Як приготувати, варити курячий суп для дитини, рецепт?

26 липня, 2012


 Як приготувати, варити курячий суп для дитини, рецепт? Курячий бульйон становить основу лікувального і дієтичного харчування. Народна медицина рекомендує використовувати його при застудах, для підвищення захисних сил організму. При цьому рекомендується варити тушку цілком, попередньо видаливши жир та шкірку птиці.
Корисний бульйон при різних переломах, тому що сприяє зрощенню кісток.

Використовують різні супи на курячому бульйоні і для дитячого харчування, але в цьому випадку, існують деякі правила, дотримуючись яких курячий суп стає найбільш корисним для дитини. Як приготувати курячий суп для дитини? На це питання ми спробуємо відповісти зараз на .

Отже, як готувати курячий суп правильно?

Оскільки суп ми будемо готувати для дитини, то в цій справі не може бути помилок і упущень. Адже ми готуємо їжу, що росте. Як зварити курячий суп, щоб він був смачний, знає той домашній кухар, хто може правильно приготувати курячий бульйон – основу супів для дитячого харчування. Так от, правильно приготований суп з курки варять на другому бульйоні! Для дитячого харчування другої бульйон краще розбавляти водою, щоб зменшити кількість екстрактивних, не дуже корисних для здоров’я речовин. До того ж такий бульйон виходить з низьким вмістом жиру.

Щоб його приготувати, промийте ретельно куряче м’ясо, покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і злийте воду. Тепер залийте курку гарячою водою і варіть на маленькому вогні до готовності. Готовий бульйон процідити, після цього використовуйте для приготування супу.

Багато мам використовують для супу обсмажені овочі. Звичайно, з ними суп виходить смачніше, ароматні. Але такий спосіб підходить найбільше для дорослих людей зі здоровим шлунком. Дітям краще такий суп не давати.

Дитині краще всього приготувати курячий суп-пюре. Їх можна готувати з овочами, крупами. Вони мають обволікаючі властивості і відмінно підходять для харчування дітей, а також дорослих з шлунково-кишковими захворюваннями.

Спробуйте скористатися деякими рецептами і зварити дитині дуже простий, але корисний курячий суп:

Суп-пюре з галушками

Щоб зварити дитині цей смачний суп, вам знадобиться курячий бульйон, корінець петрушки, половинка ріпчастої цибулі, 1 невелика морквина, шматочок вершкового масла, сіль.

Як готувати:

Зваріть курячий бульйон з дрібно порізаним коренем петрушки. М’ясо курки дрібно поріжте, або пропустіть через м’ясорубку. Бульйон процідіть, доведіть до кипіння, покладіть в нього куряче пюре, після чого в слабо киплячий бульйон додайте галушки.

Для приготування галушок змішайте сире яйце з 1 ст. бульйону, трохи посоліть, засипте тонкою цівкою муку, постійно помішуючи, щоб вийшло густе, але не круте, тісто. Тепер змастіть маслом чайну ложку, набирайте нею невеликі шматочки тіста і відправляйте в киплячий суп. Через 5 хвилин суп буде готовий, можна розливати по тарілках і подавати до столу.

Суп з вермішеллю

Для приготування вам знадобиться: 1 куряча грудка без шкірки, 2 картоплини, 1 свіжий морквина, жменю вермішелі, сіль.

Як готувати

Приготуйте курячий бульйон, описаним вище способом. Почистіть овочі. Одну картоплю поріжте невеликими кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
Коли бульйон закипить, покладіть в нього одну цілу картоплину, продовжуйте варити до готовності бульйону. Потім картоплю дістаньте шумівкою, розімніть його ложкою, покладіть назад в бульйон. Додайте порізану картоплю, моркву, посоліть, варіть на слабкому вогні ще 15 хв.

Вермішель зваріть окремо, злийте воду, покладіть шматочок вершкового масла. Готовий суп посипте кропом. При подачі, покладіть в тарілку трохи вермішелі, додайте курячий суп і подавайте до столу.

Суп з рисом

Приготуйте 2 склянки курячого бульйону, 1 сирий яйце, 1 ст. л. промитого круглого рису, зелень кропу, петрушки, сіль за смаком.

Як готувати

Рис відваріть окремо до напівготовності. Воду злийте, рис додайте в киплячий курячий бульйон, варіть на слабкому вогні, поки рис не розвариться.

Окремо зваріть яйце круто, очистіть, дрібно наріжте гострим ножем, додайте в суп, посипте дрібно нарізаною зеленню, вимкніть плиту. Суп готовий.

Суп – незамінне блюдо дитячого раціону. Хоча по вигляду він дуже схожий на той, який налитий в мамину тарілку, все-таки він повинен відрізнятися від «дорослого» за технологією приготування, складу продуктів. Шлунково-кишковий тракт маленьких дітей не зовсім сформований, тому їх не варто годувати жирними стравами, щоб малюк не товстішав. Головне, щоб він ріс здоровим.

Тому малюкам до 3 років слід варити дуже легкі супчики, найкраще на овочевих бульйонах.

Звичайно, м’ясо, птицю та рибу теж потрібно включати в раціон, але краще їх варити окремо, а потім вже дод
авати в основне дитяче блюдо, попередньо подрібнивши.

Як ми вже говорили, дітям постарше краще готувати супи-пюре. Їх консистенція однорідна, тому вони добре засвоюються дитячим організмом. Такий супчик дитина із задоволенням з’їсть: ложечку за маму, ложечку за тата.

Ми ви знаєте, як приготувати, варити курячий суп для дитини, рецепт, та не один можете випробувати! Тому вам тепер не важко годувати своїх дітей смачними, а головне корисними стравами. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті