Яблуко зелене: калорійність, корисні властивості

26 липня, 2012


Яблуко зелене: калорійність, корисні властивості Яблуко – один з найбільш поширених і популярних видів фруктів в світі. Існує величезна безліч сортів яблуні, які можуть рости і плодоносити в самих різних кліматичних умовах. Зелені яблука – це плоди сорту Грані Сміт або Семеренко. Зелені сорти яблук гіпоалергенні, тобто не містять барвника пектину. Також в них менше міститься цукру, за що їх і цінують люди прагнуть схуднути або дотримуються дієтичного харчування. А от за вмістом аскорбінової кислоти зелені яблука обходять своїх червоних побратимів. Щоб ви ще більше знали про яблуко зелене – калорійність, корисні властивості, хімічний склад, які хвороби вони лікують, ми з редакцією сайту присвячуємо їм статтю.

Чим же корисні зелені яблука?

Ну, хоча б тим, що зелене яблуко здатне вилікувати навіть самий хронічний застарілий гастрит. Для цього всього лише і потрібно, що очистити його від шкірки і натерти на крупній тертці. Після цього кашку слід негайно з’їсти натщесерце і нічого не приймати в їжу ще 5:00. І так до повного лікування.

До речі, жителі Великобританії до цих пір вірять, що якщо з’їдати в день по 1-2 яблука, то вони зможуть залишити лікарів без роботи. Ось тільки є їх кожен день чомусь не виходить … Ну що ж це твердження не складно перевірити, головне, щоб вас не здолала інша заразна хвороба людства – лінь. Адже лінь веде до малорухливого способу життя і ожиріння. Раз у ж ми підійшли до питань схуднення, скажу, що зелене яблуко має таку ж калорійність, як і будь-яке інше. Вчені з’ясували, що його колір не впливає суттєво на цей показник. Так в одному середньому зеленому яблуці масою 154 грама приблизно 80 калорій, що досить небагато. Обумовлена така невелика енергетична цінність фрукта тим, що в ньому практично немає жиру – 0,3 м. До того ж, зелене яблуко не містить білка, зате вуглеводів в ньому – 22 г на 154 грамів. Інша маса продукту представлена водою, мінералами, зокрема, натрієм. Саме тому в такій же масі сухофруктів яблук в 5 разів більше калорій. Всупереч розхожій думці, в зеленому яблуці не так багато вітаміну С, крім того, до кінця терміну зберігання кількість його зменшується більш ніж наполовину.

Корисні властивості зелених яблук багато в чому обумовлені вмістом клітковини – харчових волокон, які сприяють виведенню з організму шкідливих речовин (канцерогенів, токсинів, зайвих жирів і вуглеводів). Саме це є профілактикою багатьох хвороб, таких як:

• цукровий діабет 2 типу;
• серцево-судинні захворювання;
• пухлини.

По приводу віри британців в силу яблук зауважу, що лікарі рекомендують на добу з’їдати до 300 грамів різних фруктів, не маючи на увазі саме яблука, але зелені яблука можуть бути в цьому сенсі прекрасним вибором.

Звичайно ж, у зелених сортів (Антонівка, Семиренко, Гренні Сміт) є свої особливості.

На відміну від своїх побратимів червоного кольору зелене яблуко вважається гіпоалергенним продуктом, що дуже важливо для людей, які страждають непереносимістю інших фруктів, наприклад, цитрусових.

Для пацієнтів з цукровим діабетом також можна вибирати такі яблука в зв’язку з більш низьким вмістом бистроусвояемих цукрів.

Також вживання в їжу цих малокалорійних представників рослинного світу сприяє зниженню ваги, що особливо актуально зараз, напередодні літа для тих, хто стежить за своєю фігурою і прагне бути у формі.

Але їм важливо розуміти, що сама по собі невелика калорійність зелених яблук може значно збільшитися в разі, якщо ви використовували їх для приготування:

• Випічки, наприклад, яблучного пирога або штруделя;
• Варення, повидла, джему;
• компоту з додаванням цукру;
• Киселя;
• Яблучного сидру;

Тому можна сказати, що чим менше цукру і жиру ви додали до зелених яблук в процесі приготування, тим таке блюдо буде корисніше і для вас і для вашої фігури.

Окремої розмови вимагає вживання яблучного соку, в тому числі із зелених яблук. Справа в тому, що при віджиманні соку руйнуються ті самі харчові волокна, які зумовлюють основу корисних властивостей цього фрукта. Якщо ви все-таки вирішили випити стаканчик соку, то віддайте перевагу свіжовичавлений, в ньому більше корисних вітамінів і мінералів, а також немає додавання цукру, який так часто можна виявити в пакетованих соках.

Найбільш корисними, звичайно ж , є свіжі зелені яблука. Що стосується корисних спос

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті