У яких фруктах менше цукру?

26 липня, 2012


У яких фруктах менше цукру? У природі не існує продуктів, які зовсім не містять калорій. Це повною мірою відноситься до фруктів і овочів. З них ми отримуємо вуглеводи з глюкози і фруктози. Саме від кількості цукру – фруктози, глюкози і сахарози залежить калорійність того, чи іншого сорту фруктів.
Природний цукор, що міститься в плодах, забезпечує організм людини енергією.

Для людей, що страждають деякими захворюваннями, наприклад цукровий діабет, а також для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги, дуже важливо знати, в яких фруктах менше цукру. Відповімо на це питання на сторінках сайту .

Вміст цукру в різних сортах плодів і ягід може бути різним. В одних його більше, в інших менше. Наприклад, одне середніх розмірів яблуко містить 19-20 г цукру, стиглий банан – 15,5 г, стакан темного винограду містить 23 м. У склянці ягід полуниці міститься всього 8 г цукру, а в чашці м’якоті кавуна – 9-10 р.

Але цей природний цукор несе набагато більше користі для здоров’я, ніж солодкий торт або солодка булочка. Природний цукор сприяє поліпшенню стану при захворюванні нирок, при цукровому діабеті. Вживання фруктів знижує рівень шкідливого холестерину в крові, тому плоди і ягоди є відмінним профілактичним засобом захворювання гіпертонією, інсультом, онкологічними хворобами. Також ці продукти містять велику кількість антиоксидантів, які сприяють очищенню організму і підвищують імунітет.

Вони не відносяться до висококалорійних продуктів, але не слід вживати їх більше 3 разів за весь день. Все-таки зміст солодких речовин в них досить висока. Розраховуйте нешкідливе вживання цукру протягом дня. Для жінок допустимо вживання його 6 ч. л., А для чоловіків – 9 ч. л. При цьому, 1 ч. л. містить 4 г цукру, і це 15-20 ккал. Причому при складанні меню на день, потрібно враховувати і продукти, в яких він міститься.


Які ягоди і фрукти містять менше цукру?

Ягоди полуниці. Полуниця дуже популярна, її багато хто любить. Хоча вона не є фруктом, буде незайвим розповісти і про неї. Ягоди містять невелику кількість природного сахарози, фруктози. Чашка свіжих ягід містить від 7 до 8 г солодкого речовини, а заморожених ягід – 10 грам.

Лимони. Також відносяться до плодів з низьким вмістом сахарози. В 1 лимоні середніх розмірів міститься 1,5 г – 2 г солодкого речовини. Крім цього плоди багаті вітаміном С.

Журавлина. Зміст солодкого речовини в ягодах журавлини досить низька. Один стакан свіжих ягід містить його всього близько 4 р. Проте, висушені ягоди, вже досить калорійні. Вміст цукру в 1 склянці сушеної журавлини становить близько 72 м.

Папайя. Плоди з низьким вмістом сахарози. Середня чашка з шматочками папайя містить її всього 8 р. Така ж чашка пюре з плодів має 14 г солодкого речовини. Крім того, плоди багаті вітамінами С, А, а також калієм, каротином.

Природного цукру найменше містять також яблука (зелений сорти), ягоди чорниці та ожини, абрикоси. Можна їсти чорну смородину, зелений агрус, персики, диню, кавун і грейпфрут. Також до таких продуктів відносяться сливи, малина, груші та мандарини.


У яких фруктах багато сахарози?

Банани. Один стиглий плід містить 12 г цукру, а також 5 г крохмалю. Банани слід вживати не більше 3-4 плодів за день, готувати з нього солодке пюре, десерти, використовувати для приготування коктейлів.

Інжир. У 100 г інжиру міститься близько 16 м. солодких речовин. А в сушених плодах воно ще більш високе. Тому будьте з ним обережніше.

Виноград. Ягоди володіють великою кількістю фруктози, глюкози. Зміст солодкого речовини в одній склянці ягід винограду становить 29 м. Крім того виноград багатий калієм. У ньому містяться вітаміни А і С.

Манго. Дуже калорійний продукт. Один стиглий плід містить 35 р. природного цукру. Але плоди папайї дуже корисні для людини. Вони багаті вітамінами А, С, Е і К. Містять ніацин, бета-каротин, калій, фосфор і харчову клітковину.

Вишня, черешня. Стиглі ягоди вишні також калорійні. Одна чашка ягід містить 18-29 р. солодкого речовини. Але кислі сорти вишні можуть мати 9-12 р. цукру в невеликій чашці.

Ананас. Зміст природного цукру в ананасі досить висока і складає 16 г на чашку. Але відмовлятися від нього не потрібно, просто їжте обмежено і не захоплюйтеся. Ці соковиті плоди забезпечують людини вітаміном С, калієм, природним волокном і іншими дуже цінними для здоров’я речовинами.


Коли краще їсти фрукти, до їди або після неї?

Якщо ви поїли солодкі плоди до основного прийому їжі, в ваш організм надійде велика кількість швидких вуглеводів, мінералів, солей, вітамінів, кислот та інших корисних речовин. Організм насичується водою і клітковиною, що активізує кишечник, змушуючи його краще працювати. Відбувається природний процес очищення організму від залишків їжі, шлаків, токсинів.

З’їдені фрукти після основного при

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті