Вплив зеленого чаю на цукор в крові, гемоглобін, кров

26 липня, 2012


Вплив зеленого чаю на цукор в крові, гемоглобін, кров Зелений чай зовсім недавно став популярним у нашій країні, але вже придбав своїх шанувальників. Багато хто знає, що він містить безліч корисних речовин, необхідних для здоров’я людини. На Сході цей напій взагалі вважають еліксиром життя. Наприклад, японці впевнені, що він є панацеєю від раку, тому що знижує ріст пухлини. Корисні речовини, що містяться в ньому, надають оздоровчий вплив на роботу внутрішніх органів.
Також доведено позитивний вплив зеленого чаю на цукор в крові, гемоглобін, кров. Про те, чим корисний цей напій, про його вплив на наше здоров’я ми поговоримо сьогодні з вами на сторінках сайту .

Біохімічний склад зеленого чаю

У складі зеленого чаю міститься безліч корисних речовин, вітамінів, мінералів, необхідних для здоров’я. Він містить солі калію, кальцій, фосфор, мідь, марганець, цинк. Причому цинк є відомим антиоксидантом. Він також підтримує оптимальний рівень вітаміну Е в крові, сприяє засвоєнню вітаміну А. Залізо, у великій кількості міститься в чаї, поліпшує склад крові, підвищуючи кількість червоних кров’яних тілець.

Катехіни, що входить до його складу сприяють оновленню клітин, збільшують життєву енергію. З їх допомогою знижується рівень шкідливого холестерину, а значить, значно зменшується ризик утворення тромбів кровоносних судин.

Завдяки своєму складу, напій знижує рівень цукру в крові, захищає печінку від дії на неї токсинів, роблять благотворний вплив на серцево-судинну систему. Завдяки своєму складу, зелений чай нормалізують кров’яний тиск, усуває головний біль.

Вплив зеленого чаю на здоров’я людини

Настій зеленого чаю зміцнює імунітет, захищає організм від впровадження хвороботворних мікробів, вірусів, інфекцій. Він благотворно впливає на систему кровопостачання, покращує еластичність стінок кровоносних судин, сприяє нормалізації рівня цукру в крові.

Завдяки вмісту йоду, напій покращує роботу серцево-судинної, ендокринної системи. Його рекомендують вживати для усунення дисбактеріозу, а також при зниженому зорі, порушенні функції нервової системи. Зелений чай рятує від авітамінозу, підвищує рівень гемоглобіну.

Свіжозаварений настій рекомендується застосовувати для полоскання порожнини рота при стоматиті, а також в профілактичних цілях.

Крім цього, він допомагає організму позбавитися від шкідливих речовин, токсинів, важких металів, шлаків. Також напій ефективно нейтралізує електромагнітні випромінювання.

Напій помітно прискорює обмін речовин, сприяє розщепленню, видаленню жирових відкладень, що особливо цінується тими, хто бореться із зайвою вагою і знаходиться на дієті.

Володіючи здатністю виводити шкідливий холестерин, розщеплювати жири, він стає дуже корисним природним продуктом при лікуванні атеросклерозу, хвороби серця, крові, судин. Завдяки своєму складу, чай усуває жир з печінки, підвищує гемоглобін, діє як антиоксидант, а значить, перешкоджає передчасному старінню організму.

Зелений чай відновлює водно-сольовий баланс організму, виводить надлишки солі, знижує тиск, якщо воно підвищено. Регулярно вживають його японці, займають останнє місце в світі щодо захворювання гіпертонією.

Зелений чай рекомендується вживати при лікуванні і профілактиці гепатиту, ревматизму, підвищеному вмісті цукру в крові, при низькому гемоглобіні, анемії.

Він принесе неоціненну користь при цинзі, нефриті, гострому нефриті, дизентерії. Зелений чай корисний при черевному тифі.

Його приймають при захворюванні на кір, кашлюк, золотуху, ревматизмом, ревматичний ендокардитом. Напій п’ють при стенокардії, поліомієліті.

Слабо заварений настій принесе полегшення при виразковій хворобі шлунка, 12-палої кишки, каменях у нирках, печінці.

Як профілактичний засіб, зелений чай вживають для запобігання захворювань лімфатичних залоз, подагри (так як він перешкоджає накопиченню солей).

Так як чай підвищує імунітет, впливає на гемоглобін, поліпшує якість крові, він допомагає організму боротися з вірусами, що потрапила в організм інфекцією. Тому він – відмінний помічник при захворюванні на грип, застуду, запальних захворюваннях органів дихання.

Він корисний при утворенні трофічних виразок, застосовується зовнішньо для полегшення стану при деяких шкірних захворюваннях, променевої хвороби. Примочки з настоєм зеленого чаю допоможуть при сонячному опіку.

Велика фізична активність цього напою надає благотворну дію для запобігання стану похмілля. Після рясного застілля з великою кількістю спиртних напоїв, потрібно випити, як можна швидше, 2-3 чашки зеленого чаю. Після цього похмілля вас не мучитиме.

Також пару чашок можна випити до застілля. Справа в тому, що напій значно знижує апетит. Тому, після його вживання люди їдять значно менше, ніж зазвичай. Це відбувається тому, що він запобігає “скачки” рівня інсуліну в крові, уповільнює підвищення рівня цукру після прийо
му їжі.

Його корисно пити під час денної, а також при нічній роботі. Зелений чай розсіює сонливість, підвищує тонус, настрій, покращує зір, сприяє зосередженню уваги.

Як ми бачимо, вплив зеленого чаю на кров, а також на інші системи, органи людського організму, дійсно дуже високо. Тому, випийте вранці замість звичного кава, чашечку свіжозавареного, ароматного зеленого чаю. Він прожене залишки сну, допоможе швидше знайти робочий настрій, а також матиме позитивний вплив на ваше здоров’я.

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті