець, лаврушку. Гасіть ще 20 хв. Після закінчення влийте оцет.

Солянку відразу ж розкладіть по стерильним банкам, засукайте, приберіть на зимове зберігання.

Солянка на зиму овочева

Для цього смачного рецепта вам знадобиться 3 середніх вилка, 1 кг. свіжої моркви, 3-4 великих цибулини, 1 ст. будь-якого томатного соусу, рослинна олія, 100 мл. столового 9% оцту, по 2 ст. л. солі, цукру.

Як готувати:

Овочі помийте, очистіть. Капусту нашаткуйте, моркву, цибулю поріжте дрібними кубиками. У глибоку каструлю налийте рослинного масла, розігрійте його, покладіть овочі, перемішайте, тушкуйте на середньому вогні півгодини. Потім додайте томатний соус, сіль, цукор, тушкуйте ще півгодини. За 5 хв. до закінчення влийте оцет.

Готову солянку розкладіть по стерильним банкам, засукайте кришками.

Солянка м’ясна

Цей рецепт приготування дуже смачної страви просто необхідно приготувати на зиму. Це прекрасна домашня закуска, та й гостям подати не соромно.

Для приготування вам знадобиться: 2 вилка, 3-4 морквини, 4 цибулини, 300 р. нежирної свинини, 100 г. томатної пасти, рослинне масло, сіль, перець.

Як готувати:

Вимийте, очистіть овочі. Капусту нашаткуйте, покладіть в глибоку каструлю, додайте трохи вода (півсклянки), тушкуйте 20 хв.

Окремо на сковороді обсмажте натерту на великій тертці моркву, потім додайте порізаний кубиками цибулю. На іншій сковороді обсмажте нарізане дрібно м’ясо. Потім овочі додайте до м’яса, додайте томат, потім на слабкому вогні ще 5 хв. Все з’єднайте з капустою, посоліть, поперчіть, гасіть хвилин 10.

Готову страву розкладіть по стерильним банкам, засукайте кришками.

Скористайтеся відповідним для вас рецептом, щоб пригостити свою родину взимку смачними домашніми літніми стравами. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті