Як приготувати смачні кабачки?

26 липня, 2012


Як приготувати смачні кабачки? Кабачки – дуже поширена культура на наших городах, чому сприяє не вимогливий догляд за ними, на відміну, наприклад, від огірків, і їх швидке дозрівання.
Городники, зазвичай, не квапляться із збиранням врожаю кабачків, відсуваючи його на пізню осінь, тому, що потрібно встигнути з заготовками швидкопсувних помідорів, огірків, ягід і пр. А ось городянам, які не мають дачі або присадибної ділянки, кабачки зараз будуть – дуже до речі. А тому актуальним є питання – як приготувати смачні кабачки? І бажано швидше!

З першої половини липня починається масове завезення кабачків з південних районів, завдяки чому ціни на них швидко знижуються і стають досить дешевими. Так що не втрачайте часу – запасайтеся вітамінами, вживайте корисні кабачки!

Для кулінарних цілей, найкраще підходять недозрілі кабачки, коли у них шкірка світло-зелена, м’яка, насіння недорозвинені, а довжина близько 15 – 25 см.

Що смачненького приготувати з кабачка на обід?

Як приготувати смачні кабачки? Кабачки, фаршировані м’ясом з рисом

Завжди смачно приготувати страву з кабачків допоможе м’ясо! М’ясний фарш потрібно приготувати аналогічно пельменному, і додати до нього відварений рис в пропорції: на 2 частини фаршу – 1 частина рису. Помитий і очищений кабачок нарізати поперек скибками товщиною 1,5 см, вирізати з гуртків серединку з насінням і розкласти їх на деко або сковороду, политі попередньо рослинною олією. Підготовлений фарш з рисом розкладіть по серединка скибок, зверху злегка полити майонезом або сметаною і поставити у вже нагріту духовку на 20 хвилин. Перед подачею на стіл блюдо посипати зеленню. Так що якщо ви ще сумніваєтеся з вибором рецепта, то пробуйте кабачки смачно приготувати саме з м’ясом та рисом. Не прогадаєте! У даному рецепті, за смаком або переконанням, м’ясо в фарші можуть замінити, дрібно нарізану моркву, капуста і цибуля. Ну і які ж смачні рецепти приготування кабачка можуть обійтися без оладок?

Як приготувати смачні кабачки? Кабачкові оладки

Очищені від насіння і шкірки кабачки протерти на великій тертці. Покласти 1 яйце, половину чайної ложки солі, одну чайну ложку цукру, три столові ложки манки і на кінчику ножа щіпку соди. Все це перемішати і витримати 15-20 хвилин, щоб манка набухла, ввібравши вологу. Якщо тісто вийшло рідкуватим, то додайте борошна стільки, щоб консистенція вийшла приблизно така ж, як при випічці борошняних оладок. Обсмажити на рослинному маслі. За смаком до оладок подати будь варення і сметану. Ще що приготувати смачного з кабачка, запитаєте Ви? Приготувати кабачки швидко і смачно допоможе наступний рецепт.

Як приготувати смачні кабачки? Кабачки, смажені в клярі

Щоб смачно приготувати страву з кабачків, очистіть їх від шкірки і наріжте їх потоньше кружками товщиною в 1см. Потім підсолити і витримайте в чашці 5-7 хвилин. Приготувати рідке тісто (кляр) – збити борошно, яйце і воду, посолити. Сильно розігріти рослинне масло на сковороді, і, вмочивши кожен кабачковий скибочку в клярі, з обох сторін, обсмажити. Блюдо подавати на стіл гарячими, зі сметаною.

А щоб приготувати смачну запіканку з кабачків, залийте їх сумішшю з яйця і молока, коли вони будуть майже готові …

Приємних вам заготовок і апетиту!



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті