Страви зі шпинату кулінарні рецепти пісні

26 липня, 2012


Страви зі шпинату кулінарні рецепти пісні Піст – це певний період, коли віруючі люди, за релігійними канонами, виключають зі свого раціону м’ясну їжу і продукти тваринного походження, жири. Під час посту необхідно вживати тільки пісні страви. Незважаючи на такі обмеження, люди здавна прибігають до дотримання такого режиму харчування. Втім, ці обмеження аж ніяк не знижують поживність їжі. Адже в цей час потрібно їсти певним чином приготовані пісні страви. Але пісні страви – це не вегетаріанські.

Деякі вважають, що раціон під час посту буває мізерним і виснажливим, що відсутність корисних компонентів швидше принесе шкоду, ніж користь організму. Але це, звичайно ж, не так. Всього лише на прикладі одного продукту, включеного до складу пісних страв, ми хочемо вас переконати в зворотному. І цей продукт – шпинат. І сьогодні ми розповімо вам на сайті про страви з шпинату, кулінарні рецепти пісні з ним дамо.

Пісні страви з шпинату

Багато овочів і фрукти рекомендуються в їжу в сирому вигляді. Шпинат в цей список не входить, так як в сирому вигляді в ньому присутня оксалінова кислота, яка завдає шкоди судинах і суглобах. Тому, він, набагато корисніше після теплової обробки. А ще перед готуванням шпинат необхідно ретельно і довго промивати під проточною водою.

1. Суп – пюре

Інгредієнти:

Шпинат – 0,5 кг / картопля – 3 бульби / цибуля – 1 головка / бульйон (овочевий) – 1 стакан / оливкова олія – пару столових ложок.


Перше – моєму і чистимо овочі. Нарізавши лук дрібно, а картопля кубиками, ставимо, в глибокій сковороді, на вогонь згасити. Потім промитий і висушений шпинат крупно шаткуємо. Тушковані овочі та шпинат перекладаємо в каструлю, додаємо гарячий овочевий бульйон і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь на самий малий хід, прогріваємо ще хвилини 3-4. Перекладаємо в блендер, прокручуємо, щоб вийшла кашоподібна суміш. При необхідності, густоту можна регулювати за допомогою додавання бульйону. Перемішуємо. Готовий суп подаємо з сухариками.

2. Запечений рис

Відвари 200 гр. коричневого рису, залишаємо його холонути. Тим часом дрібно нарізаємо 200 гр. підготовленого шпинату, перекладаємо в великий посуд, і змішуємо з охолодженим рисом. Заливаємо цю суміш третиною склянки вершків. В окремій мисці змішуємо 1/3 склянки кедрових горішків, десять дрібно нарізаних чорних маслин без кісточок і половинку головки червоної цибулі. Ділимо на дві частини і одну з них додаємо в рис. В цю ж посуд закидаємо три, збитих з пів чайної ложки солі, яйця, і перемішуємо. Форму для випікання змащуємо оливковою олією, закладаємо в неї отриману нами рисову масу. Посипаємо зверху склянкою тертого сиру і ставимо в розігріту духовку на півгодини. Перед подачею на стіл блюдо прикрашаємо залишилася частиною з горіхів, цибулі та маслин.

3. Зелений бульйон

Нам знадобитися шпинат, листя салату, молодий зелений горошок, капуста – від кожного овоча по 100 гр., сіль – за смаком.

Капусту бланшируємо приблизно 2 хв. в окропі. Потім закип’ятивши в каструлі 750 гр. води, опускаємо в неї ж все овочі, закриваємо кришкою і, протягом півтора години варимо на слабкому вогні. Після варіння проціджуємо, і тільки потім солимо. Готовий бульйон розкладаємо по тарілках прикрасивши рубаною зеленню.

4. Салат з ананасів і шпинату

Для салату необхідно: листовий салат, шпинат, 2-3 моркви, консервовані ананас і кукурудза – по 1 банку.

Перше – овочі слід промити і просушити. Моркву натерти на тертці, зелень нарізати соломкою. В окремий посуд зливаємо сік з консервацій, а продукти відкидаємо на друшляк, щоб стекла залишилася рідина. Ананаси нарізаємо на дрібні кубики. Всі інгредієнти змішуємо в салатниці.

З соку ананаса робимо соус. Для цього перелив його в маленьку каструльку, ставимо на середній вогонь. Розводимо чайну ложку крохмалю в холодній воді і додаємо в сік. При постійному помішуванні варимо до загустіння. Охолоджуємо. Ароматний салат заправляємо готовим соусом.

Ось і все пісні рецепти на сьогодні. Включаючи в меню страви з шпинату, вам не треба боятися появи целюліту (калій шпинату не дасть йому розвинутися), у вас завжди буде гарний настрій, тому що він виробляє “гормони щастя» (бо містить мідь). Завдяки підвищеному імунітету (вітамін С у шпинаті) вам не страшні застуди. Шпинат бере участь в обміні білків, в кровотворенні, служить важливим фактором розмноження клітин (В9). Надаючи вплив на нервову систему захищає від перевтоми (Біотин – вітамін Н). Ця трава, також перешкоджає ураження печінки, стимулює серцеві м’язи. Стабілізуючи функцію ендокринних і статевих залоз, підвищує потенцію і допомагає при безплідді (Токоферол – вітамін Е). Регулює ритмічні скорочення шлунково-кишкового тракту (К – філлохинон). Бере активну участь в обміні різних амінокислот (Тіамін (В1), Рибофлавін (В2), Пантотенова кислота (В5), Піридоксаль (В6)). Він також багатий залізом, вітаміном А, бета-каротином, в ньому є цинк, марганець, селен, фосфор, білки. Маючи такий «багаж», цей продукт, будучи низькокалорійним (23 ккал 97 кДж), так що допоможе вам скинути зайву вагу.

Але не слід захоплюватися шпинатом. Він містить у собі щавлеву кислоту, яка вступаючи в реакцію з кальцієм, дає нерозчинні сполуки, що призводять до утворення каменів у сечовивідних шляхах. Не можна вживати його в їжу тим, у кого подагра, нефрити, захворювання дванадцятипалої кишки, жовчного міхура, печінки, а також при сечокам’яній хворобі.

При правильному підборі блюд, Великий піст не здасться вам таким виснажливим. Він повинен принести заспокоєння і полегшення. Допоможе більше часу приділити духовному розвитку, що так необхідно, на сьогоднішній день, всім нам.

Bakinka,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті